[quote="Gietz"]Powiedzmy że kraj ma NYR 90. Researcher dobrał wartości zgodnie z tym co obserwuje - że 16-latkowie którzy pojawiają się w klubie w ostatnich 3 latach w rzeczywistości byli oceniani na CA 55-65 i mieli PA -6, pojedynczy w roczniku -7. Dobiera wartości tak żeby mieć podobne skutki w grze, w skali makro celuje w wymienność pokoleń zawodników w kadrze i zbieżność symulacji do rzeczywistości. Po podbiciu NYR do 135 będzie w tym samym klubie mieć CA juniorów powiedzmy (nie mam całych obliczeń pod ręką) o 10 pkt wyższe, średni newgeni będą mieli PA -7 a najlepsi -8 (dla tej samej jakości bazy, treningu i rekrutacji zawodników U16). Przez to rozjeżdzają się transfery ligowe (bo młodsi są o wiele lepsi niż starsi), kształt reprezentacji itp.
Na tej samej zasadzie stracą państwa o najwyższym NYR.[/quote]
Czyli poziomy w reprezentacjach się wyrównają, a to mi właśnie chodzi. Po 12 latach gry fm 2017 popatrzyłem sobie FM scout i byłem zadowolony z różnorodności wygenerowanych zawodników, ale większe szczegóły i przykładowe kraje mógłbym pokazać po powrocie z pracy, jakby kogoś takie informacje interesowały.
Na tej samej zasadzie stracą państwa o najwyższym NYR.[/quote]
Czyli poziomy w reprezentacjach się wyrównają, a to mi właśnie chodzi. Po 12 latach gry fm 2017 popatrzyłem sobie FM scout i byłem zadowolony z różnorodności wygenerowanych zawodników, ale większe szczegóły i przykładowe kraje mógłbym pokazać po powrocie z pracy, jakby kogoś takie informacje interesowały.
Najnowsze posty