[quote="ag-25"]Styl gry i obie pozycje na jakich grają różnią się diametralnie pod względem eksploatacji cech motorycznych. W moich oczach Kuba powoli już gaśnie dla naszej Reprezentacji i przy założeniu optimum zdrowia może byłby w stanie zagrać na następnych ME (choć bardziej realny wydaje się ew. występ na MŚ i koniec kariery w kadrze).
Lewandowski powinien w kadrze grać do 35 roku życia, bo ma predyspozycje ku temu by nadal seryjnie zdobywać bramki w tym wieku, a wszystko to bo nie jest uzależniony w swej grze od szybkości (tak jak Kuba).[/quote]
[quote="kondi192"]@Gietz
U mnie zawsze kończył karierę w reprezentacji przed Mistrzostwami Świata 2018 (często jeszcze w trakcie eliminacji) zarówno w FM-ie 16 jak i teraz w dwóch karierach w 17. Z tego co widziałem to nie dobijał nawet do "klubu 100", jeśli chodzi o występy.[/quote]
[quote="GoHomeDuck"]Lewy to obecnie czołowy napastnik w Europie. I teraz zastanowcie sie, który z wielkich napastników tak szybko kończy kariere w reprezentacji? Lewy w wieku 33-34 skonczy, nie wczesniej.[/quote]
No tak, ale on nie kończy kariery bo jest za słaby, dalej jest genialnym napastnikiem i seriami strzela bramki dla Bayernu w każdym z moich sejwów. Jego starzenie się jest oddane bardzo dobrze moim zdaniem, do 35. roku życia gra świetnie (to głównie do ag-25), po prostu kończy karierę będąc na szczycie. Pytanie nie brzmi - kiedy Lewandowski będzie za słaby na kadrę, bo wtedy wasze odpowiedzi (34-35 lat) są pewnie całkowicie słuszne, ale "kiedy zrezygnuje z kadry", bo będzie cięty na wyniki, przemęczony kolejnymi sezonami granymi na 100% możliwości, bo będzie nasycony sukcesami.
Cristiano Ronaldo ma 31 lat, Leo Messi 29. Szczerze mówiąc, nie byłbym zaskoczony gdyby którykolwiek z nich powiedział teraz że zwija zabawki i kończy grać w kadrze, z dowolnego powodu. Co do wielkich napastników, to ciężko znaleźć taki materiał porównawczy. Oprócz wspomnianej dwójki jest jeszcze Ronaldo, który ostatni mecz zagrał w wieku 30 lat,w 2006 roku, potem wrócił na jeden pożegnalny mecz w 2011 (ale ciężko to liczyć), Klose, Van Nistelrooy czy Podolski nigdy nie byli takimi gwiazdami, po prostu odeszli w cień ze starości, Eto'o skończył w wieku 33 lat (ale ostatni sezon z >= 5 meczami w kadrze zagrał w wieku 30 lat), kogo jeszcze rozważamy z ostatnich lat bo może gubię dobre przykłady? Chodzi mi o to że naprawdę jestem w stanie wyobrazić sobie koniec kariery reprezentacyjnej Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Ronaldo czy Messiego w ciągu najbliższych dwóch lat.
Najnowsze posty