Strona

Spolszczenie do FM 2011- tylko u nas!

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.09.2007 21:32    #161
powiem wam tyle że sam menager w necie by się sam siebie nie wzioł ktoś z si jest zdrajcą i udostępnia go w necie lub pozycza za darmo !!!

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.09.2007 21:38    #162
ja po raz kolejny powiem że jeśli ktoś kupił fm'a za granicą i ściągnie sobie spolszczenie to nie jest piratem bo kupił , wydał kase i nie jego to jest wina że ktoś uważa że zrobił źle
ja kupiłem fma 2005 w Czechach i na luzaku ściągnąłem sobie spolszczenie tak jak ściąga się skiny logo czy facepacki xDDDD

.............................................................................................................
Pover Of Love...
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Troll13 Partyzant

0
09.09.2007 22:29    #163
Ja uważam że jedyne rozwiązania takiej sytuacji znajduje się możliwość weryfikacji orginalności gry na stronie producenta ( tak jak to napisał rem-8) i po pozytywnym wyniku, udostępienie innej wersji językowej. Tak powinno być zrobione, bo uczciwy ściągnie ze strony głównej, a pirat i tak zawsze znajdzie spolszczenie także nie wiem po co ta dyskusja.

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
09.09.2007 22:57    #164
[quote]Rem-8 to, że 99% to piraci nie ma znaczenia. Bo to nie w porządku, że przez 99% osób ten 1% ma cierpieć. Ten 1% jest czysty i nie łamie prawa. To nie KOMUNA GDZIE WSZYSTKO MA BYĆ RÓWNE i za kradzież czegoś przez sąsiada dostanę pałą po głowie. I ja nie odpowiadam za piratów to sprawa organów ścigania i Wasza aby ich wykopać z tej strony.[/quote]
Przykro mi, ale jeśli na 100 osób które mnie poprosi o spolszczenie, tylko jedna będzie faktycznie chciała je bo kupiła mołdawską wersję i nic nie rozumie, to wolę jej odmówić niż wspomóc 99 piratów. Odpowiedzialność zbiorowa. Wszyscy cierpimy przez piratów (3 liga polska) i tak to już działa, nic nie poradzę.
[quote]Co macie do powiedzenia w związku z użyczeniem licencjii (której nie macie) do klubów katarskich i maltańskich.[/quote]
Jak dla mnie jest to dokładnie to samo jak z fakiem, facepackami i logopackami, zapraszam na stronę 8 gdzie pisałem o tych sprawach.
[quote]polscy norwegowie i brytyjczycy kupujacy tam bo tam jest taniej :))[/quote]
Pozwól, że powiem Ci coś o tym ile FM kosztuje w Norwegii, gdyż właśnie tam mieszkam - 200zł, taniej nie kupisz :>
A u Angolów to przypadkiem FM nie kosztuje 20 funtów? To by wychodziło 120zł, więc też drożej :P Ale to nie ma znaczenia, bo w Norwegii i Anglii zarobki są kompletnie inne niż w Polsce. Co oczywiście nie usprawiedliwa kradzieży.
myspace.com/marneszanse

kyczy7 Przodownik pracy

0
10.09.2007 13:54    #165
Reapar ja powiedziałem tak czysto teoretycznie bo nie wiem jak jest własnie tam :) - ale tak jak mówisz jak tam sa takie zarobki to o taki " grosz " nie ma sie co martwic :) ... Hmmm ... a te ligi ? to cos w podobie do pliku fake - nie dostali licencji na te reprezentacje to robia to pewnym szyfrem ... Wiec nie wiem jak to dokońca jest ale ok :))

kyczy7 Przodownik pracy

0
10.09.2007 13:56    #166
A co do wypowiedzi kolegi na poprzedniej stronie po co ta cała dyskusja to odpowiem Ci ze po to aby dojsc do pewnego ładu w swojej głowie i zrozumiec jak to jest i co co dokładnie chodzi - warto wiedziec :) Nie wiesz ? Pytaj - ta zasada :)

wojciak Partyzant

0
11.09.2007 18:06    #167
Rem-8 na wielu stronach internetowych są dostępne amatorskie "spolszczenia" do programów i naprawdę nie ma z tym problemu. Czy licencja SI o której wspominasz zabrania tworzenia i udostępniania plików z dodatkowymi językami do menu FMa? Nie wydaje mi się. Czy producent nakłaniał do tworzenia tego typu "dodatków"? Też nie. Sprawa jest więc zapewne skomplikowana. Moim zdaniem legalność (lub nielegalność) tego typu plików nie jest do końca potwierdzona, dlatego proponuje aby zmienił się zapis w pierwszym poście. Napiszcie w komunikacie na górze strony, że zabraniacie umieszczania w serwisie cmrev.com amatorskich polonizacji (ta oryginalna na pewno jest chroniona) i linków do nich, bo polski wydawca gry mógłby sobie nie życzyć aby tego typu treści znajdowały się na oficjalnej stronie (albo coś w tym stylu :p). Chyba bardziej dyplomatycznie, niż oskarżanie ludzi o piractwo, nie? :)

*Karpin "Po co spolszczenie skoro gra jest po Polsku?"

Są tacy, którzy mogą potrzebować. Trzeba takim osobom wyjaśnić, że legalność tego typu "spolszczeń" nie została potwierdzona i dlatego nie ma takich plików na cmrev.com. Ale nie w ten sposób, że od razu są piratami...

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.09.2007 18:14    #168
po to są programy żeby ich używać i żeby ułatwiły nam nasze informatyczne życie

bartex55 Przodownik pracy

0
11.09.2007 19:37    #169
Osobiście sądzę, że w miarę inteligentny człowiek, który nie zna żadnego języka prócz swego ojczystego, nie kupi gry w języku obcym (tak jak już wspomniał Karpin gra jest dostępna w j. polskim). Wykluczam także to, że ciocia z Norwegii mogłaby nam zrobić, w co śmiem wątpić, nieoczekiwany prezent w postaci FMa w języku norweskim. Mimo iż wie ona, że nie potrafimy się nim porozumiewać (tj. norweskim, czy też jeszcze innym językiem obcym). Jeżeli ten prezent byłby jednak spodziewany, to chyba każdy spodziewałby się, że gra kupiona poza naszym krajem nie byłaby w j. polskim. Toteż grę należy kupić w Polsce i spolszczenie nie będzie potrzebne.

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
11.09.2007 19:50    #170
wojciak, o czym Ty mówisz? Gwarantuję Ci, że po necie nie krąży ani jedno amatorskie spolszczenie FM'a, wszystkie to są te oryginalne.
A na tłumaczenie programu trzeba mieć pozwolenie od twórcy tegoż programu. Ja przy tłumaczeniu FM Genie czy FM Scouta musiałeś pisać maile do twórców i dopiero wtedy zabierałem się do pracy.
myspace.com/marneszanse

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.