Trudność FM2008

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2007, 21:16    Pytanie
Nie wiem jak Wy, ale dla mnie fm2008 z łatką jest mega trudny... zaczynając dobrym klubem, będąc Polakiem i z reputacją nieznany, jest fatalnie. Przykad Tottenham. Pierwsze dwa mecze u siebie. Remis z outsiderem po wyrównanym meczu. Wygrana 1:0 z kolejnym średniakiem również po wyrównanym meczu i jest jeszcze w miarę ok. Kolejne dwa wyjazdy. Najpierw ciężkie lanie z Liverpoolem 3:1 (po 30 strzałach przeciwników i 5 moich; mój bramkarz mimo 3 puszczonych goli graczem meczu), potem znowu poracha 3:1 z West Hamem (tym razem w miarę wyrównany mecz). W perspektywie wyjazd do Chelsea, u siebie Everton i wyjazd Manchester United. Przewidywania - lanie na wyjazdach i może wymęczone zwycięstwo u siebie... A władze już teraz utyskują. Efekt, kasuję save.
I od razu mówię, że moja gra to nie jest tylko wstawianie tego co mi podpowie asystent. W meczu też kombinuję (prssing najgroźniejszych zawodników/a, dodatkowy pmocnik do kycia np. Fernando Torresa, kontra, odgrywający, modyfikacje ustawienia w trakcie meczu itp.) i dupa... Taka sytuacja jest mega zniechęcająca. Myślicie, że to jakiś makament tej gry? Przecież najbardziej rajcujące w FMach było wyciąganie drużyn z ligowej szarości, awanse z niższych lig, doprowadzanie do 1 ligi 3 ligowych słabeuszy (moje największe osiągnięcie wyciągnięcie z 3 ligi francuskiej Sannois SG - po 7 sezonach awansowałem nim do pucharów, a po 8 albo 9 do ligi mistrzów), a teraz, jeśli dobrze oceniam będzie to niemożliwe, albo przynajmniej bardzo, bardzo ciężkie. Może z tym wznowieniem zmieniła się specyfika gry i teraz co innego jest ważne? Nie wiem. Ale teraz gra jest zniechęcająca. No chyba, że zaczynając z reputacją przynajmniej krajową,jest lepiej (ja chcę zaczynać od zera!). Pozdrawiam wszystkich FM maniaków i liczę na odzew :)

rufigekru Partyzant

0
04.12.2007 09:32    #10
Atak raz zdaje egzamin, a częściej go oblewa. Zresztą jestem zwolennikiem gry w defensywie tzn, lubię wygrywać do zera (niekoniecznie 1:0, ale na pewno nie 3:2, 4:3) i strasznie nie lubię jak jakiś średniak, słabeusz ma niemal tyle samo groźnych strzałów co ja, a wygrywam tylko dlatego, że mam lepszego bramkarza. Gdyby w FMie receptą na sukces była tylko gra do przodu, to byłoby do d.py. Jak tylko skończy mi się młyn w pracy, siądę i chyba na razie odłożę prowadzenie Juve i Tottenhamu (serce mi się kraja jak wali mnie milan czy inter) i zacznę jako bezrobotny, zatrudnię się gdzieś w 3 lidze i poćwiczę różne ustawienia bez presji "zdobądź mistrzostwo" :P a najgorsze jest to, że fm2008 mnie opętał i będę grał dopóki Juve nie zostanie najsilniejszym klubem w europie! ;)

lrolewski Partyzant

0
04.12.2007 09:52    #11
fakt ze 8 jest trudniejsza niz poprzednia wersja - ale bez przesady - teraz trzeba troche pokombinowac i sie postarac ale to podnosi atrakcyjność gry. ja zająłem 1 miejsce w C1a geajac noavara i teraz po 1/2 sezonu w polowie tabeli b. raczej nie zmieniam taktyki do przeciwnika - koncentruje sie na motywacji i indywidualnych poleceniach - wg mnie podstawa to silny pressing na srodkowych pomocnikach przeciwnika i blyskawiczne reakcje na zmiany w taktyce przeciwnika - co do wzmocnien - przegladam mlodzieżówki i kupuje kogo sie da i kto zgodzi sie przejsc (np hoiland (nor) - bedzie z niego megagwiazda ponad 20 bramek w debiutanckim sezonie 18 lat)

adamlut Partyzant

0
04.12.2007 10:14    #12
Taak, realizm... To jedna z najciekawszych opcji w obecnych grach. Jeśli ten realizm będzie nadal się podnosił, niedługo ujrzymy gry, których nie będziemy mogli odróżnić od rzeczywistości (swoją drogą, Crysis już "prawie" jest taką grą, jednakże trochę mu jeszcze brakuje). W jednym z przyszłych FM-ów, przyjmijmy 2012 (EURO POL - UKR!!) tych tabelek w grze będzie jeszcze więcej, po boisku będą "zapylać" kropeczki w 3D (:->;), w taktyce playerów będziesz mógł ustawiać gdziekolwiek chcesz co do milimetra, FaceGen będzie nie do odróżnienia od prawdziwych twarzy, nie będą już padać wyniki typu 12-0, 18853643-1 (no, może pomiędzy Barceloną A, a outsiderem 18 ligi armeńskiej :P), normalnie aż strach się bać...

mateuszg83 Partyzant

0
04.12.2007 10:23    #13
według mnie fm08 jest duzo trudniejszy od poprzedniego, ale bardziej interesujący. gram man utd i wpierwszym sezonie wygralem lige i lige mistrzow. natomiast w drugim sezonie po wzmocnieniach składu (wydalem 250 mln zl, nie sprzedalem zadnego z kluczowych graczy) po 12 kolejkach zajmuje 10 miejsce w tabeli (6 remisów, 4 zwycięstwa, 2 porażki). oczywiście gram taktyką którą grałem sezon wcześniej.

il Genio Młody aktywista

0
04.12.2007 10:26    #14
A czy nie chodzi o to, żeby po wielu ciężkich sezonach spojrzeć sobie przed lustrem w twarz i powiedzieć: Udało mi się, zdobyłem Scudetto całkowicie uczciwie i zasłużenie. Dla mnie to jest bezcenne i za to kocham FM

Ebi-21 Kenebi Partyzant

0
04.12.2007 13:04    #15
za długie

hoody Przodownik pracy

0
04.12.2007 13:41    #16
No trudny trudny! Ja w swoim pierwszym sezonie Legią zająłem 6 miejsce w lidze !

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
04.12.2007 14:20    #17
Ale chyba panowie o to chodzi ;P Wg mnie to plus.

Tom88 Partyzant

0
04.12.2007 14:22    #18
I bardzo dobrze wreszcie manager jest bardziej realny jak za czasów CM. Dziwie się tym graczom, których cieszy awansowanie zespołem co sezon i wygranie mistrzostwa bez większych problemów albo wygrywanie jakąś silną drużyną co sezon mistrzostwo kraju( w realny świecie tak się nie dzieje) z dużą przewagą i zdobywaniem średnio na mecz 3 bramek! To mnie najbardziej wkurzało w Fm. Mimo że nie starałem sie w ogóle w taktyce (ustawiałem domyślne) to i tak wygrywałem bez problemu i to wysoko.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
04.12.2007 15:25    #19
Wole gry za trudne niż za proste. Czy FM jest trudno grą? To zależy od umiejęstności danego gracza.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution