[quote="gucioprawda"]Jak się najedzie na polecenie, to się przecież wyświetla, co dane robi, czy raczej modyfikuje... <facepalm> Bo jak w poleceniach taktycznych masz zaznaczone, żeby obrońcy grali cofnięci, to nagle polecenie gry na spalonego nie spowoduje, że wyjdą do przodu. Trzeba dołożyć skrócenie pola gry.
Albo chcę przykładowo tiki-takę uskuteczniać, to wolne tempo, utrzymanie piłki, podania do nogi, krótkie podania. Do tego, żeby podania były skuteczne kopacze winni mieć wysokie atrybuty: podania, przegląd sytuacji, technika, ale też np. gra bez piłki i ustawianie się, żeby uciec kryciu rywala i dobrze wyjść do podania. Dalej, żeby się to zazębiało, to piłkarze z niską współpracą nie będą się bawić w tiki-takę, tylko jak 'typowy Seba' pociągną na bramkę próbując dryblingu.
Wydaje mi się, że ta gra jest zbyt złożona, jak dla Ciebie. Bo prościej strzałki + WSAD (czy co tam jest) w Fifie ogarnąć
[/quote]
Wydaje mi się,że moje posty są zbyt złożone dla Ciebie. Przeczytaj je jeszcze raz. Jak pisałem wcześniej na jednym z forów wyczytałem, że np. gra skrzydłami oprócz opisanych funkcji powoduje również wysunięcie do przodu skrajnych pomocników. Gietz choć nie bezpośrednio napisał, że tak rzeczywiście jest (a przynajmniej ja tak go zrozumiałem). Tym samym wnioskuję, że inne polecenia mogą także mieć "ukryte funkcje". Możliwość przyswojenia przeze mnie złożoności jest ostatnią rzeczą o którą powinieneś się martwić, bowiem grałem w gry daleko wykraczające poza złożoność FM. Poza tym nie czytasz postów a się wypowiadasz bo gdybyś to zrobił to wiedziałbyś, że kilka postów temu pisałem o zależności gra bez piłki - ustawianie się bo moim zdaniem nie masz racji. Taki Ronaldo ma ustawianie się 6 a przyznasz, że jest jednym z najlepszych graczy ofensywnych na świecie o ile nie najlepszym. Skoro tak dobrze znasz FM i nie ma on dla ciebie tajemnic to może odpowiesz który zawodnik lepiej podaje ten z podaniami 10 i techniką 10 czy ten z podaniami 8 i techniką 12? Może wyjaśnisz różnicę między poleceniem "krótsze podania" a "utrzymanie piłki"? To na początek.
Najnowsze posty