A ciekawy klub to jaki? Podalibyście definicję...
Jak dla mnie, to powiem tak - 4 liga odpada bo to marazm i beznadzieja. nie chodzi nawet o finanse, bo można sobie pościągać grajków z wolnego transferu, jak i wychować własnych, ale jest jeden potężny minus - jak się dorobisz kogoś fajnego, to on ci odejdzie, choćby nie wiem co. Nawet jeżeli ty nie będziesz chciał sprzedać grajka, to w końcu zrobi to ponad tobą zarząd. Byłoby to do przełknięcia, gdybyś jeszcze choć trochę na tym zarobił. Ale...
1. Zarząd będzie miał mokre majtki i straci rozum, gdy pojawi się oferta rzędu 1,2 mln (w złotówkach!).
2. Nie dość, że to żadne pieniądze, to jeszcze na budżet transferowy skapnie ci z tego 10%, albo czasem w ogóle nic.
Dlatego przy nowej karierze (3 liga angielska) najpierw zrobiłem research - w sensie przejrzałem wszystkie profile klubów, w celu sprawdzenia jak wyglądają finanse klubu, obiekty młodzieżowe, poziom szkolenia juniorów, itp, no i wybrałem. Niestety Blackburn. Niestety, bo faworyt ligi a wiadomo, że w takiej grze nie chodzi o to by brać kluby najlepsze.
No, ale sezon w 3 lidze minął, nastąpił awans i zaczęła się prawdziwa gra.
Więc może w ten sposób patrzcie. A jeśli chodzi o 2 ligę angielską, to tam większość klubów ma względnie przyzwoite finanse, takie same obiekty, więc czy wybierzecie sobie Leeds, Derby, czy Sheffield United, to już nie ma większego znaczenia. ale jeśli ma - to najpierw przeglądnijcie sobie kluby.
Najnowsze posty