[quote="Willson"]Tam jest wszystko. Konkrety ogólne czy konkrety konkretne?
Ogólne są potwierdzone konkretnymi na forum SI.
Na szybko:
-Tabela
-Bramkarze
-Poprzeczki
-Kornery
-Brak rekacji na polecenia
-Straty i błędy nieprzystające do umiejętności zawodników
-Ilość meczy za które kochamy piłkę nożną (za dużo kopciuszków wygrywa,remisuje po oddaniu 1-2 celnych strzałów wobec rywala. Tak to jest piękne w futbolu, ale dlatego że rzadkie, a nie co 2 mecz.[/quote]
1) Co do tabel to sytuacja zazwyczaj jest różna. Nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi nieoczekiwana, losowa zmiana zarządu na kasiastego prezesa, który postanowi zainwestować w drużynę kilka groszy. Mimo tego w czołowych ligach, na moim save, sytuacja w górnej części tabeli jest zgodna z realiami (jeżeli w ogóle to miałeś na myśli pisząc tabela). Podkreślam to, że obecnie rozgrywam 10 sezon z kolei.
Ligi grywalne:
Anglia: 1) Southampton 2) Man Utd 3) Arsenal 4) Man City 5) Chelsea 6) Tottenham
Hiszpania: 1) Valencia 2) Real Madryt 3) Barcelona 4) Atletico
Niemcy: 1) Fc Bayern 2) Borussia Dortmund 3) Wolfsburg 4) HSV 5) Leverkusen
Ligi nie wybrane przeze mnie:
Mistrz Włoch: Juventus
Mistrz Francji: PSG
Mistrz Holandii: Ajax na zmianę z PSV
Mistrz Rosji: Spartak Moskwa na zmianę z Zenitem
Więc osobiście nie mogę narzekać na brak realistyki jeżeli o to chodzi.
2) Bramkarze... Co konkretnie z nimi? Mam rozumieć te kiksy, które przytrafiają się niezbyt technicznie uzdolnionym graczom którzy nie potrafią przejąć prostej piłki? Osobiście w swojej rozgrywce nie widziałem tego ani razu. Zdarzyło mi się, że przez te 10 sezonów jeden jedyny raz golkiper zdołał znakomicie podać piłkę do napastnika przeciwnika. Lecz na 10 sezonów gry zdarzyło mi się to tylko raz.
3) Pełna zgoda. Poprzeczek jest zdecydowanie dużo lecz moim zdaniem nie ma na co narzekać. Uznaje się to jako strzał niecelny lecz poprawka kosmetyczna rzeczywiście mogłaby wejść w życie.
4) Tutaj bym polemizował. Jako że moja drużyna do tej pory nie miała odpowiedniego egzekutora do strzelania bramek z rożnego - nie zdobywała ich za wiele
Jednak gdy drużyna przeciwnika takowego posiada 1 okazja na 3 to gol.
5) Tutaj się już totalnie nie zgodzę. W swojej grze widzę pełne odzwierciedlenie jeżeli chodzi o ten aspekt gry. Trudno w to uwierzyć lecz widząc to co poszczególni zawodnicy do tej pory robią obecnie używaną przeze mnie taktyką przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Nie powiem, nie zaczęli oni spełniać moich oczekiwań w pierwszym meczu. Trochę to trwało gdyż wpłynęło na to według mnie wiele aspektów zaczynając od nauki poszczególnych zagrań. Gdybyś mógł jaśniej sprecyzować, które zagrania nie spełniają twoich oczekiwań z chęcią postaram się poszukać odpowiedników w swojej grze.
6) Powiedzmy tak, nie spotykam się z nimi dosyć często. Cały obecny sezon grałem wybijającą się na piłkarskie szczyty Valencią, jakiś tam piłkarzy miałem i nie powiem, że czasami błąd, który popełnił sprawiał, że traciłem bramkę. pod uwagę trzeba wziąć jednak to, że na przeciwko niego stał nie byle jaki pachołek tylko także dobry zawodnik, który w końcu ma mu uniemożliwić wbicie się jak w masło w swoją linię defensywną.
7) Na przykładzie ostatnio rozegranego przeze mnie sezonu Valencią:
38 meczów - 29 zwycięstw - 4 remisy - 5 porażek
Remisy z:
Granada 0:0 (Val: 10 strzałów 4 celne, Granada: 7 strzałów 4 celne)
Levante 0:0 (13/5, Lev: 7/3)
Sevilla 0:0 (11/4, Sev: 8/3)
Barcelona 2:2 (14/7, Bar: 9/4)
Porażki z:
Barcelona 0:2 (7/1, Bar: 13/4)
Real Sociedad 0:1 (9/3. Real S: 9/5)
Real Madryt 1:3 (15/7, Real: 13/8)
Sporting 0:1 (13/1, Spo: 5/0 (bramka samobójcza))
Real Sociedad 1:3 (19/6, Real S: 11/5)
Także jeżeli chodzi o to nie mam prawa narzekać. Kiedy mam odnieść zwycięstwo, po prostu pewnie wygrywam bądź jeżeli jest na odwrót, przegrywam.
Wszystko to co napisałem to oczywiście moje skromne spostrzeżenia ze spędzenia już prawie 9 dni przed tą grą (trochę czasu na to poszło). Nie miałem i nie mam zamiaru pisząc to, przekonywać Was, że gra jest idealna. Każdy ma swoje zdanie i mam nadzieję, że zdołacie to uszanować.
Pozdrawiam
Najnowsze posty