Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

Makaronczterojaj... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.10.2014 10:48    #161
Mam wrażenie,że co poniektórzy to fanatycy,więc nie przejmujemy się ich bełkotem.Ale romantco daj spokój, to tylko biznes i on potrzebuje pożytecznych idiotów. Ale akurat na innym forum jest ich cała masa.

Dav Partyzant

0
26.10.2014 10:54    #162
Odpaliłem tryb classic Bayernem i ogólnie idzie mi nieźle ale... Porażka będąc liderem z BVB 1-7 czy w Lidze Mistrzów z Olympiakosem 1-8 - chyba coś jest nie tak :/ Dodam, że grałem najsilniejszym składem...

tim Partyzant

0
26.10.2014 11:16    #163
@Gietz, nie ma sensu walczyć z takimi typami. Czepiają się wszystkiego, nawet tego że twórcy FM mają czelność przestrzegać międzynarodowego prawa FIFA odnośnie ludzi poniżej 16 roku życia. Najlepsi są ci specjaliści, którzy nigdy nie uczestniczyli w procesie robienia gier, ale wiedzą wszystko na temat tego, jak powinny wyglądać beta testy. Najgorsze jest właśnie to, że na każdy sensowny zarzut przypada jeden wzięty z czapy. Oczywiście, gra ma błędy, ale o wiele mniej niż miała w tej fazie rok temu. I tak, FM będzie miał niedociągnięcia nawet po wypuszczeniu kilku łatek. Jak każda gra strategiczna. Wejdźcie sobie na fora ludzi, którzy graja np. w serię Total War. Oni też widzą powtarzające się schematy, błędy w SI itd. Bo to jest tylko gra.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
26.10.2014 11:33    #164
[quote="romantico"]Ad. 1 SI powinno wydać produkt jak najbardziej finalny, gdyż do premiery jest dwa tygodnie a nie trzy miesiące[/quote]
I jest jak najbardziej finalny. Błędy i są na bieżąco poprawiane. Tak to działa i ja innej drogi nie widzę.
[quote="romantico"]Lenistwo SI widać gołym okiem : grafika na poziomie lat 2000 - 2002[/quote]
Obawiam się że o wiele lepsza nie będzie. To nie FIFA. Dodatkowo jestem pewien że przejście na lepszą grafikę spotkało by się z reakcją podobnych tobie na zasadzie "lenie grzebiom w grafice a transfery leżą!!!Oneoneone".
[quote="romantico"]błędy w zasadach ligowych ( Turcja, Liga Europy, i inne), gdzie zasad nie zmieniano od dawien dawna[/quote]
Spojrzałem na forum i do Ligi Europy zgłoszono 3 błędy, z czego tylko jeden prawdziwy (można trafić na zespół ze swojego państwa w eliminacjach). W Turcji nie widzę żadnego błędu który jest od dawien dawna. Dalej słabo jak na dowód tego potężnego lenistwa.
[quote="romantico"]żądania graczy przy podpisywaniu nowych kontraktów ( problem z FM14).[/quote]
Nie spotkałem się z nim. Żądania są wysokie gdy zawodnik ma ponad rok do końca kontraktu, potem spadają.

Żeby nie był gołosłownym, przykłady z Jagiellonii:
Pazdan ma 35k miesięcznie, zgadza się na 40+klauzule.
Grzyb ma prawie 17k, zgadza się od ręki na 18 bez klauzul.
Jasiński ma 9.5, zgadza się na przedłużenie na tych samych warunkach bez problemu.
[quote="romantico"]Kwestie kontuzji i zachowań zawodników pozostawiam bez komentarza.[/quote]
A ja bym chętnie posłuchał Twojego komentarza.

Ja pracuję dla SI, widzę cały proces, sam w nim uczestniczę opracowując polską bazę danych i dlatego nie zgodzę się z takim stawianiem sprawy i zarzutem o lenistwo. Włożyłem potężną ilość pracy w to żeby gra w Polsce była tak bliska rzeczywistości jak to możliwe i jestem zadowolony z rezultatów.

Pucek Stachanowiec

0
26.10.2014 11:37    #165
Zauważyłem, że po strzale w słupek zawodnik z drużyny atakującej dostaje turbo przyspieszenia i bardzo często dobija piłkę do bramki, a zawodnicy broniący zachowują się jakby ugrzęźli w błocie smoleńskim. Może to takie promo gry ofensywnej : P
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Makaronczterojaj... Partyzant

0
26.10.2014 11:42    #166
Ja pracuję dla SI

nic dodać nic ująć.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.10.2014 o godz. 11:42

0
26.10.2014 11:52    #167
[quote="Makaronczterojajeczny"]Ja pracuję dla SI

nic dodać nic ująć.[/quote]
Jeżeli masz do mnie jakiś zarzut to go wyartykułuj.
Jestem w tym temacie żeby wyłapać błędy w polskich rozgrywkach albo polskiej bazie, bo niewiele z nich jest raportowanych na forum SI. Jeżeli coś zauważyłeś - napisz, a ja albo to poprawię, albo wytłumaczę dlaczego działa tak a nie inaczej.

student137 Partyzant

0
26.10.2014 11:59    #168
Ja mam 1, trochę nieralistyczne transfery. Odpalilem Jagę i ściągnałem Kuszczaka - 2,7k tyg, Gallasa za chyba 4k. W życiu by się nie zgodzili :D

tim Partyzant

0
26.10.2014 12:01    #169
@Gietz. Nie licz na to, że sformułują sensowne zarzuty, bo to wymagałoby od nich posługiwania się konkretami, a także jako takiego zrozumienia tego, jak działa gra komputerowa. A oni najlepiej czują się, gdy mogą rzucać ogólnikami: "zasady ligi europejskiej nie są poprawiane od lat", "producenci są leniwi", "gra jest do dupy", "bronią jej tylko fanatycy". Oczywiście, nie dotyczy to wszystkich - piszę tu głównie o romantico i Makaronczterojajeczny.

0
26.10.2014 12:08    #170
[quote="student137"]Ja mam 1, trochę nieralistyczne transfery. Odpalilem Jagę i ściągnałem Kuszczaka - 2,7k tyg, Gallasa za chyba 4k. W życiu by się nie zgodzili :D[/quote]
A możesz powiedzieć jakie klauzule dodatkowe zostały ustalone? U mnie Kuszczak stwierdził że nie będę miał pieniędzy na jego pensję i nie negocjował, ale Gallasa zakontraktować mogłem. Na początku chciał 140 000 zł miesięcznie (czyli trochę ponad 8k euro tygodniowo), po zablokowaniu pensji na poziomie 50 000 zł miesięcznie agent dodawał klauzulę podbicia do 130 000 po 5 występach, jej odrzucenie powodowało koniec negocjacji. Uważam to za realne wymagania, jak wyglądało to u ciebie?

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.