FM 14 - pierwsze wrażenia

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.01.2014 23:48    #1051
Można ustawić wymuszenie kontynuacji - jeżeli jesteś hostem (gospodarzem gry). Gdy kolega się będzie opierdzielał, to sobie wymusisz KONTa (kontynuację). Rada - jeżeli chcesz grać w multi, to jedynie ze sprawdzoną ekipą (kolegą). Zaoszczędzicie sobie wiele nerwów.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Misiakow Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
14.01.2014 06:17    #1052
Ja muszę panom z SI podziekować za piękne spieprzenie tak świetnej gry. Gra w 10, 12, 13 to była mega przyjemność, tam miało się wpływ na grę klubu, a 14? Jedno wielkie gawno!
Gram Valencią - walka o utrzymanie
Gram Fiorentiną - walka o utrzymanie
Gram Legią - walka o utrzymanie
Gram Chelsea - z trudem środek tabeli

No brawo SI! Jestem z was dumny!
Istnieje opcja oddania im tego chłamu i zabrania swojej kasy ?

ukipuki Partyzant

0
15.01.2014 22:54    #1053
[quote="Misiakow"]Ja muszę panom z SI podziekować za piękne spieprzenie tak świetnej gry. Gra w 10, 12, 13 to była mega przyjemność, tam miało się wpływ na grę klubu, a 14? Jedno wielkie gawno!

Istnieje opcja oddania im tego chłamu i zabrania swojej kasy ?[/quote]

To może zagraj w Fifa Manager, bo FM jest po prostu dla Ciebie zbyt trudny? Ja cenie tę produkcję za stopień trudności. Gra się teraz tak jak grało się w CM 3. Jak dla mnie rewelacja!

robal15 Młody aktywista

0
16.01.2014 00:03    #1054
A wg mnie każdy manager jest łatwy, ale co ja tam wiem:/
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

JS Partyzant

0
17.01.2014 14:22    #1055
[quote="ukipuki"][quote="Misiakow"]Ja muszę panom z SI podziekować za piękne spieprzenie tak świetnej gry. Gra w 10, 12, 13 to była mega przyjemność, tam miało się wpływ na grę klubu, a 14? Jedno wielkie gawno!

Istnieje opcja oddania im tego chłamu i zabrania swojej kasy ?[/quote]

To może zagraj w Fifa Manager, bo FM jest po prostu dla Ciebie zbyt trudny? Ja cenie tę produkcję za stopień trudności. Gra się teraz tak jak grało się w CM 3. Jak dla mnie rewelacja![/quote]

pieprzysz pan głupoty
obecny silnik w 14 nie sprawia, że gra jest trudniejsza, bo taka miała być z założenia, tylko dlatego, że silnik jest skopany na całej długości, irracjonalny, wręcz idiotyczny.
po drugie: ukierunkowanie gry na popularny obecnie system holenderskiego futbolu totalnego 4-1-2-2-1 to jakiś totalny debilizm. czemu mam grać takim systemem? a może chcę kupić sobie dryblasów i pograć jak Stoke za czasów Pulisa, kick and run? a może środkiem bez skrzydeł,bo akurat trafiłem na klub gdzie mam dobrych czterech środkowych pomocników? ale nie, trzeba szukać skrzydłowych itp bo barcelońska taktyka jest w tym FM bardziej efektowna niż jakakolwiek inna. gra bocznych obrońców, ew. ich ocenianie to też idiotyzm, że trzeba się solidnie napocić i naużerać żeby grali na jakimśtam poziomie. to ma być realizm czy bliżej do idiotyzmu? transfery to też magia - można przypuszczać, że próbowano dostosować się do realiów dzisiejszego rynku rozbuchanego przez petrodolary arabskich szejków, którzy zdestabilizowali europejski rynek przepłacając za gwiazdeczki, ale żądane kwoty w Fm14 są widocznie zawyżone.
jak można zrobić przez n lat parę dobrych wersji FM a potem dawać takie niedopracowane gówno ludziom za taką kasę? a no można, bo gra wyrobiła sobie już markę na rynku, także można wytworzyć produkt mniejszym nakładem finansowym, bo ludzie i tak to kupią...FM14 w obecnej postaci to kpiny i dymanie fanów na kasę, a głodne gadki w stylu ''jak za trudno to graj w fifę menedżer'' to burackie próby wywyższenia siebie samego, próbowanie przedstawienie samego siebie jako ''elity'' ( po co w ogóle, kompleksy? dowartościować się trzeba, bo szkole średniawka, na studiach średniawka i najniższa krajowa, więc w necie lans?), że paru nas potrafi zwyciężać i zdobywać trofea,a wy drobne robaczki idźcie pograć coś w innego, bo to dla was jest zbyt trudne, że trzeba poświęcić x czasu...gówno prawda.
wielu z piszących tutaj to wieloletni gracze i wiedzą na co w tej grze zwrócić uwagę, co ustawić i przesunąć tak, żeby klub dobrze funkcjonował i ustawienia gry zespołu miały sens i ład. w tej wersji jest się ograniczonym w możliwościach gry zespołu i jak się poświęci parę godzin gry na dopasowanie zespołu do wymogów silnika to będzie można wygrywać, ale czy takie aspekty gry świadczą o wyższym poziomie trudności gry? gówno prawda, to jest brak dopracowania i wypuszczono bubel na rynek, bo hajs musi się zgadzać. część graczy nie chce się dopasowywać do wymogów gry, bo chcą grać po swojemu i wyniki zespołu nie są tu problemem, tylko idiotyzm aktualnej wersji.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 17.01.2014 o godz. 14:26

Misiakow Partyzant

0
18.01.2014 18:49    #1056
ukipuki - do ciebie nie mam się co równać, jestem za słaby, więc oszczędź swojej klawiatury na odpisywanie do mnie.

Kolego JS dokładnie się z Tobą zgadzam.
Zauważyłem pewną ciekawostkę w najnowszym update. Mianowicie, to co działało przed patchem 14.2.2 teraz już nie chce działać. Mówię o stylu gry zespołu. Zdarzyła się jakaś seria zwycięstw, wysokie noty piłkarzy, morale w górę, pobieram patch i co? Powrót do totalnych podstaw. Morale ucieka szybciej niż liczba straconych bramek przez mój zespół, a chciałbym zaznaczyć, że po aktualizacji NIC nie zmieniałem w ustawieniach drużyny (było raptem 2 dni do meczu ligowego).
Teraz trzeba będzie szukać ustawień co działa pod 14.2.2 do czasu aż wejdzie kolejna łatka.

piotrp504 Partyzant

0
18.01.2014 21:23    #1057
Na pewno jest inny niż fm13 i gra się inaczej gram Napoli pierwszy sezon i idzie ciężko ale się nie przejmuję np mecz ligi mistrzów przeciwko Fc kopenhavn do przerwy wygrywaliśmy 2-1 później Britos strzelił swojaka było 2-2 na koniec przegraliśmy 4-3 normalnie w fm 13 bym ich rozniósł z 5-0 nie płaczę że przegrałem zaczyna mi się podobać że jest ciężko i żeby coś zdziałać trzeba wysilić mózgownicę nie wiem czy ktoś pisał ale taksy z fm13 maja się nijak do fm14

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.01.2014 o godz. 21:24

Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

jaruone Młody aktywista

0
19.01.2014 10:58    #1058
Witam,
Czytałem trochę Wasze wypowiedzi i dalej jestem w kropce - kupować FM2014 czy grac dalej w FM2012. ?? W decyzji nie pomaga fakt , że dyskusje przeradzają się w bluzgi, fochy, i zamiast na merytoryce skupiają się na wyzwiskach i udowadnianiu na siłę swojej racji.

Lubię wyzwania, ale nie trawię gdy porażki wynikają z błędów gry - jak gram 5-3-2 z dwoma wysuniętymi bocznymi obrońcami, z ustawionymi atakami po skrzydłach to oczekuję że w miarę swych umiejętności będą próbować grac jak Dani Alves, jak bramkarz dostaje piłkę to liczę na to że nie wpadnie z nią do bramki tylko poda ją do kolegi lub wybije na aut jeśli nie ma innego wyjścia, jeśli ustawiam wysoki pressing to cała drużyna ma próbować odebrać przeciwnikowi piłkę na jego połowie itd. Nie wiem czy FM2014 pozwala na przekucie swojego pomysłu na grę na język "cyfrowy" - bo jeśli nie i mamy sztuczne utrudnienia w stylu strzał na pustą bramkę z 10 m mija słupek po zewnętrznej w 8 na 10 przypadków to ja dziękuję postoje :) Krótko mówiąc - chętnie kupie nową wersję gry, jeśli nie będzie ona gorsza od FM2012 .

BTW - na http://www.game.co.uk/ FM2014 po ok. 70 zł - czy blokada EU region locked powoduje, że grę można odpalić tylko w krajach europejskich - wydaje się że z instalacją u nas nie powinno być problemu?? Będzie nasz ojczysty język w grze ???

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
19.01.2014 11:06    #1059
Jaruone, wstrzymaj się.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

paweldemon Partyzant

0
19.01.2014 11:21    #1060
puenta wszystkich komentarzy na temat FM 14

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.