Spolszczenie do FM 2011- tylko u nas!

MiKa Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.09.2008 15:46    #231
[quote=M8_PL]Jeżeli masz oryginalną płytę. [/quote]
Czemu nie mogę dodawać obrazków?
http://img36(...)asx1.jpg
Proszę bardzo. Data rejestracji jest 12 sierpnia bo dopiero od tego dnia mam Neta.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 06.09.2008 o godz. 15:50

Lewinho8889 Partyzant

0
23.11.2008 19:13    #232
a ma ktoś cd-keya do fm 09

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.11.2008 20:39    #233
OMFG. Brawo Lewinho. Szczyt inteligencji.
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Marrcinusss Partyzant

0
21.10.2009 11:45    #234
[quote=Speed]Możesz spróbować zamówić grę u CD Projektu - powinni zgodzić wysłać grę również do Norwegii. [/quote]

No nie wiem czy grę wyślą za granicę... O ile się orientuję w licencji jest napisane, że nie wolno sprzedawać gry poza granicami państwa, w którym ją wydano... Przynajmniej tak mi się wydaje ;)

Jeśli się mylę to przepraszam, ale pewien jestem, że widziałem gdzieś taki zapis...

Stormblas Partyzant

0
06.11.2009 12:33    #235
[quote=Jacko]Ale jeżeli piractwo będzie tępione to będzie ich coraz mnie.Mnie się wydaje ,że chyba właśnie taki cel mają admini cmrev.com .[/quote]

Jakim cudem ma być tępione piractwo ? Znam kilka stron z których można ściągnąć każdą grę , a zainspirowany tym tematem w 30 sekund znalazłem spolszczenie do fm 2010. Sposobu na piractwo nie ma i nie będzie przez wydawców gier którzy na większość tytułów narzucają kosmiczne ceny . Znam parę osób które grają w coraz to inną grę , i co wydawali by na każdą z nich po 100 - 120 zł ? Piractwo skończyło by się gdyby gry były w cenie 30 zł , i bez gadania że wtedy nikt by gier nie wydawał bo sprzedasz wzrosła by 3 albo 4 krotnie ... Nie wiem czy zgodzicie się ze mną ale chciwość zabiję wszystko ...

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
06.11.2009 13:05    #236
Speed a ja proponuję (skoro każdy użytkownik ma swoją "teczkę";) żebyście stworzyli taką zakładkę (np obok tej "ulubiona wersja FM'a";) w której każdy użytkownik wrzuciłby linka ze zdjęciem swojego FM'a (lub kolekcji FM'ów) Oczywiście zdjęcie wrzucone na jakiegoś hosta który nie traci ważności i każde zdjęcie każdy użytkownik podpisywałby swoim "nickiem" z cmrev. Chodzi mi o coś takiego, co ja zrobiłem w moich komentarzach w poście no.46 :)

Wtedy można by się przekonać ilu użytkowników ma faktycznie oryginalne wersje FM'a (nikogo tutaj o piractwo nie oskarżam). Oczywiście wymówki w stylu "nie mam aparatu cyfrowego więc nie mam jak zrobić zdjęcia mojej oryginalnej grze" były by nie na miejscu jako że niemalże każdy ma swój własny telefon komórkowy a 99% z nich posiada aparat :)

Jak gabinet odnosi się do tego typu propozycji?

Vision Partyzant

0
06.11.2009 14:56    #237
qstosh, obawiam się że to zabiłoby funkcjonowanie strony. Strzelam, że z 1/2 osób ma piraty. Co do aparatów, to wiesz, różne są sytuacje. Znam kolesia co np. ma od dawna kompa i neta, a dopiero w poprzednim miesiącu telefon kupił, poza tym nie do wszystkich telefonów jest kabel. ;)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
06.11.2009 15:33    #238
Zdaję sobie sprawę że mogą istnieć przeszkody w stylu: brak kabla lub oprogramowania do kompa dla komórki ale zawsze jest jakieś wyście. Nie masz kabla? Prześlij fotkę (z twoim fm'em) poprzez bluetooth jakiemuś koledze który ma kabel i możliwość wrzucenia pliku na kompa. Masz starszy telefon? Nie masz w nim bluetootha? Użyj podczerwieni IRD'a. Też nie masz IRD'y bo masz jakiś telefon sprzed dekady? NA PEWNO któryś z twoich znajomych posiada jakiś nowszy tel. Więc jakby na to nie patrzeć i jakich wymówek by nie szukać zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie w myśl zasady "dla chcącego-nic trudnego" :)

Ja zdaję sobie sprawę, że takie wrzucanie linków ze zdjęciem FM'a może komuś wydawać się nie potrzebne i powie "mam oryginała ale zdjęcia wam nie pokaże ale wierzcie mi na słowo że mam oryginała" tylko że gdy ja sobie jadę samochodem i drogówce wpadnie w oko moje auto i zatrzymują mnie do kontroli to ja muszę okazać prawo jazdy, dowód rejestracyjny i aktualne ubezpieczenie OC i żaden policjant i nie uwierzy że tak drogie auto jest moje na samo "słowo" lecz czaka aż okażę mu powyższe dokumenty.

Dlatego też nie widzę powodu, by na tak znanej i profesjonalnej stronie CMREV (o tematyce gier z dziedziny managerów piłkarskich) której to administratorzy wielokrotnie pokazywali że walczą z piractwem (bany-wrogowie ludu dla piratów) to ja nie widzę powodu dla którego nie mieliby wprowadzić kolejnej metody kontroli oryginalności FM'ów od użytkowników a co za tym idzie walki z piractwem.
Przecież wprowadzenie takiej kontroli "nic nie kosztuje".

Ja bym nie wysnuwał takich wniosków jak ty że 1/2 osób z tej strony ma pirackiego FM'a. Lecz osobiście uważam, że jeśli takie założenie jest prawdziwe, to już wolałbym, żeby na tej stronie było jedynie np. tylko 300 użytkowników którzy mają oryginały niż 5000 piratów bo nie widzę powodu, by udzielać jakiejkolwiek pomocy/porady (np na suflerze) jakiemuś złodziejowi który nabył pirata.

Teksty w stylu że "mam pirata bo nie stać mnie na oryginał bo kosztuje 100zł a gdyby kosztował 20zł to wtedy bym kupił oryginała" mnie w ogóle nie przekonują. Nie stać cię na samochód by dojeżdżać do szkoły/pracy? To dymaj na autobus/tramwaj/taksówkę bo gdyby żyć z "mentalnością pirata" (nie stać mnie na oryginała to okradnę producenta tzn załatwię piracką wersję gry) to każdy kogo nie było by stać na samochód kradłby go od sąsiada czy kogokolwiek innego. Tyle.

W tym temacie nie ma żadnych odcieni szarości. Tu może być tylko coś białe lub czarne. Masz oryginał=jesteś uczciwy. Masz pirata=jesteś złodziejem.
Bez znaczenia czy "okradłeś" producenta kupując pirata czy ukradłeś samochód spod bloku. Złodziej to złodziej. Tak samo jak w przypadku narkomanów. Narkoman leżący na dworcu pod ławką i wstrzykujący sobie kompot jest takim samym ćpunem jak elegancki biznesmen który siedząc w garniturku w swojej willi aplikuje sobie heroinę. Ćpun to ćpun. Złodziej to złodziej. Proste.

falc69 Partyzant

0
06.11.2009 16:13    #239
hadaszyszek #221
Chyba najgłupszy post w całym wątku. Nie będę tu cytował całego, tylko fragment:
"Po prostu ściągłeś z neta, bo ci to kumpel powiedział, a że nie wiedziałeś, że jest to nielegalne, za to cię nie mają prawa skazać."

Głupie tłumaczenie policji/sądom, że nie wiedziałeś nie rozwiązuje sprawy. Nie wiem jak bardzo jesteś "obyty" w prawie, ale jego nieznajomość nie zwalnia cię z jego przestrzegania.

Szemek Ekspert

0
06.11.2009 17:06    #240
@qstosh - Twój pomysł to totalne przegięcie pały, jeszcze niech każdy przyśle dowód na to, że nie ściąga z sieci muzyki i filmów, a w autobusach zawsze jeździ z biletem, jeżeli prowadzi samochód to zawsze przestrzega ograniczeń i znaków, nigdy nie przeszedł na czerwonym świetle i zawsze słucha się mamy, nigdy nie wypił piwa i nie przeklął w miejscu publicznym, a do tego skan zaświadczenia od księdza, że co niedziele uczestniczy we mszy. Cała Polska mentalność - skoro sami sobie nie ufamy, to co się dziwić, że za granicą mają nas za złodziei.

Edit.

@MagnificioManager - to co wszyscy Polacy ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 06.11.2009 o godz. 17:22

"To tylko Internet k*rwa."

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution