Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

endrieq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.10.2014 02:29    #151
Wyniki moich meczów towarzyskich: 7-0, 2-2, 4-4, 1-0 (szok!), 4-3. W kilku przypadkach do bramki wpadało większość celnych strzałów (moich albo rywali) Ech...
I jeszcze jedno: w Lidze Europy jeden gościu po pierwszej rundzie kwalifikacji ma 7 bramek...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.10.2014 o godz. 02:30

robal15 Młody aktywista

0
26.10.2014 02:38    #152
A mnie się gra zbugowała, i muszę grać w nią od nowa...
http://gyazo(...)f8babe3f

Wszystkie atrybuty mi poginęły, została jedynie reputacja...

Dlaczego nie mogę zobaczyć raportu innego trenera? W 14ce można było sobie wybrać. W ten sposób gra zmusza nas, aby asystent miał atrybuty scouta...
http://gyazo(...)4b523dc6

Według mnie silnik meczowy jest o wiele lepszy niż w 14ce, ale niestety gra jest niegrywalna z powodu hokejowych wyników... U mnie w każdym meczu pada 6 bramek.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.10.2014 o godz. 02:40

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Slayer666 Partyzant

0
26.10.2014 07:15    #153
bez przesady z tymi bramkami,jak się ustawi defensywną taktyke to nic nie wleci z tyłu, w realu też są wyniki kosmiczne Roma-Bayer, Chelsea-Maribor,Entracht-Stuttgart, Luiz Adriano strzela 5 goli, wystarczy dobrze poustawiac zspół

fanki82 Partyzant

0
26.10.2014 07:38    #154
wcale gra nie jest płynniejsza wszystko dłużej trwa niż poprzednie wersje

diabelek26 Partyzant

0
26.10.2014 07:46    #155
[quote="robal15"]A mnie się gra zbugowała, i muszę grać w nią od nowa...
http://gyazo(...)f8babe3f

Wszystkie atrybuty mi poginęły, została jedynie reputacja...

Dlaczego nie mogę zobaczyć raportu innego trenera? W 14ce można było sobie wybrać. W ten sposób gra zmusza nas, aby asystent miał atrybuty scouta...
http://gyazo(...)4b523dc6

Według mnie silnik meczowy jest o wiele lepszy niż w 14ce, ale niestety gra jest niegrywalna z powodu hokejowych wyników... U mnie w każdym meczu pada 6 bramek.[/quote]

No nie. Jak Robal mówi że silnik meczowy jest lepszy (dobry) to kurdę nie mogę się doczekać wersji finalnej :)

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
26.10.2014 08:05    #156
[quote="romantico"] Jestem ciekawy kwestii Polish Ekstraklasa ...pewnie tez tego nie ruszyli jak bylo ustawienie terminarza po podziale punktow.[/quote]
Terminarz jest poprawny, tylko że jest poprawny na ten sezon: w zeszłym roku zasady były inne.

[quote="student137"]4.nierealistyczne transfery, Kuszczak do mojej Jagi poszedł od razu i to za 2tys Euto tygodniowo.
co do transferów to zapomnaiłem ze Gallas chce grać w jadze, i to za jedyne 3,6k tyg. takich perełek jest mnóstwo.[/quote]
Masz jakieś inne przykłady?

[quote="romantico"]Jak lataja juz bete dzien po wydaniu premiery to widac jak SI przylozylo sie w tym roku do FMa - bedzie shit az milo. Pozdrawiam testerow za 100 -130 zlotych[/quote]
Po tak głupim komentarzu brakuje słów, ale spróbuję. W tak szerokich testach wychodzą rzeczy na które SI nie trafiło wcześniej. Po przejściu na Steama mogą błyskawicznie załatać grę, likwidując dany błąd, bez żadnego utrudnienia dla graczy (zwykle te poprawki nie wymagają nowej gry). Czy Twoim zdaniem powinni tego nie robić, bo przecież minął jeden dzień, czy poprawić, żeby zwiększyć komfort gry? Nie rozumiem tego zarzutu.

PS. Przeczytałem pozostałe Twoje posty i to taki sam bełkot.

[quote="revoolution"]
8. Umiejętności - wiadomo zostaną skorygowane wielokrotnie
[/quote]
Grasz w I Lidze - jakieś konkrety? Będę mógł się odnieść.

[quote="ndz"]Swoją drogą według silnika gry istnieją tylko taktyki: 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-2, 4-4-1-1, 4-2-3-1. Patrzyłem na taktyki zespołów z Anglii, Niemiec i Hiszpanii, Włoch. Dosłownie kilka zespołów grało innymi ustawieniami, najwięcej oczywiście we Włoszech.
Nie spotkałem się na przykład nigdzie z taktyką popularną na mundialu 3-4-1-2. Liczyłem że w tej odsłonie będzie trochę bardziej postawiony nacisk na taktykę i odpowiednie ustawienie zespołu, ale znów każdy praktycznie gra tak samo.[/quote]
Nie mogę odnieść się do Włoch, ale w Polsce stosowane są różne ustawienia, w tym te z trójką obrońców. Zauważ też że 5 które wymieniłeś to naprawdę (w swoich wariacjach) prawie wszystkie używane na świecie.

[quote="robal15"]btw, największego talentu na świecie nie ma w grze. Gra w reprezentacji Norwegii, a w grze go nie ma... TOTALNE DNO.[/quote]
Nie ma i nie będzie w tej wersji, bo jest to niezgodne z prawem. Nie możemy dodawać młodocianych, młodszych niż 16 lat w momencie rozpoczęcia gry zawodników do bazy ze względów prawnych.

romantico Partyzant

0
26.10.2014 08:41    #157
[quote="Gietz"][quote="romantico"] Jestem ciekawy kwestii Polish Ekstraklasa ...pewnie tez tego nie ruszyli jak bylo ustawienie terminarza po podziale punktow.[/quote]
Terminarz jest poprawny, tylko że jest poprawny na ten sezon: w zeszłym roku zasady były inne.

[quote="student137"]4.nierealistyczne transfery, Kuszczak do mojej Jagi poszedł od razu i to za 2tys Euto tygodniowo.
co do transferów to zapomnaiłem ze Gallas chce grać w jadze, i to za jedyne 3,6k tyg. takich perełek jest mnóstwo.[/quote]
Masz jakieś inne przykłady?

[quote="romantico"]Jak lataja juz bete dzien po wydaniu premiery to widac jak SI przylozylo sie w tym roku do FMa - bedzie shit az milo. Pozdrawiam testerow za 100 -130 zlotych[/quote]
Po tak głupim komentarzu brakuje słów, ale spróbuję. W tak szerokich testach wychodzą rzeczy na które SI nie trafiło wcześniej. Po przejściu na Steama mogą błyskawicznie załatać grę, likwidując dany błąd, bez żadnego utrudnienia dla graczy (zwykle te poprawki nie wymagają nowej gry). Czy Twoim zdaniem powinni tego nie robić, bo przecież minął jeden dzień, czy poprawić, żeby zwiększyć komfort gry? Nie rozumiem tego zarzutu.

PS. Przeczytałem pozostałe Twoje posty i to taki sam bełkot.

[quote="revoolution"]
8. Umiejętności - wiadomo zostaną skorygowane wielokrotnie
[/quote]
Grasz w I Lidze - jakieś konkrety? Będę mógł się odnieść.

[quote="ndz"]Swoją drogą według silnika gry istnieją tylko taktyki: 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-2, 4-4-1-1, 4-2-3-1. Patrzyłem na taktyki zespołów z Anglii, Niemiec i Hiszpanii, Włoch. Dosłownie kilka zespołów grało innymi ustawieniami, najwięcej oczywiście we Włoszech.
Nie spotkałem się na przykład nigdzie z taktyką popularną na mundialu 3-4-1-2. Liczyłem że w tej odsłonie będzie trochę bardziej postawiony nacisk na taktykę i odpowiednie ustawienie zespołu, ale znów każdy praktycznie gra tak samo.[/quote]
Nie mogę odnieść się do Włoch, ale w Polsce stosowane są różne ustawienia, w tym te z trójką obrońców. Zauważ też że 5 które wymieniłeś to naprawdę (w swoich wariacjach) prawie wszystkie używane na świecie.

[quote="robal15"]btw, największego talentu na świecie nie ma w grze. Gra w reprezentacji Norwegii, a w grze go nie ma... TOTALNE DNO.[/quote]
Nie ma i nie będzie w tej wersji, bo jest to niezgodne z prawem. Nie możemy dodawać młodocianych, młodszych niż 16 lat w momencie rozpoczęcia gry zawodników do bazy ze względów prawnych.[/quote]

Gietz jeżeli moje wypowiedzi przyrównujesz do bełkotu, to Twoje odpowiedzi, to już dewiacja. Jak kuźwa można nie zauważyć błędów, które zostały połatane zaraz po wydaniu bety. Wychodzi na to, że po raz kolejny wydają coś czego nikt nie sprawdza w takim stopniu by tych błędów było jak najmniej. Taaaa...zaraz ktoś powie - "przecież to beta". Tylko, że ta beta jest dwa tygodnie przez premierą a błędy są powtarzające się od lat.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
26.10.2014 08:55    #158
[quote="romantico"]Gietz jeżeli moje wypowiedzi przyrównujesz do bełkotu, to Twoje odpowiedzi, to już dewiacja. Jak kuźwa można nie zauważyć błędów, które zostały połatane zaraz po wydaniu bety. Wychodzi na to, że po raz kolejny wydają coś czego nikt nie sprawdza w takim stopniu by tych błędów było jak najmniej. Taaaa...zaraz ktoś powie - "przecież to beta". Tylko, że ta beta jest dwa tygodnie przez premierą a błędy są powtarzające się od lat.[/quote]
Nie odpowiedziałeś, więc przejdę na punkty:

1) Czy SI miało nie łatać tego co wyszło w publicznej becie?
2) Które błędy powtarzają się od lat?

Pewnie pierwszą propozycją będzie ilość kontuzji i padających bramek - jedno i drugie sprawdzałem i porównywałem z danymi statystycznymi dla drużyn AI i nie odbiegało od mediany o więcej niż 10%. Co do pytania o błędy które pojawiły się zaraz po wydaniu bety - ludzie mają różne konfiguracje sprzętowe, sporo crashy wynika właśnie z nich - ja nie miałem żadnego przez 160h testów. Niektóre błędy UI wyszły bo ludzie mieli monitory w jakichś bardzo niestandardowych rozdzielczościach i proporcjach. Błędy silnika będą się pojawiać bo gdy zmieniasz jedną funkcję to wpływasz na inną - poprawiając ustawienie formacji wpływasz na wykopy bramkarza, poprawiając wykopy wpływasz na ilość kontr po złym wybiciu itp. Chodzi mi o to że są sytuacje gdy pojawiają się problemy z silnikiem których nie było wcześniej, na tym poziomie złożoności to nieuniknione. Dlatego irytuje mnie gdy na końcu przychodzi taki chłopek-roztropek i zaczyna mówić o leniach z SI.

owngen Partyzant

0
26.10.2014 09:12    #159
Mi akurat silnik się podoba. Na pewno będą patche zmieniające nie co wygląd piłki czy też murawy od stron fanowskich. Co do wyników wreszcie da się zremisować trudny mecz przegrywając od tego jest rozmowa przy lini boiska i to dużo daje. Zapewne nikt nie używa jej tak jak powinien a potem płacz, że wyniki po 7-0 itd hah.

romantico Partyzant

0
26.10.2014 10:29    #160
[quote="Gietz"][quote="romantico"]Gietz jeżeli moje wypowiedzi przyrównujesz do bełkotu, to Twoje odpowiedzi, to już dewiacja. Jak kuźwa można nie zauważyć błędów, które zostały połatane zaraz po wydaniu bety. Wychodzi na to, że po raz kolejny wydają coś czego nikt nie sprawdza w takim stopniu by tych błędów było jak najmniej. Taaaa...zaraz ktoś powie - "przecież to beta". Tylko, że ta beta jest dwa tygodnie przez premierą a błędy są powtarzające się od lat.[/quote]
Nie odpowiedziałeś, więc przejdę na punkty:

1) Czy SI miało nie łatać tego co wyszło w publicznej becie?
2) Które błędy powtarzają się od lat?

Pewnie pierwszą propozycją będzie ilość kontuzji i padających bramek - jedno i drugie sprawdzałem i porównywałem z danymi statystycznymi dla drużyn AI i nie odbiegało od mediany o więcej niż 10%. Co do pytania o błędy które pojawiły się zaraz po wydaniu bety - ludzie mają różne konfiguracje sprzętowe, sporo crashy wynika właśnie z nich - ja nie miałem żadnego przez 160h testów. Niektóre błędy UI wyszły bo ludzie mieli monitory w jakichś bardzo niestandardowych rozdzielczościach i proporcjach. Błędy silnika będą się pojawiać bo gdy zmieniasz jedną funkcję to wpływasz na inną - poprawiając ustawienie formacji wpływasz na wykopy bramkarza, poprawiając wykopy wpływasz na ilość kontr po złym wybiciu itp. Chodzi mi o to że są sytuacje gdy pojawiają się problemy z silnikiem których nie było wcześniej, na tym poziomie złożoności to nieuniknione. Dlatego irytuje mnie gdy na końcu przychodzi taki chłopek-roztropek i zaczyna mówić o leniach z SI.[/quote]

Niestety nie jestem na usługach SI by mówić, że g.... nie smierdzi, gdy się je porusza, co prawda można zmniejszyć jego intensywność maskując odór, co właśnie robi SI. Tym oto wpisem dowiodłeś, iż SI nigdy nie wyda produktu którego złożoność nie będzie spójna.

Odpowiadając Ci na punkty :

Ad. 1 SI powinno wydać produkt jak najbardziej finalny, gdyż do premiery jest dwa tygodnie a nie trzy miesiące. Lenistwo SI widać gołym okiem : grafika na poziomie lat 2000 - 2002 i do tego nie spójna, błędy w zasadach ligowych ( Turcja, Liga Europy, i inne), gdzie zasad nie zmieniano od dawien dawna, żądania graczy przy podpisywaniu nowych kontraktów ( problem z FM14). Kwestie kontuzji i zachowań zawodników pozostawiam bez komentarza.
Ad. 2 Przeczytaj ad. 1

Gietz czytasz forum SI więc doskonale wiesz o tym jak gracze torpedują nowe/stare dziecko SI w kwestii błędów. Jeżeli uważasz, że przynajmniej połowy z nich nie można było uniknąć to kto tu jest chłopkiem - roztropkiem :-)

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.