[quote="PavS"]Ciekawostka na temat niby poprawionych transferów. Awansowałem Oviedo do 1 ligi i chciałem sobie zakontraktować Fede, cena dogadana, obietnice klepnięte, ale niestety zażądał 20tys euraczy na tydzień (płaca nie do przyjęcia w moim budżecie) rzuciłem szybkie 15tys., na co agent negocjacje zerwał, normalna sprawa. Problem w tym, że razem ze mną o tego zawodnika starała się Granada i właśnie tam trafił z ciekawości rzuciłem okiem na warunki kotraktu i tu bum zaskoczenie, płaca 5k na tydzień i premie sporo niższe niż te odrzucone u mnie. Trochę to zabawne
P.S. Zapomniałbym status w drużynie "rotacja" gdy u mnie był to "kluczowy zawodnik".[/quote]
Ja miałem identyczną sytuację z Andreasem Pereirą. United chcieli go sprzedać za śrubki, miał jeszcze trochę potencjału do wykorzystania więc mówię "biorę!". Jednak zażądał ok 200 tyś euro miesięcznie, co dla mojego Reading trochę za dużo. Poszedł do Nottingham Forest gdzie zarabia 66 tyś euro na miesiąc. Czy między Reading i Nottingham Forest jest taka przepaść? No nic, Pereira kopie się po czole gdzieś między piętnastym a osiemnastym miejscem w Championship, a ja mknę do Premier League
Najnowsze posty