FM2008 "goły" czy z "beta patchem"??

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.11.2007, 23:40    Pytanie
Z raz na rok coś piszę na cmrev.com i przeważnie jak nabywam nową wersję i chcę się o coś dowiedzieć.
Tym razem postąpiłem trochę na odwrót - najpierw potestuję i popytam potem wysupłam złotówki.
Tak więc mam obraz płyty (w celach testowych - nie dawajcie mi wroga ludu, jak się ma sprzęt sprzed kilku ładnych lat to człowiek nie wie czy mu się gra odpali to najpierw testuje czy warto zainwestować hajs czy zostać przy poprzedniej wersji a za kasę kupic książkę- tyle w kwestii wyjaśnień) i betapatcha 2 ...no i grac się nie da.
Gram Millwallem miazga 8-0 z Marsylią (w sumie mnie to nie dziwi), gram z "ogórkami" 1-0 prowadzę dosłownie chwila i remis a potem kończy się mecz 3-1.Wczesniej grałem Union Berlin (same porażki fakt że z pierwszoligowcami) i najdłużej Grenadą (w lidze 1 porażka 1 wygrana i z 8 remisów - nieważne co bym robił remis).
Nie jestem jakimś wybitnym managerem i gram przeciętniakami ale dawniej mi jakoś szło - bez przesady tą Granadą to ze 3 mecze powinienem wygrać (2-0 wygrywam a tu koniec meczu 2 rogi i 2-2) - stąd mam pytanie - czy to wina gry,patcha czy obrazu (antypirtacka akcja tyle że nie wiem jak niby by to miało działać )??
Jeśli to wina obrazu - to nie ma problemu gierka mi chodzi, więc kupie oryginał gdyż ta gra jest tego warta.
Gorzej by było jakby ta gra była tak zrypana.Tym bardziej że wielu z Was ma już oryginały i narzeka.I co ja mam biedny robić??Mam FM2007 więc jak ten 2008 jest taki spieprzony to nie widze sensu wchodzić w to.
Czy jest opcja że ci co narzekają na oryginalną gre mają pre-order jakimś cudem uwalony lub mają zainstalowanego deamona czy innego virtuala i gra (oryginalna w fizycznym napędzie) wykrywa ten program (nie używany w tym przypadku, po prostu jest zainstalowany) i dlatego generuje błędy??

Być może sma dojdę do jakiś rozwiązań gdyż pożycze od kolegi oryginał z Empiku (nie preorder) i potestuję przez weekend na nim.
Rzeczony kolega gra bez patcha Zagłębiem Sosnowiec, uzyskał koło 40 pkt. uniknął degradacji do 3 ligi i w 2 lidze szponci równo (2 miejsce z Arką bodajże) - tak więc nawet nie najgorzej mu idzie.
Żeby nie było że jakieś wymyślne taktyki stosuje - gra od tamtego roku, doradzałem mu w taktyce i ogólnie prezentujemy ten sam poziom managerski ;)
Czyli chyba albo patch albo gierka na obrazie się pieprzy.
Lub mój niefart - opiniować Panowie i Panie bo sam juz nie wiem czy ryzykować zakup czy cieszyć się stabilnym FM2007??

Wolfe Tone Partyzant

0
20.11.2007 12:48    #10
@ sefko1
"Znam ludzi, którzy Leeds z -15 punktów wygrali Champioship."
To masz dobre znajomosci! Leeds zaczelo z -15 w League One, chyba, ze koledzy robia 2 sezony w jeden rok! ;)P

Mam nadzieje, ze to przejezyczenie a nie proba na sile usprawiedliwiania gniota jakim, jak na razie, jest FM08!

@ jaruone
Ja tam zostaje przy 07 i moze po nowym roku, po wszystkich patchach zakupie nowe dzielo SI. Tak zrobilem z 07 i nie narzekam.

sefko1 Przodownik pracy

0
20.11.2007 13:24    #11
Dzieki @Wolfe Tone
Oczywiście chodziło o League One. Championship wygrał po 3 sezonie :P

Nie mam powodu na siłe bronić FM08. Wiem, ze ma kilka błędów i po patchu znowu trzeba będzie weryfikować taktykę. Ale jak się na spokojnie przyjrzy silnikowi meczowemu to jest dużo bardziej wymagający niz w poprzednich wersjach. Dla mnie to plus. Cały czas modyfikuje swoja taktykę i nie narzekam. Da się zwyciężać, ale kosztuje to więcej pracy.
Dla mnie miodzio. Bo w FM07 troche bez sensu sie grało, gdy nawet słabym zespołem z Conference (Newport County) dało sie w 8 sezonów dojść do Premiership.

sefko1 Przodownik pracy

0
20.11.2007 14:05    #12
Acha, żeby nie było, że gloryfikuje tu swoje bądź czyjeś osiągnięcia. Nie jestem jakimś świetnym menadżerem, który każdym zespołem wygrywa LM. A Leeds mimo -15 punktów i tak jest głównym kandydatem do awansu (co innego osiągnąć to w 1 sezonie kluibem w stylu Port Vale lub Luton). Ja po prostu nie wierze, że nie da sie osiagąć suksesów w nowym FM-ie. Czasami trochę trwa zanim znajdzie się optymalne rozwiązanie. Dlatego ja zwykle na poczatku gram czołowymi zespołami danej ligi. W FM07 zaczynałem na wersji 7.0.0 Ajaxem. W FM08 moja przygoda rozpoczełą się od Arsenalu, a teraz gram Nottm Forest (czyli znowu czołowa drużyna L1). Dopiero jak poznam nowego menadżera rozpoczynam trudniejsze wyzwania. Dopieszczam taktyki (conajmniej 2-3) i przychodzi czas na podbój. W tym FM zamierzam podbić Szkocje klubem z 4 ligi (mam nadzieje, że nadal tam gra Albion Rovers). Tak więc ćwiczyć, testować i jeszcze raz ćwiczyć, a nie czekać na scouty, edytory, gotowe talenty czy taktyki. Największa przyjamnośc to wygrać coś samemu nieważne czy Barceloną czy Leyton Orient.

jaruone Młody aktywista

0
20.11.2007 14:07    #13
@sefko1 - jest trochę racji w tym co mówisz.FM2007 nie wymagał stawania na głowie, tu widoczniej poziom jest trudniejszy.Powalczę trochę.

@Wolfe Tone trochę .... i co by nie zarzucać FM08 ma jedna dużą zaletę na Duronie 1300 i 256 MB RAMu śmiga szybciej niż podobnie ustawiony FM2007

ps.dla niezdecydowanych na patcha którzy nie chca tracić gry - kumpel właśnie zainstalował i zameldował mi że mając wersję 8.0.1 (z beta patchem) bez problemu wczytuje stany gier z gołej 8.0.0

jaruone Młody aktywista

0
20.11.2007 14:26    #14
gotowizny tez nie uznaję - jedynie trening thug dla młodzików bo dla seniorów sam robię :)

ps.@zetkaii jak sprawdziłes że to temat nr 10000??
jesli to prawda to Szanowna Administracja powinna mnie chyba jakimś suwenirem (ale nie w łeb) uhonorować :P Fm2008 mile widziany ;)

jaruone Młody aktywista

0
20.11.2007 14:30    #15
faktycznie 10000 hehe nagroda mnie czeka :P

sefko1 Przodownik pracy

0
20.11.2007 15:02    #16
Oki to chętnie udziele Ci parę rad, może coś Ci sie przyda.
1) W nowym FM-e zdecydowanie bardziej skuteczna jest obrona jeśli ustawisz ścisłe krycie.
2) Same ustawienie na boisku nie ma większego znaczenia, ważne jest ustawic dobre polecenia druzynowe.
3) Jeszcze bardziej, niż to miało miejsce w FM07, ma znaczenie gra odmiennymi taktykami u Siebie i na wyjeździe. Chodzi tu głównie o nastawienie i gpp.
4) Nie kombinuj za bardzo z ustawieniami indywidualnymi (ja osobiście zmieniam je środkowym obrońcom i defensywnym pomocnikom).
5) Może to tylko moje wrażenie, ale w nowym FM-ie istotne jest zdominować środek boiska (tak więc gra krótkimi podaniami), bo gra skrzydłem często kończy sie bardzo niecelnymi dośrodkowaniami.
6) Odgrywający stracili na znaczeniu (nie sa to juz tacy klilerzy jak w 07), tak więc niekoniecznie nalezy ich na siłę ustawiać, może to mieć skutki odwrotne od zamierzonych.
7) Opłaca się grać z kontry ( i to bardzo).
8) Rzuty rożne radze wykonywać na krótki słupek - na dobrze grającego głową środkowego obroncę.
9) I najwazniejsze. Cokolwiek zmieniasz w taktyce, staraj się, żeby była ona spójna (np krótkie podania i wąska gra lub tempo szybkie i gra długimi podaniami itp.) nic tak nie powoduje zamieszania i błedów na boisku jak wzajemnie sprzeczne ustawiania.
To wielu z tych spraw pewnie doszedłeś sam, ale klika może Ci pomoże stworzyć dobra taktyke. Powodzenia.

szynaBKS Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.11.2007 15:43    #17
sefko mozna grac krotkimi podaniami i szybkie tempo ja sam tak gram a na wersji 8.00 da sie grac

Gizzz Partyzant

0
20.11.2007 16:00    #18
Ja też sie podzielę uwagami:
1. Ze względu na to że szwankuje pressing (i to ostro) tak więc spróbowałem pomajstrować strzalkami. Jako że napastnicy są zupelnie niepotrzebni przy OŚ przeciwnika gdy moja drużyna się broni to im dałem strzałki do tyłu, to samo zrobiłem ze środkowymi pomocnikami i przeciwnicy nie byli w stanie wyjsc z wlasnej polowy (na razie przecwiczylem w jednym meczu) a cała moja druzyna była na polowie przeciwnika(!)
2. Jak wyżej - ważne żeby zrobić dwie taktyki: domową i wyjazdową. To bardzo ważne bo nawet grając ze słabym przeciwnikiem na wyjeździe mozna go łatwo przegrać jeśli sie ustawi druzyne za bardzo na atak.
3. Wyłączenie bocznym obrońcom "forward runs". I tak będą latać do przodu jeśli gramy ofensywnym stylem gry a przynajmniej nie będzie klops w defensywie.
4. Warto korzystać z "opposition instruction". Jest to znacznie bardziej dopracowane niż w poprzedniej wersji i warto z tego korzystać.
5. Co do ustawień 'krótkie podanie-wąska gra' lub 'bezpośrednie podania-gra szeroka' to albo się nie znam albo, przynajmniej na razie niedostzegłem takiej zależności. Ba, jak grałem krótkimi podaniami, wolno i wąsko to moi zawodnicy często grali słabiej niż jak ustawiłem bezpośrednie podania, szybkie tempo i wąską grę.

Może nie jest to bardzo twórcze ale gram dopiero trzy dni w nową wersję więc nie mam jeszcze wiele do powiedzenia...

Wudex Partyzant

0
20.11.2007 19:59    #19
u mnie sprawdziło się wybranie na początku gry wąskiego boiska i granie taktyką waską

dziąki tej taktyce jestem widzewem na 4 miejscu po 17 kolejkach z tylko 1 punktem straty do lidera:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution