Liberum Veto!

Sigon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.01.2008, 11:21    Pytanie
Chcialbym oglosic swoj stanowczy SPRZECIW co do pomyslu nie wystawiania talentow ktore byly nimi w poprzednich wersjach. Moim zdaniem jest to niemadre posuniecie. Jak kazdy wie dobry zawodnik z np. FM 06 w Kolejnej odslonie moze byc kompletnym kaleka. Tak samo dzieje sie z talentami. Nie wiadomo czy mloda gwizdka z 07 jest nia w 08... A teraz probowac kazdego po koleji? Kto ma na to czas? Pozatym jezeli grajac w FM 08 sciagniemy talent z Wersji 07 i okaze sie on pilkarzem tak dobrym jak Rasiak wsrod napastnikow to nieodwracalnie stracimy nasze cenne pieniadze z budzetu przeznaczonego na transfery. A wiadomo ze wartosc pilkarza ktory na nic sie nie nadaje nie rosnie (moze jedynie malec...) wiec nie sprzedamy go z zyskiem, co wiecej nie sprzedamy go nawet za ta sama cene ktora w niego wlozylismy. Takie sa moim zdaniem skutki... Wiem ze pisanie opisow do tego samego zawodnika nawet po 3 razy jest meczace... ale moze powininem byc oddzielny dzial z Talentami ktore byly talentami w 07 i sa nimi nadal w 08. bez zadnych opisow, same nazwiska. Opisy byly wiec po co pisac je jescze raz? To tylko taka moja skromna sugestia i chcialbym sie dowiedziec co o niej myslicie:)

PS. Drodzy czlonkowie zazadu. Dostalem reakcjoniste za glupi temat na suflerze jakies pol roku temu. Czy moglibyscie mi go zdjac?

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.01.2008 11:42    #1
zapewne nie zdejma ci reakcjonisty gdyz zakladasz kolejny glupi temat czyli niczego cie to nie nauczylo

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.01.2008 11:43    #2
Dobrze rozumiem, że jeżeli np. Pan 999 był talentem w Football Manager 2007, i ten sam Pan 999 jest talentem w Football Manager 2008 to nie ma go w bazie do talentów 2008? Jeżeli tak, to także nie uważam tego za dobry pomysł.

Takie rzeczy na maila się pisze Sigonie, Twoja ranga odpowiada Twojemu problemowi.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.01.2008 11:44    #3
Myślę iż nie ma sensu robienia oddzielnego działu z talentami. Jeżeli ktoś chce zaryzykować to ściągnie talent z FM07, gdyż większość talentów z poprzedniej wersji ,,pasuję" do tej.

P.S Ja także dostałem około 2 miesiące temu. Ale Ci za ten temat na pewno nie zostanie ściągnięty.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.01.2008 12:16    #4
Jeśli masz taki problem i nie wiesz czy ten zawodnik jest w tej wersji gry nadal talentem to wyślij scouta do niego a ten da Ci raport i będziesz wiedział.Poza tym ten dział talenty jest głównie dla osób które zaczynają swoją przygodę z FM.Doświadczony gracz poradzi sobie sam.Oczywiście nie twierdze że jeśli ktoś korzysta z tych talentów jest złym menadżerem.Na pewno często lepszym ode mnie.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.01.2008 12:20    #5
Ciesz sie ze wogole dzial "Talenty" jest. Ty byc chcial miec wszystko wylozone na tacy, miec pewnosc ze kazdego kogo kupisz bedzie swietnie gral. I to ma byc realizm? W futbolu zdarzaja sie niewypaly transferowe i mam nadzieje ze wezmiesz to pod uwage. A kazdy manager potrzebuje troche wysilku moze niech Twoj scout obserwuje danego gracza? Moze porownaj jego atrybuty? Przeanalizuj ostanie mecze i historie kariery? Moze jak juz nie mozesz, sprawdz PA i CA w FM Scoucie?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.01.2008 12:27    #6
Pawisco & portowiec1992
Koledzy. Myślę, że tu raczej chodzi o zasadę czy piłkarz talent z 2007 powinien być dodany jako talent także w 2008.

Co do samego korzystania z talentów to wiecie jakie mam zdanie. Lepiej znaleźć jednego samemu niż kupić 100 podanych na tacy. Bo sztuką nie jest wygrać dzięki komuś, a dzięki sobie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.01.2008 12:31    #7
Pucek niestety w FM nigdy dzięki samemu sobie nie wygrasz.

Wujek Przecinak Legenda Służb Wywiadowczych

Grupa: Ekspert
0
27.01.2008 12:31    #8
Wniosek odrzucony.
Dziękuję za uwagę :] .

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution