[quote="SuperZiemniak"][quote="Maciejusz"][quote="romantico"]Moim zdaniem jest bardzo dobre rozwiązanie. Ceyvol, czy nie można by zrobić wyjątku i umieścić reklamy non profit na FMrev?
Czesto słyszy się ostatnio by dać sobie spokój z MFM, wieć myslę, że to odpowiedni krok w pozytywną stronę. [/quote]
Nawet jeżeli nie da rady zrobić reklam non profit to myślę, że jako społeczność Rev moglibyśmy się wspólnie wspierać np. w manifestach. Tutaj prośbę miałbym do wszystkich manifestujących i tych aktywnych i tych mniej, aby na końcu swoich tekstów mogli wkleić ze 2-3 zdania z linkiem i do SuperZiemniaka, by zrobił manifest opisujący sytuację z odnośnikami do sprawy.[/quote]
Nie no, manifestu nie zrobię - po co zaśmiecać blogosferę. Jest mi po prostu, po ludzku smutno, ale tak jak mówiłem, gdzieś w podświadomości wiedziałem, że do tego dojdzie. Nie ma się co w tym babrać, lepiej prowadzić rewolucję i wstawiać talenty.[/quote]
Pyrko uważam, że to nie jest ŻADNE babranie! Choć ten temat nie jest zupełnie związany z futbolem, czy FM-em, to jest on równie ważny! Jeśli można w jakikolwiek sposób pomóc takiej osobie to myślę, że nic nie szkodzi założyć taki temat na forum, czy też robić to tak jak powyżej opisałem. Ja sam osobiście co roku oddaję 1% swojego podatku dla przyjaciółki mojej koleżanki z pracy, która ma dziecko chore na autyzm i przy każdej możliwej okazji w miarę możliwości finansowych wspieram takie inicjatywy dając nawet głupie 50-100 zł. U mnie w pracy jest też kilka osób, które mają poważnie chore dzieci i jako "społeczeństwo" staramy się 2-3x w roku robić zbiórki, by pomóc takim osobom robiąc chociażby licytacje przedmiotów, a cały zysk z tych licytacji jest przekazywany dla rodzin potrzebujących. Często chodzi o zawrotne kwoty operacji. Ostatnia licytacja wymagała uzbierania ponad 12 000 EUR, ponieważ w Polsce żaden lekarz nie był w stanie podjąć się szeregu poważnych operacji m.in. wzroku i trzeba było ją wykonać w Niemczech... Niech nawet odda z naszej społeczności 10-20 osób jakąś drobną sumę, czy ten procent podatku i już jest to wsparcie dla takich osób. Dla Nas wydaje się to niewielką kwotą, a dla innych liczy się każda złotówka. Patrzymy na takie sprawy z zupełnie innych perspektyw niż rodziny potrzebujące wsparcia finansowego.
Najnowsze posty