Ligi niemieckie - podział i zasady awansu.

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2007, 16:43    Pytanie
Normalnie (aż zerknąłem na soccerway) ligi niemieckie są zorganizowane następująco:
1 Bundesliga
2 Bundesliga
Regionalliga (czyli 3 liga - 2 grupy NORD i SUD)
Oberliga (4 liga z 9 grupami)
Zastanawia mnie jedna rzecz - zaczynając sezon 07

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
03.12.2007 16:53    #1
w fm08 nie mialem okazji grac ligi niemieckiej. po prostu jakies bugi i niedopatrzenia. sprobuj zmienic skina, jezeli mowisz, ze tak koslawo ci sie wyswietla. aaa i podziel sie tym po zaladowaniu nowej gry. bo mi sie wydaje, ze to jest jednorazowy bug.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
03.12.2007 16:53    #2
byc moze jest tak jak mowisz, iz jest reorganizacja ligi, tak samo jak w polske. niestety nie moge ci pomoc, gdzy nie gram liga niemiecka.

p.s o co ci chodzi z tym: "Zaczynam sezon 089" ;)?

fudi Przodownik pracy

0
03.12.2007 17:20    #3
chodzi o sezon 08/09

Ja jak zaznaczaałem kraje przy starcie nowej gry to zobaczyłem, że Niemcy mają tak:
1.liga
2.liga
3.liga
regionlaliga.

Z ciekawosci załadowałem te 4 ligi ale gdy juz mialem wybierac klub to mi wysiwetlało tylko
1 Liga
2 Liga
Regionalliga

Ciekawe....

fudi Przodownik pracy

0
03.12.2007 17:21    #4
aha, z tego co mi wiadomo w Niemczech nie ma żadnej reorganizacji rozgrywek. Jak wiadomo interesuję się bardzo piłką niemiecką, więc takie rzeczy bym wiedział. ;)

jaruone Młody aktywista

0
03.12.2007 17:52    #5
@k-u-b-a-1 miało być "sezon 08 łamane przez 09" (napisałem słownie bo wspaniały skrypt cmrev z tego co widzę slashy nie obsługuje ;) )

@darek.fm i inni zainteresowani

Uruchamiane na skinie Steklo co jak mi sie wydaje nie ma znaczenia (komputer mam lichy i nie chce mi się czekać 10 minut ja zbuforuje na zwykłą skórkę i z powrotem wróci na Steklo)

Wybieram Niemcy i przy wyborze lig (grywalnych) mam następujące opcje:
1 liga
2 liga
3 liga
Liga Regionalna - ją wybieram jako najniższą

Po uruchomieniu patrzę w Świat->Niemcy i mam takie ligi z następującymi zasadami:

1 Liga - 3 ostatnie spadek
2 liga - 3 pierwsze awans, 4 ostatnie spadek
Liga Regionalna (łał 3 liga dobrze nazwana) - ma 2 grupy (północ,południe - ta trzecia o której wspominałem to zachodnia ale nieaktywna, choć jeszcze o niej usłyszycie :P), zasady awansu i spadku nie podane.

W 2 sezonie czyli 08-09

wygląda to tak:

1 liga - 3 ostatnie spadek
2 liga - 3 pierwsze awans, 3 ostatnie spadek
3 liga - zniknął podział na północ i południe, jest jedna liga; 3 pierwsze awans, 3 ostatnie spadek
Liga Regionalna - pojawiają się 3 grupy - północ, południe i zachód , z każdej do 3 ligi awansuje mistrz, 4 ostatnie z każdej grupy spadają.

Czyli chyba jakaś reorganizacja się szykuje za rok lub mamy do czynienia z jakimś błędem.
Do tych 3 grup nowej ligi regionalnej trafiła duża część starej ligi regionalnej z sezonu 07-08 (na moje oko na 20 zespołów gdzieś od 13 miejsca spadały czyli po 8 z obu grup, ale mogę się mylić), do drugiej awansowały 2 najlepsze zespoły z 2 grup ligi regionalnej (starej).

Mam nadzieję że to koniec niespodzianek w lidze niemieckiej :D

tomekbvb Partyzant

0
03.12.2007 17:55    #6
Z tego co wiem to 3 bundesliga ma pojawic się po obecnym sezonie (mają połączyć grupy Regionalligi), ale nie wiem dlaczego juz się pojawiła :)

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
03.12.2007 17:57    #7
ahaa okej, nie bylem w stanie tego dostrzec kując jednocześnie z biologii hehe ;)

jaruone Młody aktywista

0
03.12.2007 18:31    #8
@tomekbvb - no właśnie dobrze się pojawiła bo dopiero w sezonie 08-09 :P
w 07-08 grałem w Regionallidze.

mogłem też zerknąć w google :)

[quote="wiki"]The 3rd Bundesliga will be the Third Division of football in Germany. The league will start in the 2008/09 season. It will be below the 2nd Bundesliga in the German football league system.[/quote]

hehe i nawet czytając dalej odkryłem że gdybym był nie 8 a 11 to bym spadł :P

Cały link dla zainteresowanych:
http://en.wi(...)ndesliga

zwracam SI honor w tym przypadku choć trochę zamieszali - mogli jawnie napisać że 2 najlepsze awans a pozostałe 8 trafia do zmodernizowanej 3 ligi.

ps. są jeszcze jakies myki dotyczące drużyn rezerw (B-teams) mogą grac chyba 4 najlepsze ale nie chce mi sie tego czytać,a angielski moj nie jest perfekcyjny niestety - gra wzywa :P
Jakby ktos się nudził może całość przetłumaczyć i wrzucić na polską wikipedię ;)

fudi Przodownik pracy

0
03.12.2007 18:45    #9
i w tej 3 bundeslidze ile zespołów?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution