[quote="Foxyr"]System oceny zawodników mnie rozpieprzył w tej chwili mózg. Gramy słaby mecz w LM. Mimo to remisujemy, a remis ten daje nam awans. Garść statystyk naszego bramkarza - oczywiście patrzymy na mecz z Atleti. Bramka wpadła po sam na sam. Wśród jego obronionych strzałów jest rzut karny w 90' który gdyby wpadł dałby Hiszpanom dogrywkę...
Jednocześnie kiedy z Arką straciliśmy 3 bramki to miał ocenę 7.00 (to też widać na ss). A kiedy z Piastem Gliwice broni tylko jedno uderzenie i to nawet go nie łapie, tylko paruje na róg to ocena aż 7,40. WTF?! Co za zjeb pisał algorytm który ustala te oceny?
https://gyazo(...)e28f677b[/quote]
Nie chcę usprawiedliwiać systemu ocen, bo ma swoje za uszami, chociaż i tak jest lepszy niż w FM 16. Napastnik z asystą/mi to nadal zawodnik na ok. 7.00, obrońca z jakimkolwiek udziałem przy golu to już praktycznie pewny zawodnik meczu, ale co do Twojego łapacza:
– w meczu z Atleti jaki był wynik dokładnie, bo to wygląda jakby co najmniej 1 lub 2 błędy przy bramkach popełnił i tylko ilość interwencji oraz obroniony karny sprawiły, że jego ocena nie wyniosła 4,50;
– z Arką nie wiem, czemu ma 7,00. No chyba, że on nie miał szans przy interwencjach (gra też słabo liczy 100% sytuacje, więc bywa różnie),a ty wygrałeś ten mecz;
– z Piastem musiałeś widać wysoko wygrać, wtedy bramkarz nawet bez żadnej obrony dostaje ponad 7.00.
Najnowsze posty