[quote="Kamson"]Przedwczoraj zorientowałem się, że FM został spatchowany do wersji 2.1 więc postanowiłem sprawdzić, czy to coś jest już grywalne. Wziąłem sobie Wisłe, co by poczuć troche hardkoru w postaci 12 sensownych zawodników i braku pieniędzy
Po 20+ kolejkach zostałem zwolniony... przez te 20+ meczy szło beznadziejnie, podczas zwolnienia byłem na 11. miejscu. Próbowałem w trakcie sezonu zmieniać taktyke na różne sposoby. Wnioski? Silnik meczowy to jest absolutna komedia, jest gorszy niż w CMach sprzed 10ciu lat.
1. 60% moich bramek to strzały z wolnych Stilicia
Pozostałe 40% to jakieś różne randomowe przypadki.
2. 1/3 goli traconych = rożne. 1/3 = dośrodkowania z akcji. 1/3 = cudowne strzały z dystansu.
3. Moi zawodnicy lubują się w strzelania prosto w bramkarza w prawie każdej sytuacji.
4. Co drugi mecz moi rywale zdobywali cudowną bramkę zza pola karnego z akcji. Dla odmiany moi zawodnicy nie strzelili tak ani razu. (Stilić trafiał tylko z wolnych.)
5. W większości przegranych meczy miałem więcej 100% sytuacji niż rywale.
6. Nie ważne co ustawisz w taktyce - to nie ma żadnego znaczenia. Czy ustawie krótkie podania i niskie tempo, czy podania bezpośrednie i wysokie tempo, czy dam obrone nisko czy wysoko... Gdy uruchamia się silnik meczowy to wszystko przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie! To wygląda jakby było w 100% randomowe.
Pora wrócić do FMa 2012
[/quote]
A ja tam Wisłą jestem w trakcie 5 sezonu i nie narzekam na braki sukcesów
W pierwszym sezonie zająłem 4 miejsce, co prawda łatwo nie było - zmiany prezesa itp., a Stilić tylko z wolnych strzelał, a tak był zbyt samolubnym piłkarzem, żeby coś wychodziło. Trzeba taktykę dopracować, bo gole z rożnych i dośrodkowań da się spokojnie zredukować
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.01.2015 o godz. 18:53
Najnowsze posty