Witam ponownie
Dokonałem właśnie wielkiej rzeczy - wprowadziłem (mam 2018 rok
) do I ligi Podbeskidzie Bielsko-Biała, opartą niemal tylko na piłkarzy z zagranicy! Przejąłem ich w pierwszym sezonie jako beniaminka, utrzymałem w lidze. Następny sezon to 8 miejsce, awięc w środku tabeli, a ostatni sezon to już był prawdziwy sezon moich piłkarzy - mimo iż nie byłem faworytem do awansu, moi chłopcy zdobyli aż 83 pkt w 34 meczach, dystansując drugie Zagłębie aż o 14 "oczek"! Mówię Wam - nie wiem jak u Was, ale u mnie prawdziwą kuźnią talentów są drużyny ASEC-u Abidżan i Cotonu Sport. Połowa (a może więcej) graczy mojej drużyny pochodzi właśnie stamtąd! Podam mój podstawowy skład, chodź zapewne nikt nie będzie nikogo znał, bo to regeneranci. W nawiasie podam skąd przyszedł.
Ibrahima Traore (ASEC) - Mohamed Doumbia (ASEC), Parfait Ottou (Coton Sport), Rovshan Jabbarov (Nefczi Baku), Vladimir Safronov (Darida) - Christian James (Julius Berger), Michel Bolou (ASEC), Jean Owona (Coton Sport), Serge Ouattara (ASEC) - Yury Glushko (Kajrat) i MIchel Diarra (ASEC).
Często z ławy wchodzili i grali z powodzeniem także: napastnicy Constant Billong (Coton Sport), Andrius Karcemarskas (Nieśwież), pomocnicy Jean Bikey (Coton Sport), Piotr Król (wychowanek) i obrońcy Jewgenijs Starkows (Jurmała), Julien Komenan (ASEC) i Julien Traore (ASEC).
No i co na to powiecie?? Mi się udało pierwszy raz takie coś zrobić, w dodatku samymi "zagraniczniakami"! Ciekawe jak mi pójdzie w I lidze ... póki co nie robię jakichś wielkich wzmocnień ...
Najnowsze posty