Strona

Problemy z silnikiem meczowym

Lesio Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2007, 16:10    Pytanie
Coś czuje, że na wczorajszym dniu skończyła się moja przygoda z FM2008!
Może Wy czaicie o co chodzi, bo ja straciłem już koncepcję!
Gram już trzeci sezon moim Wigan, ale co się ostatnio dzieje w grze przechodzi ludzkie pojęcie!
Dwa poprzednie sezony zakończyłem na 8 miejscach, a mój skład znacznie się zamocnił, ale to co dzieje sie ostatnio w meczach to masakra!
Żaden mecz od bodaj sześciu spotkań nie jest normalny, a mój klub pogrąża się w kryzysie!
Żeby nie było w FM gram od 2005 r.
Przykłady:
Mecz z MU oni oddali 1 celny strzał na bramkę a ja 17 i 9 celnych i przegrałem... 2:1!
Gole traciłem w 1 i w 90 minucie!
Później mecz z Villą, po 25 minutach prowadzę 3:0, o dziwo Asto Villa zreinkarnowała się w ostatnim kwadransie i skończyło się 3:4 dla Villi!
Albo jeszcze jeden mecz z Newcastle, u nich Smith dostał czerwień na początku meczu i osłabieni w trzech akcjach po rząd strzelili mi 3 gole w 5 minut! Nawet taktyki nie zdążyłem zmienić!
NIe mówię już, że jeżeli strzeli się więcej niż 3 gole w pierwszej połowie, to nie ważne co by się mówiło w przerwie, przeciwnik zawsze! wygra drugą część meczu, choćby był słabiutkim klubem!
SILNIK MECZOWY TO PORAŻKA!
Mówiono, że nowy manager ma być trudniejszy niż wcześniejsze(dla mnie może być jeszcze trudniejszy), ale czemu jest niedorzeczny!
A i jeszcze beznadziejny pressing, masa rzutów wolnych z których padają bramki, albo dziwne serie(np 10 spotkań, w których nie tracę gola, a pózniej 10 spoytkań, w których tracę ponad 20 bramek, mimo, że przeciwnicy podobni, a taktyka ta sama).
O tym, że prowadząc w 80 minucie 2:0 wcale nie można być pewnym zwycięstwa nawet nie wspominam!
Poprzednie FM-y były za łatwe, ale mecze w tym przypominają mi amerykańskie filmy dla dzieci w stylu "Wielkie Kaczory", czy "Karate Kid"!
To nie dla mnie, niestety...

drymek Partyzant

0
26.12.2007 19:36    #40
9pucek - wsumie masz racje niemam wyników po 1-0 ;P ale i tak mało bramek wpada hehe :P ale nie powiniem narzekac na to skoro idzie mi idealnie moją drużyną :P

pinco Partyzant

0
26.12.2007 19:56    #41
kiedys na suflerze widzialem skrina z fm 2008 w ktorym koles gral mecz Wisla - Legia (on wisla) i takie statystyki w 80-tej ktorejs minucie:

wynik 2-2

wisla 30 strzalow 29 celnych
legia 2 strzaly 2 celne

:P

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.12.2007 20:00    #42
Z serii kiedyś widziałem:
Kiedyś widziałem coś takiego: http://pl.yo(...)oPvMh44k
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

shadowm Partyzant

Grupa: Ekspert
0
26.12.2007 20:13    #43
Wspomniane 3 mecze nie są bezpośrednio jeden po drugim, ale wszystkie 3 są na przestrzeni dwóch tygodni (rozdzielone są Carling Cup)

pierdutka Przodownik pracy

0
26.12.2007 20:14    #44
Nie wiem jak wy ,ale ja w Fm08 nie gram :) Cm 4 only ;)

dmx2000 Partyzant

0
26.12.2007 20:30    #45
Najwiekszym problemem nie jest wielka liczba strzalow na bramke (bo duza liczba strzalow to od wielu lat jeden z "urokow" FM-a i CM-a) tylko jakosc tych strzalow. I chodzi mi nie tylko o sytuacje sam na sam ale takze strzaly z dystansu i z rzutow wolnych. Nawet zawodnik o duzych wartosciach atrybutow strzalow z dystansu i rzutow wolnych potrafi strzelac bardzo niecelnie. A jak zauwazyl Visioner taki "leszcz" z teoretycznie slabszej druzyny potrafi ustrzelic hat-tricka po wspanialych uderzeniach. I jak dla mnie to jest najwieksza wada tej czesci gry. Roznice w atrybutach sa praktycznie niewidoczne. Bez wzgledu na przeciwnika zawsze gram jak rowny z rownym. Nawet jak wezme mecz towarzyski z druzyna z Oceanii to i tak ledwo wygrywam a przeciwnicy potrafia stwarzac dobre sytuacje. I to w stylu jakiego nie powstydzilyby sie druzyny z Hiszpanii.

pinco Partyzant

0
26.12.2007 20:42    #46
z serii kiedys widzialem:

http://pl.yo(...)=related

Visioner Przodownik pracy

0
26.12.2007 21:47    #47
a propos... wlasnie rozegralem mecz w PUEFA przeciwko druzynie z luksemburga, po pierwszej polowie 21 strzalow celnych, 2 gole, a bramkarz ze statami gorszymi od statow graczy z pola z nota 8, zenada...

Visioner Przodownik pracy

0
26.12.2007 22:01    #48
bilans meczu - 50 strzalow, 29 strzalow celnych, goli...5
to jest nienormalneiidiotyczne

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
26.12.2007 22:37    #49
Takie rzeczy sie zdarzaja.. Mecz Bayernu w tym sezonie w realu w ktorym oddali 38 strzalow na bramke co jest jednym z najlepszych wynikow w historii Bundesligi (z Frankfurtem?) mowi sam za siebie. Ok moze w grze czesciej sie to zdarza i jest to denerwujace.. Ja gram Duesseldorfem - gralem sparing z Leverkusen przegralem 2:3 -> mialem 3 celne na bramke a Bayer 18...

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.