Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

andy164 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.11.2016 22:16    #241
co do Lewego u mnie skonczyl w 14.11.2017r i czesto w fm16 konczyl podobnie

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
11.11.2016 23:23    #242
@andy164
Czyli podobna sytuacja jak u mnie.

Gietz Polski Szef Researchu

0
12.11.2016 01:21    #243
[quote="ag-25"]Styl gry i obie pozycje na jakich grają różnią się diametralnie pod względem eksploatacji cech motorycznych. W moich oczach Kuba powoli już gaśnie dla naszej Reprezentacji i przy założeniu optimum zdrowia może byłby w stanie zagrać na następnych ME (choć bardziej realny wydaje się ew. występ na MŚ i koniec kariery w kadrze).
Lewandowski powinien w kadrze grać do 35 roku życia, bo ma predyspozycje ku temu by nadal seryjnie zdobywać bramki w tym wieku, a wszystko to bo nie jest uzależniony w swej grze od szybkości (tak jak Kuba).[/quote]
[quote="kondi192"]@Gietz
U mnie zawsze kończył karierę w reprezentacji przed Mistrzostwami Świata 2018 (często jeszcze w trakcie eliminacji) zarówno w FM-ie 16 jak i teraz w dwóch karierach w 17. Z tego co widziałem to nie dobijał nawet do "klubu 100", jeśli chodzi o występy.[/quote]
[quote="GoHomeDuck"]Lewy to obecnie czołowy napastnik w Europie. I teraz zastanowcie sie, który z wielkich napastników tak szybko kończy kariere w reprezentacji? Lewy w wieku 33-34 skonczy, nie wczesniej.[/quote]

No tak, ale on nie kończy kariery bo jest za słaby, dalej jest genialnym napastnikiem i seriami strzela bramki dla Bayernu w każdym z moich sejwów. Jego starzenie się jest oddane bardzo dobrze moim zdaniem, do 35. roku życia gra świetnie (to głównie do ag-25), po prostu kończy karierę będąc na szczycie. Pytanie nie brzmi - kiedy Lewandowski będzie za słaby na kadrę, bo wtedy wasze odpowiedzi (34-35 lat) są pewnie całkowicie słuszne, ale "kiedy zrezygnuje z kadry", bo będzie cięty na wyniki, przemęczony kolejnymi sezonami granymi na 100% możliwości, bo będzie nasycony sukcesami.

Cristiano Ronaldo ma 31 lat, Leo Messi 29. Szczerze mówiąc, nie byłbym zaskoczony gdyby którykolwiek z nich powiedział teraz że zwija zabawki i kończy grać w kadrze, z dowolnego powodu. Co do wielkich napastników, to ciężko znaleźć taki materiał porównawczy. Oprócz wspomnianej dwójki jest jeszcze Ronaldo, który ostatni mecz zagrał w wieku 30 lat,w 2006 roku, potem wrócił na jeden pożegnalny mecz w 2011 (ale ciężko to liczyć), Klose, Van Nistelrooy czy Podolski nigdy nie byli takimi gwiazdami, po prostu odeszli w cień ze starości, Eto'o skończył w wieku 33 lat (ale ostatni sezon z >= 5 meczami w kadrze zagrał w wieku 30 lat), kogo jeszcze rozważamy z ostatnich lat bo może gubię dobre przykłady? Chodzi mi o to że naprawdę jestem w stanie wyobrazić sobie koniec kariery reprezentacyjnej Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Ronaldo czy Messiego w ciągu najbliższych dwóch lat.

wiecu Partyzant

0
12.11.2016 02:07    #244
[quote="kondi192"]@andy164
Czyli podobna sytuacja jak u mnie.[/quote]

no u mnie też tak zbyt wcześnie

abcde Partyzant

0
12.11.2016 09:00    #245
Witam, zaczynam swoją grę Legią w nowego FM 17. Z racji obowiązków zawodowo-rodzinnych nie mam czasu zbyt wiele na granie, a lubię sobie wszystko dokładnie poukładać a to czasochłonne. Proszę Was o pomoc, podzielcie się wiedzą kogo mogę sprowadzić do Legunii przed LM, z naszej ligi, obcokrajowców czy wolnych zawodnikw? Z góry wielkie dzięki za wyrozumiałość i pomoc.

Gutii Partyzant

0
12.11.2016 10:33    #246
[quote="abcde"]Witam, zaczynam swoją grę Legią w nowego FM 17. Z racji obowiązków zawodowo-rodzinnych nie mam czasu zbyt wiele na granie, a lubię sobie wszystko dokładnie poukładać a to czasochłonne. Proszę Was o pomoc, podzielcie się wiedzą kogo mogę sprowadzić do Legunii przed LM, z naszej ligi, obcokrajowców czy wolnych zawodnikw? Z góry wielkie dzięki za wyrozumiałość i pomoc.[/quote]
Przenieś prośbę do tematu "Zawodnicy - szukam/kupię..."
Pierwszy FM, w którym powiem otwarcie, że sobie nie radzę. Liverpool i liga angielska okazuje się dla mnie za ciężka. W sparingach miażdzyłem europejskie potęgi np. Juve podstawowym składem dostawał u siebie 0:5, Roma na wyjeździe 5:1. Myślę, że wszystko jest na dobrej drodzę do walki o LM. Kilka poprawek i zaczynam sezon. Pierwszy mecz ze Stoke - 4:0 u siebie. Zadowolony, że mecze tow. to nie przypadek, więc wydaje mi się, że następne mecze pójdą po mojej myśli. Od wygranego meczu ze Stoke, w kolejnych 11 wywalczyłem tylko 6 punktów. W 5 meczach prowadziłem do 70-83 minuty i dochodziło do remisów lub przegrywałem. Najlepsze, że ostatecznie remisowałem z Chelsea, Man City, Man Utd, a przegrywałem 4:0 z West Brom. Mecz po którym zdecydowałem zrobić drugą karierę, to przegrana u siebie z West Ham... uwaga... aż 7:0. Nie wiem gdzie szukać przyczyny takich wyników. Ktoś coś? Przeważnie grałem stylem standardowym lub kontrolą. 4-2-3-1

Tom88 Partyzant

0
12.11.2016 10:44    #247
Gram MU i za słabe wyniki mnie zwolnili i to mi się podoba! Że gra nie jest łatwa i nie wygrywam bo to by było nudne. oby tego nie zmienili w kolejnych patchach. Może dlatego mi słabo idzie że wszystko powierzam asystentowi bo mnie nie kręci zabawa z treningami i rozmowami. Ale jak na razie bardzo mi się podoba że nie jest łatwo. A i gram wczytanymi wszystkimi piłkarzami 300 tyś i ligami, oraz głębia szczegółów przetwarzania na wszystkie mocne ligi, co też według mnie ma wpływ na trudność rozgrywki.

Tom88 Partyzant

0
12.11.2016 11:08    #248
ps mam jeszcze wrażenie że atrybuty jakie sobie damy jako manager mają wpływ jak nam idzie, jak damy niższe niż poziom zespołu jaki prowadzimy to jest trudniej ale to tylko tak mi się zdaje

ag-25 Partyzant

0
12.11.2016 11:43    #249
Ja jako stary wyga w grach typu manager muszę przyznać, że po tych kilku latach od momentu jego powstania włączyłem tryb 3D i nie bolą mnie od niego oczy - więc jest dobrze!

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

0
12.11.2016 11:47    #250
[quote="Tom88"]ps mam jeszcze wrażenie że atrybuty jakie sobie damy jako manager mają wpływ jak nam idzie, jak damy niższe niż poziom zespołu jaki prowadzimy to jest trudniej ale to tylko tak mi się zdaje[/quote]

Idzie trudniej pod względem takim, że piłkarze takiego klubu z wysokim poziomem uważają, że nie masz odpowiednich kwalifikacji do prowadzenia zespołu i mają mniejszą motywację do gry. Przez to łatwiej wpaść w kryzys, serię złych wyników, bo nie dają z siebie 100%, a trudniej z niego wyjść, bo Cię nie szanują. Podczas meczu przy opinii asystenta możesz mieć "X i Y nie mają motywacji do gry w zespole, którego jesteś menadżerem". Tak samo może być przy wyborze złego kapitana, co akurat też czasem szwankuje, bo obecnie w mojej Wiśle kopacze "nie mają motywacji do gry w zespole, którego kapitanem jest Głowacki" ;)

BTW. musisz mieć niezły kombajn, że taką bazę ciągnie w miarę sprawnie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2016 o godz. 11:48

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.