[quote="Yrkomm16"]@Pucek - naprawdę, Twoje teksty i działalność na scenie FM są dla mnie osobistym autorytetem, ale po co od razu nawoływać do "linczu" RM? Może lepiej po prostu udowodnisz, że jesteś najlepszym menadżerem w Polsce i przystąpisz do całego wydarzenia? Oczywiście bez cheatów...[/quote]
Dziękuję za miłe słowa. Niedługo minie 10 lat od kiedy komentuję sprawy związane ze społecznością i grą - i właśnie dlatego nie mogę wziąć udziału. Nie mogę dodawać dobrego wizerunku temu turniejowi. Na MFM usunięto mi dwa konta za komentowanie twórczości zgodnie z własną opinią, co robię od 10 lat. Naciskano na mnie, aby zmieniał swoje komentarze zgodnie z interesem wydawcy. Nigdy wcześniej na FM Tube, Centrum FM, CM Revolution, CM Forum, FM Poland, FM Zone, FM Event, FCMC, FM Poland i pewnie na jeszcze serwisach, których już nie pamiętam mnie to nie spotkało. Oczywiście miałem propozycję bycia szefem RM, mógłbym sobie wywalczyć pewną nietykalność czy przywileje, ale nie mogę patrzeć i godzić się na to jak traktuje się szarych, szerzej nieznanych uczestników albo członków redakcji. Dla mnie to jest łamanie podstawowych zasad, które nasza społeczność uważa za słuszne i które wypracowano na bazie różnej działalności i różnych sporów przez jakieś 16 lat.
Nie mogę też przemilczać istotnej sprawy za jaką uznaję możliwość wywrócenia całego turnieju przy użyciu FM RTE, ponieważ obrońca tytułu korzystał z killer taktyki i pomimo protestów społeczności (w tym moich), wielu wcześniejszych głosów nic z tym nie zrobiono.
Ponadto główny organizator oskarżył mnie w prywatnej rozmowie o prześladowanie kobiety, co okazało się kompletną nieprawdą i co sam później przyznał wobec oczekiwania przeze mnie szczegółowych wyjaśnień tej sprawy. Rozumiem, że mogło dojść do nieporozumienia, ale granica agresji, chęci manipulacji, wywierania nacisku została zdecydowanie przekroczona. Dlatego w takim turnieju nie mogę wziąć udziału i odradzam to wszystkim, którzy mają inny cel niż sprowadzenie jej do absurdu.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.
Najnowsze posty