Chciałem się z Wami podzielić i swoimi wrażeniami na temat tegorocznej odsłony naszego ukochanego FM'a.
Na plus:
- poprawiony silnik meczowy - w żadnym fmie nie chodził mi on tak płynnie - mam tu na myśli oczywiście wydarzenia boiskowe.
i to tyle ... oczywiście pomijam fakt rozbudowania już istniejących rzeczy, które z reguły powinny być na plus, ale... nie są.
Minusy:
- pogmatwanie kwestii poleceń wobec przeciwnika - zagranie słabsza noga etc...
- pogmatwanie kwestii wyszukiwania zawodników - wydawało mi się to wcześniej jakieś takie prostsze
- kwestia sztabu - i znowu dotyczy sie to podobnego panelu, co wyszukiwanie zawodnikow
- raporty scoutow
- ekran Taktyki - dramat!
Jest tego pewnie więcej, ale pisze na szybko, co pierwsze wpadło mi w danym momencie do głowy.
I teraz na koniec...
Pierwszy raz mam problemy z optymalizacja... w życiu nie miałem problemu z samym długim lądowaniem gry - spokojnie mogę iść zagrzać wodę na herbatę, a nawet zdarza się, ze zdążę ja zaparzyć, zanim pojawi mi się faktyczny panel wyboru z menu np. nowej kariery. Przycinki podczas przechodzenia miedzy ekranami, czy tez po prostu na kolejny dzień, same panele między połowami meczu bardzo wolno reagują na moje działanie, pierwszy raz zdarza mi się, że nie mam żadnej przyjemności z gry, wręcz nie mam ochoty jej uruchamiać... Mam mocny sprzęt jak na FM'a - i5, 8gb ramu, karta 2 gb. O ile w 17stce była opcja wsparcia programowego grafiki, to tutaj tego nie widzę. Oczywiście ustawiłem opcję w ustawieniach nvidii, aby uruchamiać grę z główną kartą graficzną. Stąd teraz moje pytanie, jak to wygląda u Was? czy ktoś ma podobny problem ?
Najnowsze posty