Jakaś pożyczka ?

Franklin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2008, 15:58    Pytanie
Witam,
mam problem finansowy i to całkiem poważny. Jestem menadżerem Pelikana Łowicz. Przychodząc do drużyny już stan konta był na minusie, a do tego klub zaproponował zawodnikom nowe wyższe kontrakty, co było dla mnie bardzo niekorzystnym rezultatem. Posprzedawałem zawodników z najwyższymi kontraktami( ok. 800-900) oraz starych wyjadaczy bo wiedziałem, że swoje lata mają za sobą i już na nich na pewno więcej bym nie zarobił. Jeżeli ktoś wie o czym mówię to są to sumy od 0 do 10 tys.(najdroższy-wszystko euro) Sprowadziłem kilku przyzwoitych(wcześniej byli u mnie na testach). Stadion to ok. 5000 miejsc, a kibiców przychodzi w granicach 200 - max 500. Co miesiąc klub przynosi straty w granicach 20 – 60 tys. Na płace w pierwszym sezonie wydawałem 10 tys. tyg. w drugim 8 tys. W rozpoczętym trzeci sezonie wynoszą już tylko 6 tys. Oczywiście coś za coś osłabiam skład. Pierwszy zespól jest w porządku, ale dublerzy to juniorzy (a wyobraźcie sobie jak wygląda szkółka młodzieżowa w takim klubie). Przerwy zimowe na których organizowałem sparingi z drużynami które przynoszą jakieś dochody tylko zmniejszały miesięczne straty( do ok. 10 tys.). Sprzedani zawodnicy przynoszą mi dochody w ratach. Mój sztab szkoleniowy zarabia ok. 3tys.(w tym 1 tys. ja). Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, zwłaszcza że ten sezon szykuje się naprawdę ciężko(wcześniej zajmowałem 14 (1sezon) i 13(2) miejsce na zakończenie rozgrywek) Sprawdziłem w necie, że Łowicz ma ok. 30 000 tys. mieszkańców. Jak mam ich przyciągnąć na stadion ? Ściągnąć jaką gwiazdę :-) .Może ratunkiem finansowym było by grać samymi juniorami, ale co wtedy było by z wynikami na boisku. Stan konta wynosi ok. – 500 tys. ( przed rozpoczęciem zarząd zasilił drobnymi konto i sprzedałem zawodników za ok. 200 tys. Chciałem mieć klub patronacki, ale zarząd nie znajduje żadnego kandydata a to by przyniosło kilka centów. Oczywiście wypożyczam do drużyny kogo mogę za darmo, ale coraz mniej chętnych(w pierwszy sezonie pół mojego pierwszego składu to gracze z wypożyczenia w tym tylko 2). Skład liczy jakieś 20 kilku zawodników(z juniorami), najwyższa pensja zawodnika to 400 inni standard 200-350 (juniorzy 80). Uczę zawodników nowych pozycji dlatego nie muszę dokonywać nowych zakupów. Mówiąc o juniorach mam na myśli tych których przeniosłem do pierwszego zespołu co prezentują mizerny poziom, a nie ci z U-21, którzy są beznadziejni.

boro92921 Przodownik pracy

0
07.01.2008 16:06    #1
pozyczka by Ci sie przydala ;) moze ogranicz do minimu sztab szkoleniowy z tego co widzę rzeczywiscie i probowales juz wszystkiego mozesz zawsze sprobowac przeniesc kasę z plac na transfey lub na odwrot

Marcin92 Młody aktywista

0
07.01.2008 16:11    #2
Spróbuj zorganizować przed sezonem sparingi z mocnymi przeciwnikami. Może wtedy zarobisz troche z biletów.

Franklin Partyzant

0
07.01.2008 16:15    #3
Dostałem rade bym nowo stworzonym graczem przejął bogaty klub i kupił jakiegoś mojego piłkarza za dużą kwotę. Ale to nie w moim stylu bym oszukiwał samego siebie. Nie po to zaczynałem jako bezrobotny, by kupować mecze. Mając ambitny plan chcąc zostać jak José Mourinho (nie z powrotem bezrobotnym), ale osiągnąć prawdziwy sukces od 0 do Menagera. Zwyciężyć Ligę Mistrzów jedną z polskich drużyn, jak On wygrał z Porto.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.01.2008 16:18    #4
Niestety będzie ciężko ci pomóc. W czasie czytanie twojego tekstu rodziły się w mojej głowie pomysły jak by to rozwiązać lecz za chwilę okazało się, że już tego próbowałeś. Może spróbuj ograniczyć twój kontrakt do minimum, więcej sparingów z silnymi przeciwnikami, sprzedaj wszystkich zawodników, którzy są coś warci, a kontraktuj tylko tych z wolnego transferu, ogranicz do minimum sztab szkoleniowy (po 1 trenerze do każdego działu). Jeśli by ci się udało ściągnąć podstarzałego gwiazdora, to media zwróciłyby na ciebie uwagę, a także wzrosła by sprzedaż koszulek, pamiątek itp.

Tzar Przodownik pracy

0
07.01.2008 16:19    #5
Zauważ, że Porto było wtedy w "trochę" lepszej sytuacji, niż teraz Pelikan.
Wydaje mi się, że musisz czekać na rozwój sytuacji - przecież klub nie będzie zwiększał długu w nieskończoność. Może dojść do zmiany zarządu lub wzięcia kredytu. Ty skup się na wynikach sportowych.

Użytkownik uznał post za pomocny

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.01.2008 16:22    #6
No to masz ambitny plan :P Zakładam sobie pięcioletni plan drugoligowym Śląskiem, po roku awans (bezproblemu, gdyż maja świetny skład, jak na drugą ligę) i puchar Polski w pierwszym lub drugim sezonie, a w ciągu 5 lat mistrz Polski. Spełniłem go w 4 lata. A ja myślałem że jestem ambitny :P

Franklin Partyzant

0
07.01.2008 16:28    #7
Jaki budżet transferowy u mnie wynosi on równe zero, nawet po sprzedaży zawodników mogę zatrzymać jakieś nie jestem pewien 5% czy 10%. Sparingi organizuje z drużynami nawet z Finlandii one chętnie zawsze przyjmą w przerwie zimowej a i kibiców jest więcej 800, a nawet 1800. Rekord należy do Korony ok. 3000.

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
07.01.2008 18:03    #8
hmm... ciezka sprawa. a jak daleko dochodziles w pucharach krajowych. bo za to tez jest chyba kasa. ja u siebie w moim obecnym klubie tez mam dlug ponad 40 milionow i sie nie martwie. poczekaj troche i samo sie zrobi. moze nowy prezes, pozyczka.

Piotrś Młody aktywista

0
07.01.2008 18:10    #9
ja grałem turem to samo...a bywałem nawet 4 w tabeli...;/ srednio mamy frekwencje 2000 tysiace w fm 200...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.