Nazwa taktyki...?

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.04.2008, 14:43    Pytanie
Witam! Chciałbym sie dowiedzieć czy tylko ja mam taki jakby problemik z nazwą dla taktyki. Rozpoczynając grę, standardowo w skład - taktyka mamy ustawioną już formacje 4-4-2. Dlaczego jak zaczynam ją sam modyfikować, zmieniać pozycję ustawiać strzałki rajdów itp. itd. to nazwa się automatycznie nie zmienia, czy tam na 4-5-1 itp. czy nawet przykładowo 4-4-2 (zmodyfikowane).
Z tego co pamiętam to w FM 07 jak sie wprowadziło jakąś zmiane to automatycznie w górnym lewym rogu tam gdzie mamy nazwę taktyki dochodził napis że "zmodyfikowane".

Chociażby sam dopisek "zmodyfikowane" powinien sie pojawiać.
przykładowo 4-4-2 - coś tam poustawiam, pozmieniam to nazwa powinna automatycznie się zmienić na "4-4-2 zmodyfikowane". Tak jak to miało miejsce w poprzednim FMie. Już pominę że daję 5 zawodników w linii pomocy to i tak zostaje nazwa nie 4-5-1 a 4-4-2 ...:/ ?

Czy Wy też tak macie? Czy może jest to normalne w obecnym Fmie.
Czy ja mam może jakiś błąd bo już sam nie wiem.?

pozdrawiam.

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 29.04.2008, 14:46

Figo1991 Młody aktywista

0
29.04.2008 15:43    #1
Jeżeli zmodyfikowałeś taktykę to zapisz ją pod swoją nazwą i o!

Użytkownik uznał post za pomocny

radek543 Młody aktywista

0
29.04.2008 15:43    #2
możesz sobie sam zmienić opcją zapisz taktyke i wpisujesz np 4-5-1 i będziesz miał a tak poza tym jest to błachy temat

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
29.04.2008 16:05    #3
ale wy macie problemy...

0
29.04.2008 16:28    #4
No tak wiem. W sumie to tylko taki szczegół na który zwróciłem uwagę.
Bo się tak zastanawiałem czy nie ma to żadnego wpływu np. jak widzi i jak ustawia sie rywal pod moją taktykę jak jest napisane że ustawienie 4-4-2 a tak naprawdę jest to 4-5-1 i czy np. nie ma to negatywnego skutku w treningu że zawodnicy uczą się tak jakby pod ustawienie 4-4-2 które jest napisane a nie takie jakie jest ustawione prze ze mnie. Ale myślę jednak i mam nadzieję że to nie ma znaczenia.

Po prostu dziwne jest że ustawienie 4-4-2 po zmianie ( przesunięciu np. napastnika do pomocy) opis ustawienia nie zmienia sie automatycznie na 4-5-1(chociażby na 4-4-2 zmodyfikowane) tylko pozostaje 4-4-2.
Nie wiem czemu w tym FMie się to nie zmienia.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 29.04.2008 o godz. 16:33

radek543 Młody aktywista

0
29.04.2008 17:06    #5
nie przejmuj się tym i graj ;p a jak chcesz to samemu sobie nazwe zmieniaj albo wczytuj taktyki które gra oferuje... a co do tego czy sie przyzwyczaja to mysle ze koles który został przesuniety z ataku na pomoc raczej przyzwyczaja sie do pomocy

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.04.2008 o godz. 21:09

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
29.04.2008 18:13    #6
Zacznijmy od tego, że zawodnik się nie 'przyzwyczaia', co najwyżej robi to przez 'j'. Po za tym łatwo się domyślić, że mówiąc o zmianie ustawienia z 4-4-2 na 4-5-1 przesuwając napastnika ma się na myśli jedną kulkę w ekranie taktyki, nie jednego konkretnego napastikna. O przyzwyczajeniu się do nowej taktyki - chodziło o cały team, nie o pozycję napadziora... Logicznym wydaje się być, że zamiast napastnika bioly wystawi innego pomocnika... (no chyba, że jest to OPŚ/N)

0
29.04.2008 18:22    #7
hehe:) no dokładnie Rdeq7. :) oczywiście.

[quote=Rdeq7] łatwo się domyślić, że mówiąc o zmianie ustawienia z 4-4-2 na 4-5-1 przesuwając napastnika ma się na myśli jedną kulkę w ekranie taktyki, nie jednego konkretnego napastikna. O przyzwyczajeniu się do nowej taktyki - chodziło o cały team, nie o pozycję napadziora... Logicznym wydaje się być, że zamiast napastnika bioly wystawi innego pomocnika...[/quote]

Dobra zamykamy temat!:)
zmieniłem nazwe na 4-5-1 i juz.

Temat ZAMKNIETY!

Podziękowania i pozdrowionka:)

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.