Polska Scena FM

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.04.2016 22:25    #1501
Nie rozumiem dlaczego teraz trzeba chwalić się wspieraniem dobroczynności, a codziennie dopuszczać się podłości względem wielu osób. Dobroczynność się wspiera i tyle.
Według mnie pomaganie Mahdiemu w czymkolwiek jest błędem. Otrzymałem od niego prywatną wiadomość, w której wielokrotnie dopuszczał się względem mnie agresji słownej i sugerował pobicie. Było to wczoraj. Screeny z pewnych względów osobistych upubliczniłem tylko na wewnętrznym forum FM Revolution, więc wiele osób może je potwierdzić. Dlatego jeśli ktoś w jednym dniu chwali się wspieraniem dobroczynności, a wieczorem grozi komuś pobiciem, to dla mnie jest to kompletna farsa.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kondi192 Minister Kultury

0
19.04.2016 22:36    #1502
rozdwojenie jaźni :))

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.04.2016 o godz. 22:38

Brazzo Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
0
20.04.2016 00:04    #1503
Nie wiem jak Wam, ale mi temat tamtej strony i tamtego osobnika totalnie się przejadł. Zajmijmy się robieniem czegoś pożytecznego na tej stronie, a nie patrzmy się na "konkurencję" choć to może nieadekwatne słowo. Pucek - uważam, że każdy ma jakiś tam swój rozum i sam powinien decydować co chce robić. Co do reszty - to się całkowicie z Tobą zgadzam. Od działalności dobroczynnej jest cała masa stron oraz fundacji i tam należy się skierować jeśli ma się ochotę wspomóc kogoś potrzebującego. Mamy czas rozliczania zeznań podatkowych. Idealny okres by ten 1% przeznaczyć na cel dobroczynny. Nic to nie kosztuje, a może komuś choć trochę pomoże.

paweldemon Partyzant

0
20.04.2016 00:09    #1504
Pucek, płaczesz jak mała dziewczynka. Kogo obchodzi z kim i o czym piszesz w prywatnej korespondencji?? Bo na pewno nie mnie. Wierzę Ci na słowo, że można chcieć Cię obrażać czy nawet pobić, od siebie dodam jeszcze odruchy wymiotne, są to normalne reakcje po przeczytaniu Twoich przesiąkniętych hipokryzją i tanim populizmem komentarzy

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 00:12

IamTheSwarn Partyzant

0
20.04.2016 02:29    #1505
[quote="Brazzo"]Nie wiem jak Wam, ale mi temat tamtej strony i tamtego osobnika totalnie się przejadł. Zajmijmy się robieniem czegoś pożytecznego na tej stronie, a nie patrzmy się na "konkurencję" choć to może nieadekwatne słowo..[/quote]

To nie czytaj, jaki problem?? Chcesz coś robić to rób. Totalnie nie widzę, by zajmowanie się kimkolwiek/czymkolwiek miało przeszkadzać w robieniu czegoś pożytecznego.

Co do wpłat, fajna akcja, czy na MFM, czy na Weszło. Brzmi podniośle, wszyscy się fajnie bawią, wpłacą 20 złotych i heja. Ale skoro jesteśmy przy temacie, może ja się wypowiem i kogoś zainspiruje do jakichś działań. Oczywiście, nie chcę tutaj segregować ludzi na lepszych i gorszych i sugerować by komuś odmawiać pomocy, czy uważać że taka pomoc jest zła. Jest ów Pan Piłkarz z Żoną i trafiło ich nieszczęście, tego nie ma co kwestionować, ale jako pan płkarz, zarabia troszkę więcej niż przeciętny obywatel. Do tego ta publiczna zabawa. A co jeśli takie życie prowadzi samotna matka, pracująca na dwa etaty? Naprawdę wystarczy się rozejrzeć, nie obchodzi mnie to czy robicie, aby coś pokazać czy coś, ale wystarczy chwila wolnego czasu i chęci by naprawdę umilić komuś życie. Sam czekam na szkolenie do pełnego wolontariatu w hospicjum, do tego są różne sytuacje, gdzie można naprawdę pomóc tym potrzebującym. I nie chodzi o wpłacenie kilku złotych (chociaż zawsze sie to przyda), ale skoro widzę takie zainteresowanie akcją, może kogoś zainteresuje uczynienie świata bardziej normalnym i zamiast rundki csa, czy połowy sezonu dać komuś chwile normalności, satysfakcja jest naprawdę duża.
No jak mówię, piszę na ten temat bo wziął się wątek niesienia pomocy etc. Natomiast nikt nie może być ganiony, że tej pomocy nie chce udzielić, czy coś.

@paweldemon, skoro ciebie to nie obchodzi, to po co się do tego odnosisz? Ja osobiście nie widzę hipokryzji w słowach pucka a raczej jakiś wypracowaną metodologie działań i rozumowania pewnych aspektów. Czy jest słuszna? To moja opinia, ale dopóki mi nie wadzi, to nie ma żadnego znaczenia. Nie wszystko musimy rozumieć, a Ciebie już szczególnie nie posądzałbym o rozumienie zbyt wielu rzeczy ;)

Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania, jak zacząć prace w wolontariacie, gdzie się udać, kogo pytać to chętnie udzielę informacji. U mnie zaczęło się to przypadkowo od płatnej opieki nad dzieckiem, może wy w sobie też cos poczujecie takiego ;)

romantico Partyzant

0
20.04.2016 06:18    #1506
Sprzedaje popcorn. 2 żule za kubełek ;-)

Pucek Stachanowiec

0
20.04.2016 06:38    #1507
No cóż, widzę, że niektórzy z Was ponownie uwierzyli, że serwis myfootballmanager.pl to dobre miejsce do udzielania się i brania udziału w akcjach, a wydawca to spoko facet. Mam zdecydowanie odmienne zdanie. Wystarczy przejrzeć ten temat.
Facet już wielokrotnie mnie do tego przekonał i inne osoby ze społeczności. Oczywiście, że kiedyś namawiałem do siadania przy jednym stole i współpracy, ale dzisiaj jeśli ktoś ustawi taki stół i usiądzie przy nim Mahdi, to ja już nie będę namawiał przyjaciół do siadania i rozmowy, tylko do wywrócenia stołu i wyjścia. Dobre rzeczy można robić w innym gronie, a dobroczynność wspierać bez tego pośrednika. To osoba, z którą się już nie rozmawia i nie podaje ręki.

Poza tym chłopie, Mesjaszu, wypisywałeś do mnie hejty, siedząc sobie w Wielkiej Brytanii przed komputerem, waliłeś w klawiaturę że najchętniej byś mnie uderzył, robiłeś to na jakimś portalu społecznościowym, dokładnie na Facebooku - i to ma być ten dowód wielkiej męskości? Tak pokazałeś, że masz cojones? No to fajnie. LOL :D

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 06:52

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

romantico Partyzant

0
20.04.2016 07:27    #1508
Dobre rzeczy. Wszyscy pisza o tych dobrych rzeczach a jakos konkretow nie ma. Chyba, ze mowimy o przyjeciu Pucka do redakcji (a bardziej jego powrocie). Gdzie te szumnie zapowiadane akcje. Rzucilem pomysl o RM w wydaniu cmrev - nikt nie podjal tematu. Ile mozna jeszcze czekac na uzgodnienia z CFM - w tym temacie tez nic. Zamiast tego kilku dostalo warny za "smietnik". Ba nawet do utworzenia takiego ogolnego dzialu nikt sie nie odniosl.
Mahdi jest jak jest, kazdy to widzi ale jezeli prawda jest ze za tekst w stylu "gadasz takie glupoty, ze wvrealu dal bym Ci po gebie/w twarz) nazywamy grozeniem pobiciem to tu tez zaczyna sie szerzenie polprawd.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 07:29

Shrek Partyzant

0
20.04.2016 07:32    #1509
@Pucek - zachowanie w stylu - mam screeny, ale nie wrzucę, bo pokazałem tylko najbliższym znajomym, którzy mnie popierają zawsze bez względu na to co robię jest SŁABE! ( takie wiem, ale nie powiem)

Skoro pokazałeś kilku ludziom, bądź odważny i pokaż reszcie. Skoro nie chcesz, to się do nich nie odnoś.

Rozumiem, że bojkotujesz akcję i masz do tego prawo - ale nie jest to akcja stworzona przez MFM. Oni ją tylko reklamują dalej, włączając siebie ( i innych) do zabawy. A to akurat dla tego typu akcji jest dość ważne.

Al mówienie, że wszystko co złe wywodzi się z MFM, to mocne nagięcie rzeczywistości i widzenie świata w stylu czarno - białym.

Pucek Stachanowiec

0
20.04.2016 07:42    #1510
[quote="romantico"]Dobre rzeczy. Wszyscy pisza o tych dobrych rzeczach a jakos konkretow nie ma. Chyba, ze mowimy o przyjeciu Pucka do redakcji (a bardziej jego powrocie). Gdzie te szumnie zapowiadane akcje. Rzucilem pomysl o RM w wydaniu cmrev - nikt nie podjal tematu. Ile mozna jeszcze czekac na uzgodnienia z CFM - w tym temacie tez nic. Zamiast tego kilku dostalo warny za "smietnik". Ba nawet do utworzenia takiego ogolnego dzialu nikt sie nie odniosl.
Mahdi jest jak jest, kazdy to widzi ale jezeli prawda jest ze za tekst w stylu "gadasz takie glupoty, ze wvrealu dal bym Ci po gebie/w twarz) nazywamy grozeniem pobiciem to tu tez zaczyna sie szerzenie polprawd.[/quote]
Dokładny cytat dotyczący tej sprawy po wcześniejszych zdaniach hejtu jest taki:
Najchętniej bym się z Tobą spotkał sam na sam i zwyczajnie załatwił to jak facet z facetem i obił ci tę Twoją wredną gębę.

Mnie to śmieszy, nie traktuje tego poważnie, bo trudno tę osobę traktować poważnie. Ale jak ktoś jednego dnia namawia do wspierania dobroczynności, a potem zalewa kogoś hejtem i tego typu tekstami, to... w sumie śmieszy mnie jeszcze bardziej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 07:44

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.