No ja nie mogę... gram sobie Odrą, sezon 27/28, jesień, po czterech kolejkach LM awans pewny, rok wcześniej był półfinał i ogólnie to tak kosimy w europie, że we współczynnikach klubów europejskich jestem na trzecim miejscu, za PSG i United, ale to są takie przekozaki w chwili obecnej że nie ruszysz. I nagle przychodzi do mnie mój kluczowy zawodnik z kontraktem na najbliższe cztery lata którego wyciągnąłem z rumuńskiej biedy i wychowałem jak syna, tak że dzisiaj gra sobie w kadrze hiszpani... i gość mi mówi, że on chce odejść do ATLETICO bo z nimi ma WIĘKSZE szanse na wygranie LIGII MISTRZÓW.
Żeby wam uświadomić komizm sytuacji Atleti rok wcześniej odpadło z LM już w fazie grupowej zajmując trzecie miejsce za... Olimpiakosem. Obecnie walczą o awans z Wolvfsburgiem - nie, Wilki nie są potęgą niemieckiej, ani jakiejkolwiek piłki (przez ostatnie 10 lat to może raz wyszli z grupy LM, a generalnie to zwykle ich w samej LM nie było). Atleti generalnie przez ostatnie 10 sezonów chyba raz przeskoczyło ćwierćfinał LM i półfinale przegrali wesoło z Arsenalem. Żeby było zabawniej to bodaj dwukrotnie ja osobiście eliminowałem ich z tych rozgrywek. I gość mi mówi, że z nimi ma większą szansę by coś ugrać w LM niż ze mną...
Ostatecznie nie dziwię się FMowi, że mu skrypt wywaliło w sytuacji gdy dziewiąta liga europy gdzie dla dwóch ekip sufitem jest faza grupowa LE, a dla reszty to jest w ogóle marzenie i jak komuś się od biedy uda awansować to i tak dostaje wpierdziel od Ferencvarosu (ostatnio Legia z nimi przegrała 2:0, dobry wicemistrz..) ma jeden zespół który co roku gra w ćwierćfinale albo i lepiej LM, no ale kurde... ja przez to teraz będę miał całe wakacje spieprzone (te wirtualne) bo mu obiecałem że w tym sezonie wygramy LM (więc ziomek pewnie się fochnie jak odpadniemy i do nowego sezonu mu przejdzie, FMie kocham to jak oddajesz zmienność zawodników xD)
Najnowsze posty