Ja mam teorię dlaczego co lepsi gracze z OE przechodzą do naprawdę silnych klubów (wysnuta na podstawie FM2007 - nadal gram w tę wersję
) - są po prostu przepakowani. Tak jak w rzeczywistosci Matusiak był gwiazdą w OE tak już w Palermo ani nawet w Herenveen nie może się przebić do podstawowego składu, tak w FMie był podstawowym zawodnikiem co lepszych klubów...
Po prostu polscy reasercherzy chyba nie chcą widzieć polskiej piłki takiej jaka jest (czyli po prostu słabej)...
A według mnie FM nie odzwierciedla do końca rzeczywistości w ten sposób w jaki bym chciał... Głównie chodzi mi o PA: można powiedzieć, że w prawdziwym życiu często słyszy się o zmarnowanych talentach, zwłaszcza w polskiej rzeczywistości. Niestety w FMie nie uświadczysz zawodnika o wysokim PA, którego talent został zmarnowany (czyli ktoś miał 170, ale nigdy nie doszedł do poziomu wyższego od 110). Po prostu klubowi scouci są za dobrzy i takiego kogoś od razu ściąga jakiś Arsenal, Juventus, Real Madryt czy inny dobry klub...
Dobra. Koniec offtopa
Najnowsze posty