półzawodowstwo raz jeszcze :)

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.03.2008, 10:03    Pytanie
Mieliście rację - w Niemczech po 1 sezonie tworzy się 20 - zespołowa 3 liga i 3 grupy ligi 4. Totalnym outsiderem udało mi się z 5 miejscem po sezonie, zostać w 3 lidze, ale... do klubu nikt nie chce przechodzić (nikt sensowny). Wolą iść do zespołu 4 ligi, lub do drużyny, która jest jeszcze niżej! Nie chcą ani na kontrakcie profesjonalnym, ani na półzawodowym. to raz. kasy nul, ale to można zdzierżyć. najlepsze są decyzje zarządu, kiedy mimo zaporowych cen (100 tys euro, wow! :)) potrafi "wziąć sprawy w swoje ręce" i sprzedać mi podstawowego rozgrywającego za 70 tys rozłożone na raty :/ pomijając fakt, że zastąpienie dobrego zawodnika wiąże się z cudem, to jeszcze nie ma z tego realnej kasy... wiem, że sukces w niżyszch ligach to taktyka i jeszcze raz taktyka, ale wiem, że we wzmocnionej 3 lidze, bez dwóch podstawowych sprzedanych przez zarząd, stać mnie będzie co najwyżej na mocny środek tabeli, więc pat. jak sobie radzicie w podobnych sytuacjach? przejście kluby na zwodostwo, byłoby jakimś rozwiązaniem, na które nie ma szans. trenerów już nie mogę zatrudniać, na wypożyczenie chcą tylko szmaciarze, transfer jw. różnica klas między moim składem a większością składów w tej lidze jest znacząca (i tak udało się w zeszłym sezonie drużyną, która w 18 zespołowej lidze była typowana jako zdecydowana 18, wywalczyć 5 miejsce - do końca miałem szanse na 3). teraz jest pat, bo reputację, dalej mam nieznany (zaczynałem jako bezrobotny, niedzielny piłkarz;), więc zmiana klubu na lepszy, też nie wc hodzi w grę. jakieś pomysły?:)

Tzar Przodownik pracy

0
25.03.2008 10:14    #1
Hardkorowiec ;)
Cóż, musisz się pomęczyć. Nie słyszałem jeszcze o klubie, który by co sezon awansował (w rzeczywistości ofkors).

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
25.03.2008 10:16    #2
Szczakowianka? Wigan Athletic ;> Gawin Królewska Wola też zaczynał chyba w B klasie i co sezon awansowali wyżej (teraz 3 liga).

Tzar Przodownik pracy

0
25.03.2008 10:20    #3
J/w. Nie słyszałem o tych klubach ;P może z wyjątkiem Wigan, hehe, ale tam się co sezon wzmacniali a nie osłabiali. W FM musisz walczyć nie tylko z drużynami przeciwnymi, ale również z własnym zarządem.

dawid190 Młody aktywista

0
25.03.2008 10:27    #4
a Crqacovia? awansowała z 4 ligi sezon po sezonie do Ekstraklasy ;]

Tylek Partyzant

0
25.03.2008 10:38    #5
A Korona Kielce? Ale co to ma do rzeczy gdy ja grałem ale to jeszcze w FM 2k7 łojej klubem ale zapomniałem nazwy xD liga confederacji północ brałem dziadków Angielskich z wolnego transferu bo nikt inny nie przychodził (oczywiscie zdarzał sie jakis młody bolec nie znający swiata myśląc że dojedzie z moim dream team'mem do premiership)

rufigekru Partyzant

0
25.03.2008 11:32    #6
czyli generalnie du.a i trzeba czekać na cud, albo zrobić sobie reputację i strzałka gdzieś indziej? Koledzy! Dajcie mi trochę wiary! :DDD

lukaszasada Partyzant

0
25.03.2008 12:56    #7
dam Ci radę, posiedzisz 2 sezony w 3 lidze a za 10 sezonów zdobędziesz LM, Mistrzostwo Niemiec, Puchar Niemiec itd. ;) Trzeba się przemęczyć. Ja męczyłem od 6 angielskiej, łatwo nie było, dasz radę, trzymam kciuki :P
!

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.03.2008 15:42    #8
Ja gram Gjovik-Lyn w 3 lidze norweskiej i rzecz sie ma podobnie, choć mój prezes nie jest na tyle głupi, żeby sprzedawać zawodników za bezcen. Zapobiegłem temu grając blisko 30 sparingów z mocnymi drużynami przez co stan konta był jak na tą ligę wysoki - € 650 tys. W pierwszym sezonie ledwo uniknąłem spadku, wygrywając mecz z bezpośrednim kandydatem do miejsca tuż nad strefą spadkową. W okienku transferowym udało ściągnąć mi się tylko 2 prezentujących jakikolwiek poziom zawodników, którzy po 1 rundzie odeszli po € 150 tys(!). Ciężką sytuację wynikającą z olbrzymich braków kadrowych uratowała mi współpraca z klubem patronackim - w tym wypadku HamKam. Wypożyczyłem od nich 11 zawodników - z rezerw i u-18 - z czego 7 gra w podstawowym składzie - bramkarz, cała obrona, środkowy pomocnik i lewy skrzydłowy. Gdyby nie to, nie wyobrażałbym sobie gry zawodnikami dostępnymi na rynku. I jest to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie, przynajmniej nie trzeba czekać 2-3 sezonów by zbudować skład.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2008 o godz. 15:44

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
0
25.03.2008 15:46    #9
Ja zacząłem grać Uerdingen gdy tylko pojawił się nowy poziom rozgrywek. Jestem obecnie 3 w 2 lidze, tyle samo punktów ma 4 zespół, a tylko pierwsza 3 awansuje. Ciekawe, zaraz się okaże, czy będzie Bundesliga, czy nie...
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution