Chciałem poczytać wrażenia z gry a tu kącik z poradami i straszny offtop
Ja dla mnie tegoroczna edycja na plus. Widać wyraźny postęp w szybkości działania i zapisu gry. Opcji doszło całkiem sporo ale fajne jest przy rozpoczęciu gry, że można wybrać za co chcemy być odpowiedzialni i wyłączyć np. chodzenie na konferencje (których nienawidzę) czy zajmowanie się treningiem (jeśli to komuś nie pasuje).
Fajnym smaczkiem jest animacja po zdobyciu jakiegoś pucharu, kiedy cała drużyna stoi na murawie i lecą serpentyny - brakowało mi czegoś takiego dla podkreślenia tej chwili kiedy coś wygrywamy. Ale dziwne z kolei, że przy wygraniu ligi już tego nie ma. Dlaczego?
Świetnie wygląda też nowy tryb 2D. Od wielu lat gram tylko w tym trybie, w tegorocznej wersji można regulować odległością i wysokością kamery w 2D. Czytałem też, że został napisany zupełnie od nowa, czuć w nim dużą lekkość w tym roku.
Na minus: nie wiem czy tylko u mnie czy w ogóle często zdarza się, że wpadają bramki, które zostają nieuznane (nie zawsze wiadomo dlaczego - np. gol z połowy) lub wpadają a nie zmienia się wynik (wydaje mi się, że miałem kilka razy taką sytuację). Rozegrałem dopiero 1 sezon w LE więc po dłuższym stażu wypowiem się znów.
Najnowsze posty