Szkolenie juniorów i prowadzenie drużyny juniorskiej

DJJZ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.02.2008, 16:03    Pytanie
Jako, że nie znalazłem w wyszukiwarce tematu o wątku, który mnie interesuje, postanowiłem otworzyć nowy, mam nadzieję, że nie dostanę reakcjonisty:) A więc do rzeczy:

Osobiście prowadzę Chelsea Londyn, idzie mi bardzo dobrze, praktycznie nie mam na co narzekać, poza jednym drobnym szczegółem. Kiedy udało mi się zdobyć Chelsea mistrzostwo Anglii, postanowiłem poprzyglądać się bliżej wynikom zespołu juniorskiego (rezerw zresztą też, ale do tego nie przywiązuję takiej wagi, jak do wyników moich młodzików). No i byłem bardzo zaskoczony tym, żę mój asystent mając do dyspozycji takie gwiazdki jak: Henri Saivet, Georginho Winjanldum, Havar Nordveit, Flavio Fragapane, Deana Bouzanisa itp zdołał większość meczów ze średniakami zremisować od 0-0 do 4-4 a z takimi klubami jak Arsenal dostać baty po 6-1... byłem absolutnie wkurzony i postanowiłem sam objąć kontrolę nad zespołem juniorów na bodajże 7 kolejek przed końcem, doprowadzając zespół z 9 miejsca na 3. Istny dramat dla mnie i dodatkowa praca, bo straciłem zaufanie do asystentów. Teraz prowadzę i seniorów i zespół juniorski, o dziwo wygrywając wszystkie mecze w lidze U-18. A jak wy patrzycie na wyniki osiągane przez zespół juniorski pod wodzą asystenta?? Bo ja osobiście wolę zajmować się juniorami w lidze:):) Moim zdaniem także wyniki i gra zespołu juniorskiego w meczach ma wpływ na rozwój talentów:):)

pozdro i czekam na opinie

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
14.02.2008 16:12    #1
Ja osobiście nie patrzę. Ale to jest raczej temat na forum a nie na sufler.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
14.02.2008 16:14    #2
Tak to bywa gdyż asystent często nie widzi umiejętności młodych zawodników i stawia na tych którzy już jakiś czas grali w klubie.Chociaż asystent w Chelsea powinien się lepiej spisywać.Może przyczyną jest to że Twój asystent stosuje ulubioną taktykę a zupełnie nie pasuje ona do piłkarzy którymi dysponuje.

Użytkownik uznał post za pomocny

Perez były Minister Literatury

0
14.02.2008 16:15    #3
Możliwe, że asystent cienki. Do tego warto pamiętać, żeby ustawić drużynie juniorskiej taką samą taktykę jak stosujesz w seniorach (po pierwsze uczą się tej taktyki, po drugie jesli sprawdza się w seniorach to czemu jej nie dać młodym). Ja akurat sytuacji takiej nie miałem. Stosując taką samą taksę w młodzikach PSV mój asystent wycinał wszystkich w pień. Zarówno w PSV II jak i under.

artusa Partyzant

0
14.02.2008 16:16    #4
moze to kwestia twojego asystenta, im ma wieksze atrybuty praca z juniorami i kierowanie zespolem tym lepiej bedzie mu szlo(wazne tez sa wiedza taktyczna i okreslanie potencjalu gracza), jesli masz dobra taktyke to w ustawieniach zespolu zaznacz "uzywaj tej taktyki co w pierwszym zespole" czy cos takiego, pokombinuj jesli asystent sie nie nadaje do tej roboty to kaz jakiemus trenerowi zajmowac sie juniorami

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.02.2008 16:16    #5
Sprubuj zatrudnic lepszego asystenta. Po co ci tez wlasciewie dobre wyniki u mnie to asystent zaja ostatnie miejsce juniorami, a oni i tak sie prawidlowo rozwijali ( jak na swoje mozliwosci ). Mi sie nie chce tka meczyc i grac rowniez juinorami.

DJJZ Partyzant

0
14.02.2008 16:20    #6
Portowiec, dokładnie tak też było:) i to również postanowiłem zmienić obejmując kontrolę nad juniorami.

Perez, mój asystent nie może być cienki, bo to sam Henk Ten Cate:) A co do taktyki, to odpada, ponieważ w 1 zespole jest duża rotacja i szybke przchodzenie z 4-4-2 do 4-5-1 i na odwrót w różnych ustawieniach pomocników. A juniorzy grają 4-4-2....teraz pod moją wodzą grają tak jak 1 zespół... Dlatego nie mogę kazać asystentowi prowadzić zespołu po mojemu, bo on nie jest mną:D ... a co do Twojego PSV to się nie dziwię... ale z Ajaxem i PSV chyba twoje młodziki mają jakieś tam problemy nie??:)

DJJZ Partyzant

0
14.02.2008 16:23    #7
Artusa, Kacpergawlo, na temat najważniejszych statystyk dla asystenta mi nie mówcie:) Sam się na tym znam dość dobrze. Mi chodzi po prostu o to, jak uważącie, czy lepiej jest samemu objąć juniorów czy nie. Ja tam wolałem osobiście zabrać się za prowadzenie juniorów i nie żałuje. Tobie Kacpergawlo też radzę przywiązać większą wagę do wyników drużyn młodzieżowych.

DJJZ Partyzant

0
14.02.2008 16:26    #8
a co do Twojego PSV to się nie dziwię... ale z Ajaxem i PSV chyba twoje młodziki mają jakieś tam problemy nie??:)

literówka;/ miało być z Ajaxem i Feyenordem, wybaczcie spam

Tzar Przodownik pracy

0
14.02.2008 17:48    #9
Ja ściągnąłem do Hiszpanii Krzysztofa Dowhania i muszę powiedzieć, że jako asystent sprawdza się świetnie. Przez pół sezonu (w wyniku znanego buga) w rezerwach i U-18 grały szaraki i przegrywały wszystkie mecze. Od grudnia natomiast zarejestrowałem prawdziwków i pod wodzą Dowhania rozbijają wszystkich po 4-1, 3-0.
DJJZ - to normalne, że wolisz sam prowadzić młodzieżówkę, jeśli asystent sobie nie radzi. Ja nie widzę takiej potrzeby w moim klubie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.