Polska Scena FM

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.04.2016 18:42    #2
[quote="romantico"][quote="Pucek"]Nie nawołuje do bojkotu akcji czy pomagania - taki zarzut to absurd, tylko do bojkotu pośrednika ze względu na osobiste doświadczenia oraz treść i argumenty wypowiedziane w tym temacie, w którym aktualnie dyskutujemy.[/quote]

A tymczasem 18.04.2016, godz. 17.20 Pucek rzekł
[quote]Odradzam udział w czymkolwiek organizowanym przez MFM...[/quote]

Pucek, ja o tej akcji dowiedziałem się właśnie z MFM, tak jak pewnie inni. MFM jakie jest jakie jest, ale żeby jechać po akcji, którą chcą promować by pomóc dzieciakom, w imię czego? Tego, że zdjęli post Ziemniaka? Stworzyłeś blog o pomaganiu, jak do niego się dostać jak jest zakopany półmetra po warstwą innych.
Zamiast walnąć przynajmniej pokorą to Ty idziesz w zaparte. Będąc lekko złośliwym - chyba ranga moda wyprała z ciebie pewne wartości; ale to tylko moja mała złośliwość.

By bojkotować MFM trzeba zaoferować też coś w zamian...[/quote]
Że co? A to MFM jest organizatorem akcji Nie Kręć Że Wpłacisz? Nie jest. Zrób sobie update. Chłopie, policz sobie wszystkie wyświetlenia wpisów na MFM dotyczące tej akcji, a potem porównaj to z wynikami Google i serwisami, w których to się pojawia. To jest kompletnie nieporównywalny zasięg.

Rozumiem, że otrzymałeś zapowiedź wręczenia FM 17 i teraz już nie stoisz na czele Komitetu Obrony Przed Mahdizmem?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

pulkownik_jakusz... Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
20.04.2016 18:48    #3
@Pucek - stoi, stoi. Nieaktualne stało się jedynie logo KOPM. A mówię to ja - Pierwszy Sekretarz rzeczonego Komitetu. Czy tak ciężko zrozumieć, że Mahdi jest jaki jest; mfm jest jakie jest; ale do k&^%$ nędzy, ciężko krytykować Mahdiego za uczciwe uhonorowanie Romantico i Kiry za działania uczciwe i "in plus" RM. Tak samo nie widzę sensu dopier$%^&^%$ się do mfm za to, że przekazali dalej inicjatywę #NieKręćŻeWpłacisz. Chcieli, to zrobili. Kto chciał, to wziął udział i tyle! Volenti non fit iniuria! (Kira przetłumaczy ;))

Pucek Stachanowiec

0
20.04.2016 18:54    #4
Chciano mnie zaangażować w akcję poprzez MFM, dlatego chciałem wyjaśnić jaki jest mój stosunek do sprawy. Potem zostałem zaatakowany słownie przez Mahdiego i to jest cała historia.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

pulkownik_jakusz... Partyzant

0
20.04.2016 18:56    #5
To tylko Internet. Zawsze można wszystko olać.

Pucek Stachanowiec

0
20.04.2016 19:01    #6
Zgadzam się :)

romantico Partyzant

0
20.04.2016 19:14    #7
Pucek, Twoje słowa sprawiają mi przykrość. Nigdy nie odwróciłem się od cmrev. Miałem swoje wzloty i upadki ale zawsze utożsamiałem się z tym serwisem i sugerowanie, że deklaracja otrzymania gry ( de facto, za coś zgoła innego) od konkurencyjnego serwisu jest dużą niesprawiedliwością.
To Ty, jak pamiętam byłeś synem marnotrawnym, który wrócił na łono matki i dostał rangę moda, o której ja nigdy nie śmiałem z racji małych dokonań i małego znaczenia prosić, a może byłem zbyt lojalny.
KOPM jest i ma się dobrze -nie rozumiem czemu o tym ruchu a bardziej stanie umysłu wspominasz. Tu nie rozchodzi się o mahdizm czy mahdiego tylko o propagowanie społecznej i słusznej inicjatywy.

Pucek Stachanowiec

0
20.04.2016 19:31    #8
No dobra, mysle ze w tej sprawie juz wszystko zostalo powiedziane. Odezwe sie tylko na ten temat, gdy zostane wywolany albo pojawi sie wazny nowy watek, bo nie widze sensu personalnego konfliktowania sie z osobami, ktore tutaj lubie.

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

0
20.04.2016 20:15    #9
Serio usłyszeliście o tej akcji dzięki MFM? Myślałem, że jako polska scena FM, interesujecie się również futbolem realnym, nawet tym naszym podwórkowym ;)
Jeżeli na pierwsze pytanie odpowiedzieliście twierdząco, to polecam ten wywiad z Jakubem Kowalskim udzielony dla portalu weszło.com:

http://weszl(...)filismy/

Cała historia i początek akcji. Szczerze powiem, że sam zastanawiałem się nad rozpoczęciem tego na cmrev (możecie mi nie wierzyć), ale uznałem..., że nie ma takiej potrzeby. A dlaczego? Ponieważ nasze scenowe grosze (jak ktoś zarabia grube kokosy, proszę się ujawnić ;) ) są niczym w porównaniu do pieniędzy ze zrzutki piłkarzy (Termalica, Podbeskidzie i oby potem cała Ekstraklasa) i prezesów (Leśnodorski), a innych celów nie brakuje. Każdy ma pewnie znajomego/znajomą w potrzebie. Dla nich warto przekazać pieniądze, bo jak sam Jakub Kowalski stwierdził "na biednego nie trafiło, są ludzie w gorszej sytuacji".
Jeszcze raz polecam artykuł i zachęcam do zaprzestania tutaj jakiś wycieczek - Pucek zareagował emocjonalnie, być może przesadził, a być może nie. Ma prawo do swojego zdania oraz opinii. Wiem też, że Mahdi nawypisywał mu okropne rzeczy. Koniec tematu.

P.S.
romantico, w kwestii oferowania czegoś w zamian - skończ Tamagochi, bo już miesiąc minął od obiecanej kontynuacji, a tylko karierę w RM widzę ;) Ja sam mam w planach drugą edycję Fantasy FM. Pamięta ktoś jeszcze o takiej zabawie?
P.S.2
to ulubiona konsola zachiego
P.S.3
Tutaj macie wielokrotnie wspominany manifest Pucka o wspieraniu dobroczynności:
http://pucek(...)ja_.html

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 20:20

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
20.04.2016 21:20    #10
[quote="romantico"]Stworzyłeś blog o pomaganiu, jak do niego się dostać jak jest zakopany półmetra po warstwą innych.[/quote]
To tylko pokazuje, że nie umiesz w Internet.

Pucek - Manifesty - eFeManiacy wspierają!

Trzy kliknięcia. Utonąłem.

Edit: jak klikniesz w pierwszą ikonkę przy avatarze Pucka to nawet dwa kliknięcia :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2016 o godz. 21:22

twitter.com/Ceyvol

rapechuck Trybun Ludowy

0
20.04.2016 22:47    #11
[quote="romantico"]
Poza tym - myślę, że nie jestem odosobniony w tych poglądach, ale Bolson ostro w ostatnim czasie przesadzasz z tym umoralnianiem i przywoływaniem ludzi do porządku, przede wszystkim przez warny. Może ktoś ważniejszy powinien Ci włączyć ABS, bo chyba czujnik wysiadł.[/quote]

Po takim tekście na serio zaczynam rozważać wprowadzenie zasady z pewnego miejsca w internecie, gdzie za komentowanie decyzji moderatora dostaje się warna z automatu. Po dalszym roztrząsaniu tej kwestii publicznie, kolejnego warna - i tak do skutku.

[quote="romantico"]wrócił na (...) dostał rangę moda, o której ja nigdy nie śmiałem z racji małych dokonań i małego znaczenia prosić, a może byłem zbyt lojalny. [/quote]

Rangi moda/miejsca w redakcji nie dostaje się błagając o nie. Decydują o tym liczne czynniki, a prośby i groźby nie są jednymi z nich.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.