Siemanko. Mam do Was dwa pytania. Pierwsze: grając Barceloną tracę strasznie dużo goli. W 19 meczach zaledwie w dwóch spotkaniach zachowałem czyste konto. Ogólnie idzie mi nieźle, mało przegrywam, strzela gole ale też bardzo dużo tracę. Jak ustawiacie swoją linię defensywną? Gram taktyką 4-4-2 z dwoma ofensywnymi skrzydłowymi. Pierwotnie ustawiałem linię defensywną wyżej jednak zastanawiam się czy to nie było bezpośrednim powodem tak dużej ilości straconych goli? Czy jeśli cofnę defensywę bliżej swojej bramki to czy nie powstanie zbyt duża luka między obrońcami, a pomocnikami, co będzie nadal obfitowało w sporą ilość sytuacji bramkowych, a co za tym idzie straconych goli? Jakie są Wasze rady na prawidłowe funkcjonowanie defensywy?
Drugie pytanie: co zrobić aby skrzydłowi w trakcie bronienia stali na własnej połowie i bronili razem ze środkowymi pomocnikami i obrońcami? Jeden z moich skrzydłowych ma rolę schodzący napastnik (atak), drugi skrzydłowy (atak). Z przodu gram klasyczną 10 i lisem pola karnego więc wiadomo, że oni głównie będą krążyć wokół koła środkowego i liczyć na jakąś piłkę. Dlatego bardzo zależy mi aby skrzydłowi również brali udział w destrukcji, a przynajmniej kryli zawodników po swojej stronie aby rywale nie mieli przewagi. Co poradzicie? Czy ustawienie im funkcji "znacznie mniej pressingu" albo chociaż "mniej pressingu" powinno ten problem rozwiązać?
Drugie pytanie: co zrobić aby skrzydłowi w trakcie bronienia stali na własnej połowie i bronili razem ze środkowymi pomocnikami i obrońcami? Jeden z moich skrzydłowych ma rolę schodzący napastnik (atak), drugi skrzydłowy (atak). Z przodu gram klasyczną 10 i lisem pola karnego więc wiadomo, że oni głównie będą krążyć wokół koła środkowego i liczyć na jakąś piłkę. Dlatego bardzo zależy mi aby skrzydłowi również brali udział w destrukcji, a przynajmniej kryli zawodników po swojej stronie aby rywale nie mieli przewagi. Co poradzicie? Czy ustawienie im funkcji "znacznie mniej pressingu" albo chociaż "mniej pressingu" powinno ten problem rozwiązać?
Najnowsze posty