@k-u-b-a-1 miało być "sezon 08 łamane przez 09" (napisałem słownie bo wspaniały skrypt cmrev z tego co widzę slashy nie obsługuje
)
@darek.fm i inni zainteresowani
Uruchamiane na skinie Steklo co jak mi sie wydaje nie ma znaczenia (komputer mam lichy i nie chce mi się czekać 10 minut ja zbuforuje na zwykłą skórkę i z powrotem wróci na Steklo)
Wybieram Niemcy i przy wyborze lig (grywalnych) mam następujące opcje:
1 liga
2 liga
3 liga
Liga Regionalna - ją wybieram jako najniższą
Po uruchomieniu patrzę w Świat->Niemcy i mam takie ligi z następującymi zasadami:
1 Liga - 3 ostatnie spadek
2 liga - 3 pierwsze awans, 4 ostatnie spadek
Liga Regionalna (łał 3 liga dobrze nazwana) - ma 2 grupy (północ,południe - ta trzecia o której wspominałem to zachodnia ale nieaktywna, choć jeszcze o niej usłyszycie
), zasady awansu i spadku nie podane.
W 2 sezonie czyli 08-09
wygląda to tak:
1 liga - 3 ostatnie spadek
2 liga - 3 pierwsze awans, 3 ostatnie spadek
3 liga - zniknął podział na północ i południe, jest jedna liga; 3 pierwsze awans, 3 ostatnie spadek
Liga Regionalna - pojawiają się 3 grupy - północ, południe i zachód , z każdej do 3 ligi awansuje mistrz, 4 ostatnie z każdej grupy spadają.
Czyli chyba jakaś reorganizacja się szykuje za rok lub mamy do czynienia z jakimś błędem.
Do tych 3 grup nowej ligi regionalnej trafiła duża część starej ligi regionalnej z sezonu 07-08 (na moje oko na 20 zespołów gdzieś od 13 miejsca spadały czyli po 8 z obu grup, ale mogę się mylić), do drugiej awansowały 2 najlepsze zespoły z 2 grup ligi regionalnej (starej).
Mam nadzieję że to koniec niespodzianek w lidze niemieckiej
Najnowsze posty