Strona

Pierwsze spotkanie przy sieradzkim rondzie

Malciek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.04.2016 07:46    #2
Cóż takie uroki świata futbolu na wschód od Niemiec :(

Ale mniejsza o to. Czy ktoś podziela mój pogląd, że jeżeli Atletico Madryt wygra LM, albo będzie w finale LM, to będzie to drużyna, która w historii LM najmniej by na to zasługiwała? Ogólnie uważam ich za antyfutbol, a Diego Simeone, którego nazywają wielkim trenerem, jest rozchwytywany, nie jest przypadkiem przereklamowany??
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
28.04.2016 08:21    #3
Nie podzielam twojego poglądu. Przede wszystkim do finału nie dochodzą drużyny, które na to zasługują najmniej lub najwięcej tylko takie, które są skuteczne i ogrywają każdego rywala na swojej drodze. Antyfutbol, czy nie, ale są skuteczni w tym co robią.

PS. Muszę Cię zmartwić bo Atletico nie wygra LM, zrobi to Real Madryt!

romantico Partyzant

0
28.04.2016 09:55    #4
[quote="Malciek"]Cóż takie uroki świata futbolu na wschód od Niemiec :(

Ale mniejsza o to. Czy ktoś podziela mój pogląd, że jeżeli Atletico Madryt wygra LM, albo będzie w finale LM, to będzie to drużyna, która w historii LM najmniej by na to zasługiwała? Ogólnie uważam ich za antyfutbol, a Diego Simeone, którego nazywają wielkim trenerem, jest rozchwytywany, nie jest przypadkiem przereklamowany??[/quote]

Kazdy sposob na trofea jest dobry. A jak mówili o futbolu Grecji na E 2004, tak samo. Wazne ze skutecznie graja, jednak obawiam sie ze tak skromna zaliczka to za malo by byc w finale.

Robsson93 Partyzant

0
28.04.2016 10:32    #5
[quote="Malciek"]Cóż takie uroki świata futbolu na wschód od Niemiec :(

Ale mniejsza o to. Czy ktoś podziela mój pogląd, że jeżeli Atletico Madryt wygra LM, albo będzie w finale LM, to będzie to drużyna, która w historii LM najmniej by na to zasługiwała? Ogólnie uważam ich za antyfutbol, a Diego Simeone, którego nazywają wielkim trenerem, jest rozchwytywany, nie jest przypadkiem przereklamowany??[/quote]

Nie podzielam. Mimo że jestem za innym klubem z Madrytu, uważam że Atletcio zasługuje w pełni na miejsce w półfinale, czy nawet w finale LM i wygranie, bo sobie zapracowali na to. Oni od kilku lat prezentują wysoki poziom i grają bardzo fajną piłkę, a co za tym idzie skuteczną. Chelsea też zarzucano autobus itp., ale było to skuteczne. Nie każdy musi wymieniać 700 podań w meczu, i przegrywać mecze po dwóch akcjach w meczu :). Ja wiem że dla wielu guru wśród trenerów jest Pep, bo wygrał figurki z Barcą. Dla mnie on jest dużo niżej w hierarchii, nie uważam go za jakiegoś wielce wybitnego trenera, jest niezły. W miarę utalentowany trener. Wydaje mi się że Diego nie jest przereklamowany, wg mnie bardziej jest Pep przereklamowany. Diego jest jednym z najlepszych trenerów na świecie na chwilę obecną oczywiście wg mnie. Mr. Green.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.04.2016 o godz. 10:34

Brazzo Młody aktywista

0
28.04.2016 13:01    #6
[quote="Robsson93"]Nie każdy musi wymieniać 700 podań w meczu, i przegrywać mecze po dwóch akcjach w meczu :). Ja wiem że dla wielu guru wśród trenerów jest Pep, bo wygrał figurki z Barcą. Dla mnie on jest dużo niżej w hierarchii, nie uważam go za jakiegoś wielce wybitnego trenera, jest niezły. W miarę utalentowany trener. Wydaje mi się że Diego nie jest przereklamowany, wg mnie bardziej jest Pep przereklamowany. Diego jest jednym z najlepszych trenerów na świecie na chwilę obecną oczywiście wg mnie. Mr. Green.[/quote]
I ja podzielam to zdanie. Pep jest bardzo dobrym trenerem, ale do wybitności wiele mu brakuje. Już zdecydowanie wyżej cenię Jose Mourinho za sukcesy odnoszone w wielu ligach (pomijam jego temperament). Zresztą, odsyłam do moich manifestów, gdzie staram się, mimo wszystko, spojrzeć na jego pracę w Bayernie w sposób obiektywny. Na dniach (mam nadzieję) będzie kolejna część.
Jeśli już miałbym wskazać drużynę, która ślizgając się po zadzie dostała się do ćwierćfinału, to jest nią Bayern, nad czym bardzo ubolewam.

Malciek Partyzant

0
28.04.2016 18:52    #7
Robsson o jakiej grze w piłkę mówisz ?? O 113 podaniach na własnych boisku w ciague ponad 90 minut gry, czy o posiadaniu piłki na poziomie 25% w ciągu całego meczu. Nie wiem czy to można nazwać graniem. Jest wiele możliwości grania w futbol, nie tylko wymiana 600+ podań, a oni akurat wybrali najgorszą wersję tego wspaniałego sportu. Futbol niestety w takich sytuacja jest brutalny, ale jak to mówili, mecze wygrywa ten, kto popełni mniej błędów. I póki co im się to udaje. Mam nadzieję, że odpadną po rewanżu, a kciuki trzymam za wroga numer 1, czyli Real Madryt.

Swoją drogą, w polskiej okręgówce w meczach obie druzyny wymieniają więcej niż 113 podań przez 90 minut. Może by tam poszukał jakiego trenerskiego geniuszu? :))
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

Robsson93 Partyzant

0
28.04.2016 20:30    #8
[quote="Malciek"]Robsson o jakiej grze w piłkę mówisz ?? O 113 podaniach na własnych boisku w ciague ponad 90 minut gry, czy o posiadaniu piłki na poziomie 25% w ciągu całego meczu. Nie wiem czy to można nazwać graniem. Jest wiele możliwości grania w futbol, nie tylko wymiana 600+ podań, a oni akurat wybrali najgorszą wersję tego wspaniałego sportu. Futbol niestety w takich sytuacja jest brutalny, ale jak to mówili, mecze wygrywa ten, kto popełni mniej błędów. I póki co im się to udaje. Mam nadzieję, że odpadną po rewanżu, a kciuki trzymam za wroga numer 1, czyli Real Madryt.

Swoją drogą, w polskiej okręgówce w meczach obie druzyny wymieniają więcej niż 113 podań przez 90 minut. Może by tam poszukał jakiego trenerskiego geniuszu? :))[/quote]

Miałem na myśli to że nie potrzebujesz 700 podań w meczu żeby wygrać mecz, bo wystarczy właśnie takie 25% posiadania piłki żeby wygrać mecz. Mieć jedną czy dwie akcje żeby wygrać.To też nie jest zły sposób. Świadczyć to może oczywiście o szczęściu, ale i o dokładności wykańczania akcji, co jest też ważne. Gdyby Torres nie trafił w słupek wczoraj, kto wie czy teraz Atletico by nie miało dwubramkowej przewagi. Jest takie powiedzenie że zwycięzców się nie ocenia. Nie każda drużyna będzie grać tak samo, byłoby to trochę bez sensu :P. Też bym chciał, żeby wygrał Real, ale jak to będzie, czas pokaże.
Nie mam na myśli dwóch zespołów a jeden, gdzie zespół klepie cały czas piłkę. Jak widać mamy inne spojrzenie na futbol, w pewnych kwestiach się nie zgadzamy, ale co do Realu to racje mamy oboje, że wygrają. Mr. Green

@ Brazzo
Mourinho dla mnie jest numerem 1 wśród trenerów. Zarzuca mu się wiele, że kłóci zespół ze sobą, że ma jakieś tam swoje metody, ale osiąga sukces. A to jest w tym najważniejsze. Wiele figurek już zdobył, wiele też przed nim. Pokazał że potrafi osiągać sukcesy z różnymi drużynami, a nie tylko z jedną. Szkoda że nie trenuje już Realu, chętnie bym go widział tam ponownie.
Do manifestów zajrzę z ciekawości. Mr. Green

0
28.04.2016 20:34    #9
A tymczasem panowie, vice-mistrzostwo na 100lecie coraz bliżej :)

Brawo Zagłębie :)

Malciek Partyzant

0
28.04.2016 20:51    #10
A jeszcze zanim wznowimy dyskusję na temat LM i Legii xD Pep'a też ciężko oceniać jako trenera, bo ma baaaaaaardzo mały staż. Ale patrząc na to co zdobył w tak krótkim czasie należy mu się szacunek, więc póki co jest moim numerem jeden (wcześniej uwielbiałem Mourinho, kiedyś najlepszego przyjaciela Pep'a). Ja dopiero jestem w trakcie zagłębiania wiedzy o trenerach i trenerce. Fajnie, że wywiązała się tutaj dyskusja, na całkiem fajnym poziomie, różne poglądy, ale kultura zachowana :)

PS. Co do Zagłębia, miałem przyjemność oglądania ich bodajże 3 osatnich meczy i to że wygrali z Legią, może wcale nie dziwić. Grając 2 kolejki temu w meczu z Cracovią (1:0), czasami, ale to czasami, tak klepali piłką, że mogło to się podobać.

0
28.04.2016 21:07    #11
Teraz czas żeby w końcu Lech wziął się za grę i ograł ich w PP bo Zagłębie pokazało dzisiaj jak się powinno grać.

A Lech znowu nieskuteczny... :/

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.