@Foxyr
Gdy dodano konferencje prasowe byłem w sumie zadowolony, ale po tych kilku latach mam po prostu dość. Zdaję sobie sprawę, że prawdziwe rozmowy dziennikarzy z trenerami/piłkarzami to też tylko i wyłącznie lanie wody - przewidywalne pytania i przewidywalne odpowiedzi, ale FMowe konferencje są dla mnie męczące. Przypuszczam, że dodanie interakcji z dziennikarzami miało przede wszystkim zapewnić większą immersję, ale mnie konferencje te z immersji wybijają. Każda konferencja brutalnie sprowadza mnie na ziemie uświadamiając mi, że nikt tego meczu nie oglądał (pytania, które nie oddają przebiegu meczu), nikomu na tym meczu nie zależy (malutka pula nieciekawych pytań, 50-70% to takie same pytania co mecz) i że to tylko gra.
Istnieje możliwość wysłania asystenta na konferencję, jednak wtedy dopiero dzieją się cuda. Odpowiedzi na konferencji mają wpływ na morale zawodników, relacje z innymi trenerami i dziennikarzami, a wysłany na konferencje asystent wydaje się strzelać przy wyborze odpowiedzi i - przede wszystkmi - po raz kolejny udowodnić, że to tylko gra. Asystent trenera mistrza kraju potrafi na konferencji stwierdzić, że kontuzja rezerwowego zawodnika może zmusić zespół do postawieniu autobusu w pucharowym meczu z drugoligowcem. Asystent potrafi stwierdzić, że klub interesuje się zawodnikiem, na temat którego nie ma w klubie nawet raportu od skauta.
Tragedia.
Przeklikuję wszystkie konferencje tym samym zestawem odpowiedzi zapewniającym, że nie wejdę w konflikt z żadnym z managerów, nie zgłoszę zainteresowania jakimś randomowym naleśnikiem z 8 ligi, nie oświadczę wszem i wobec że panikuję przed następnym meczem ligowym a zawodnicy są załamani.
Najnowsze posty