Żenada

pyz7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.02.2008, 00:15    Pytanie
Cześć .Proszę o pomoc,bo za chwilę wyrzucę oryginalną grę przez okno.Mam 2014rok i objąłem Lyon .Sparingi ok wszystko gra jak należy.Ale pierwszy mecz sezonu w lidze francuskiej i na dole na pasku zupełnie inny bieg zdarzeń niż widok na boisku.Np. widok boiska-gra w środku pola a na dole na pasku goooooooool.Mówie ok następny mecz bedzie ok,ale nie moge skonczyc tego meczu ,konczy sie spotkanie a ja nie moge zrobic kontynuuj.Jest po rozmowie motywacyjnej a ja nie moge zrobic kontynuacji.Komputer w ogole nie pracuje(czerwona dioda).Tyle dni gry na marne-nie chce grac od nowa-ten blad znowu moze sie powtorzyc.Czy ktos mial taki problem?jak sobie poradzic?

Perez były Minister Literatury

0
29.02.2008 02:05    #1
Miałem i nic nie wymyśliłem :) Zamknięcie gry i odpalenie jeszcze raz zapisanego stanu gry. Klikanie nic nie daje, bo gra po prostu nie reaguje. Rzadko spotykany błąd, ale jest.

Co do Reakcjonisty: nie musisz pytać o to samo w dwóch tematach (vide http://www.cmrev(...)524.html). Jak ktoś będzie znał odpowiedź to Ci pomoże. CCierpliwości trochę.

pyz7 Partyzant

0
29.02.2008 07:39    #2
Tak ,zamknąłem grę i wczytałem jeszcze raz,ale problem nie zniknął.Dochodzi do spotkania Lyon-Cean i znowu to samo.Mogę sobie chodzic po wszystkich zakładkach,sklady,transfery itd.ale kontynuowac gry niestety nie moge(tak teraz mysle ,moze udac sie na urlop?w grze oczywiscie)

Perez były Minister Literatury

0
29.02.2008 08:56    #3
Warto spróbować z urlopem.

pyz7 Partyzant

0
29.02.2008 09:28    #4
niestety przy kolejnym spotkaniu ten sam problem.do przerwy wszystko ok,po przerwie przebieg meczu na pasku zupelnie odmienny od przebiegu na boisku,konczy sie spotkanie kontynuowac gry nie moge :(

Vesoly Partyzant

0
03.03.2008 23:18    #5
Mam ten sam problem, choć nie w każdym meczu. Na forum si powstało już kilka wątków na ten temat, u części osób problemem jest pamięć RAM, a dokładnie różne czasy dostępu kości zainstalowanych w komputerze. komuś też pomogło całkowite przeinstalowanie gry, wraz z zainstalowaniem najnowszej Javy, oraz odznaczeniem opcji buforowania skórek i atmosfery przedmeczowej (tak na marginesie, to chciałbym się dowiedzieć co to jest, bo w instrukcji ten punkt nie został wyjaśniony). Mi żaden z tych sposobów nie pomógł, pewnym rozwiązaniem, a raczej półśrodkiem jest ustawienie szybkości meczu i szybkości wyświetlania akcji na tym samym poziomie oraz wyłączenie powtórek, wtedy, przynajmniej u mnie, problem ten występuje rzadziej.

pyz77 Partyzant

0
18.03.2008 13:58    #6
Problem niestety powrócił jak bumerang!!!!odechciewa się grać!!!po to 20 dni z życia zmarnowałem żeby fma do kosza wyrzucić!!!!

Mam oryginalnego FM`a 2008 oraz wgraną łatkę 8.02.
Gram w tej chwili Lyonem i problem polega na tym, że w czasie meczu komentarz nie zgrywa sie z akcją na boisku, pasek mruga od padających bramek, kibice krzyczą z radości... (czytałem kiedyś o tym, ale to jeszcze bym zniósł), natomiast największy problem to to, że tuż po zakończonym meczu nie mogę przejść dalej- to znaczy nie mogę opuścić okienka meczowego. Sytuacja jest o tyle dziwna, że w podsumowaniach i komentarzach pomeczowych jest napisane że sędzia zakończył mecz, a patrząc na boisko wszyscy zawodnicy udali się do szatni (boisko jest puste poza sędzią).
W normalnej sytuacji powinniśmy mieć po zakończeniu meczu dostępny przycisk kontynuuj ,a ja mam do wyboru graj/pauza- tak jakby mecz toczył się dalej...próbowałem wchodzić w różne opcje, ale jak gdzieś wyjdę poza mecz to jest dostępny tylko przycisk Mecz; gra wymusza na mnie powrót do meczu, którego nie mogę zakończyć. Czyli stoję w kropce, nic nie mogę w tym momencie zrobić... :-(
Jedynym wyjściem jest save-owanie gry przed każdym meczem i po wystąpieniu błędu uruchomienie gry od nowa i rozegranie danego meczu jeszcze raz z nadzieją, za drugim razem błąd nie wystąpi....ale komu sie chce robić to tak często???
Błąd związany z niezgraniem sie komentarzy z akcją powtarza sie za każdym razem, a sytuacja ma miejsce tylko w 2. połowie
Jeśli spotkaliście sie z takim poważnym błędem, który prawie całkowicie uniemożliwia grę i wiecie to z tym zrobić, to proszę o pomoc.

Maci3k_z_klanu Partyzant

0
18.03.2008 13:58    #7
Próbować z urlopem ;d

Krystek Partyzant

0
01.05.2008 18:19    #8
Witam!
Wygląda na to, że mam podobny problem - u mnie na szczęście da się kontynuować grę ;P ale cały mecz wygląda podobnie. Bramki pojawiają się i znikają - wynik zmienia się jak szalony - a rozpoczęcie nowej gry nic nie daje. Tak samo zapytam czy da się coś z tym zrobić? Może temat się ożywi ;)

Tzar Przodownik pracy

0
01.05.2008 20:28    #9
Starczy już. Kilka minut przed napisaniem tego posta założyłeś swój wątek z tym problemem. Nie będziemy rozwiązywać jednego problemu w kilku wątkach.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.