niska frekwencja i kłopoty finansowe

qba27 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.10.2006, 20:16    Pytanie
Gram 2 ligowym Górnikiem polkowice. Jeden sezon już za mną ale mam kłopoty finansowe. Jak podnieść frekwencje na stadionie?? Jestem na pierwszym miejscu w lidze, wygrywam wiekszosc meczy ale jak stadion ma 4200 miejsc to nigdy nie ma wiecej niż 2100 ludzi. Jak to zmienic?? Czy istnieją jeszcze jakieś inne formy zarabiania?? Mam jeszcze inne pytanie. W młodzikach mam paru piłkarzy bardzo mlodych, po 17, 18, 19 lat, którzy mają statystyki wieksze niż moja podstawowa jedenastka. Czy podpisywać z nimi kontrakty?? I jeszcze ostatnie pytanie. Czy zatrudniając kilku lub jednego lub dwoch bardzo dobrych fizjoterapeutów zwiększam szybkość leczenia kontuzji zawodników??

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.10.2006 21:23    #10
no raczej ze nie pomoga za wiele, jesli pilkarz np jest przeziebiony (chyba ze ktos wysyla takich do physio...) i leczy sie w domu, ale mowie ogolnie, ze ja nie widze roznicy pomiedzy "14" a "20". aczkolwiek sam preferuje tych bardziej uzdolnionych, ze wzgledow czysto estetycznych ;p

manager999 Proletariat

0
10.10.2006 21:26    #11
@ Seju & kunXon
Powołując się na wszystkie moje rozegrane gry w FM 2006 stwierdzam ,iż walicie farmazony panowie :):):)

0
10.10.2006 21:26    #12
sorry ze post pod postem, ale piszac swojego poprzedniego, nie zauwazylem, ze Seju cos pisal, oczywiscie odnosi sie on do wypowiedzi Manager'a999, a nie Seja (nie mam pewnosci czy sie to ksywe odmienia, sorry jesli walnalem blad) :)
pzdr

manager999 Proletariat

0
10.10.2006 21:30    #13
Mi chodziło o to ,że się szybciej zawodnicy leczą jak ich wysyłamy do fizjoterapełty ,a nie np.do domu (wiadomo,w domu fizjoterapełta go nie leczy).

0
10.10.2006 21:42    #14
eee...chyba wlasnie to napisalem w swoim poscie 4 pozycje wyzej. ale mozliwe ze napisalem na tyle niezrozumiale, ze nie skumales mojej mysli. sorro

manager999 Proletariat

0
10.10.2006 22:24    #15
Niedokładnie przeczytałem początek posta ,sorry...

sefko1 Przodownik pracy

0
10.10.2006 23:47    #16
1.Jeżeli stadion ma 4200 miejsc to nigdy nie jest tak, że przychodzi pełen. Mi w Śląsku prawie pełen stadion przychodził dopiero na mecze w LM. Oczywiście im lepiej będziesz grał i im lepszych będziesz miał przeciwników tym kibiców będzie więcej. Oczywiście zawsze możesz poprosić zarząd o rozbudowę stadionu (np po awansie do Europejskich Pucharów). Mi w Śląsku zbudowali 7500 nowych siedlisk. Kosztowało to jakieś 7 mln USD. Pamietaj jednak, że Twój klub (Twoje miasto) ma ograniczoną liczbę kibiców. Nie jesteś Barceloną, żeby mieć 75 tys kibiców na meczu. Jak kiedyś osigniesz 10 tys to będzie sukces.
2.Najlepsza forma zarabiania (poza sprzedażą graczy zyskiem) jest ustalanie meczów towarzyskich u SIEBIE z ciekawymi druzynami. Na poczatek polecam najlepsze kluby z Bułgarii i Rumunii (CSKA Sofia, Steua Bukareszt) za które otrzymasz sporo kasy. Ja w Śląsku miałem 100-150 tys USD za mecz. Ustaw z 6-8 meczów i sporo zarobisz.
3.Lepszy fizjoteraputa nie wpływa na szybkośc leczenia (przynajmniej ja tego nie zauważyłem), a jednyni lepiej rozpoznaje uraz, a tym samym masz większą pewność kiedy dany zwodnik wróci. Np. Lepiej wiedzić, że będzie to 3-4 tyg niz 2tyg-2mies.
4. A co do młodych graczy to jeśli masz naprawde ciekawe talenty ustaw dla nich dobre treningi i nie bój się ich stawiac w meczach. Wtedy ich atrybuty będą bardzo szybko szły w góre, a z czasem sprzedasz ich z dużym zyskiem. Pamiętaj, że gracze po 30 roku życia tracą na atrybutach i wartości. Czasem warto ich sprzedać, aby uzyskać godziwą zapłatę, a miejsce w składzie przeznaczyć dla młodzika, którego wartośc i umiejętności powinny rosnąć.

Ebi-21 Kenebi Partyzant

0
11.10.2006 14:15    #17
w lidze walijskiej przychodzi po 300 osob wiec jedyny sposob na budowanie budzetu byly sparingi chcesz to graj co 2 tygodnie nawet

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
11.10.2006 15:20    #18
@manager999
Nie "walę farmazonów", dlatego, że mając nawet trzech fizjoterapeutów w HSV z samymi 20-tkami miałem plagę kontuzji, więc uważam, że to ściema. I nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.
@kunXon
Odmienia się- Seja, więc ok :))

rinho Partyzant

0
11.10.2006 15:35    #19
Seju, nie chodzi o to, że nie będziesz miał kontuzji, tylko o to, że jak ktoś ją złapie, to być może szybciej się wyleczy (zależy od kontuzji)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution