Oczywiście, że w doborze roli kierujesz się atrybutami, ale te atrybuty nie sprawiają, że zawodnik będzie miał w każdym meczu ocenę 10. Spowodowane jest to również innymi czynnikami, które wymieniłem w poprzednim poście. Nie może być też tak, że skoro masz idealnego kompletnego bocznego obrońce, to przed nim stawiasz defensywnego skrzydłowego- no to nie będzie raczej grało- a statystyki indywidualne będą dużo gorsze niż np. dla pary kompletny boczny obrońca i schodzący napastnik.
Nie, nie mam pojęcia gdzie Piatti będzie miał lepszą ocenę i obawiam się, że NIKT tego nie wie. Jak wspomniałem, gwiazdki obrazują tylko jak zawodnik czuje się na tej pozycji. Ustawiając bramkarza na fałszywej 9 można spodziewać się, że zagra gorzej niż jako bramkarz- to pewne, ale porównanie tylko jeżeli chodzi o dwie ulubione role jest bez sensu. Skoro Piatti czuje się dobrze na schodzącym napastniku, a warunki (morale, pogoda, taktyka, przeciwnik) w meczu są w miarę znośne i odpowiadające, to będzie pewnie miał dobrą ocenę meczu. Tak samo przy wysuniętym rozgrywającym.
Moja podpowiedź- spróbuj ustalić sobie taktykę i w meczach towarzyskich z podobnymi przeciwnikami obserwuj zawodników pod kątem różnic w rozegraniu na różnych pozycjach/rolach. To najłatwiejsza odpowiedź na twoje pytanie.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.01.2015 o godz. 11:42
Najnowsze posty