Donosy, Towarzysze, Komentarze - nowe funkcje w serwisie

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2008, 15:34    Pytanie
Czołem, Towarzysze. Wprowadziliśmy w nocy kilka nowych funkcji, o których warto wspomnieć w osobnym temacie:

1. Donosy czyli Poczta - od teraz każdy z każdym może wymieniać prywatne wiadomości, bez obecności innych osób. Przyjazny interfejs (chcieliśmy stworzyć coś na wzór klienta pocztowego online) pozwoli Wam na łatwe i szybkie zarządzanie pocztą i informacjami. Możecie zarówno wymieniać "donosy" (listy) między sobą, jak również między nami - redakcją, przykładowo wysyłać opisy talentów do Wujka Przecinaka, etc.

2. Towarzysze - moduł tzw. Znajomych. Od teraz każdy może dodać do listy swoich znajomych i przyjaciół ze społeczności CM Rev. Będziesz miał wszystkich pod ręką, dzieki czemu np. umawianie się na grę online nie będzie stanowić już żadnego problemu.

3. Komentarze - profil każdego użytkownika CM Rev można od dzisiaj komentować. Chcesz umówić się z kimś na grę online, zapytać o taktykę, datę urodzin lub o cokolwiek innego? Komentarze są idealnym miejscem do tego.

---

Prosimy o Wasze uwagi oraz sugestie. Ze swojej strony dodam, że nasz zespół pracuje nieustannie nad nowinkami technicznymi oraz merytorycznymi. Wkrótce kolejne niespodzianki!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008, 15:36

Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 20:22    #30
Wydaje mi się, że to co Wy nazywacie "klimatem" to tak naprawdę chodzi o ilość użytkowników. Oczywiście, im mniej osób tym kontakty są bliższe i tworzy się "klimat". Jednak my staramy się otwierać na większą rzeszę czytelników, chcemy dopasować każdemu, a nie tylko "starym wygom" ;) Próbujemy wprowadzić nową jakość na Scenę, w końcu nazywam się "Revolucja". Bo to nie jest trudne być sobie zwykłym serwisem o FM, pisać newsy, teksty, tworzyć dodatki. Najtrudniejsze jest cały czas wprowadzać coś nowego, innowacyjnego, zaskakiwać. To właśnie robimy. Ok, towarzysze i donosy nie przypadły Wam do gustu, ale to jest pierwsza zmiana na jaką narzekacie i myślę, że będzie ona ostatnią ;)

Seju, wspomniałeś avatary, ale z tego co pamiętam to większości ludzi się one spodobały. Ja je osobiście lubię, gdyż łatwiej rozróżnić z kim się rozmawia (i zapamiętać kto mi już podpadł :P).

Może faktycznie pojawia się więcej bajerów, ale to tylko dlatego, że idziemy cały czas do przodu. Już niedługo wchodzimy na scenę zagraniczną i tam może nie być tak łatwo przebić się bez niczego specjalnego - musimy mieć to coś co zaciekawi i przyciągnie czytelników, coś czego jeszcze nie widzieli. My to coś staramy się kreować.

Kończąc, jeżeli komuś się nie podoba, to tak jak Speed mówi - bajery można omijać. Ale przecież newsy cały czas się pojawiają, konkursy są jak były, opków ostatnimi czasy jest nawet coraz więcej. Panowie, cieszyć się, radować, wiosna i Revolucja! :)
myspace.com/marneszanse

Speed El Commendante

0
20.05.2008 20:22    #31
[quote=Wolfe Tone]Oczywiście pisałem swoje uwagi z myślą o Suflerze. Żeby długo nie szukać aktualny temat założony przed momentem ;] - http://cmrev(...)owy.html[/quote]
Przyznaję, że nie wyrabiamy się z ilością tematów / częstotliwością ich pojawiania się. Nie zawsze ktoś z uprawnieniami do zamykania / kasowania tematów jest online, w tym czasie pojawi się już wiele odpowiedzi, itp, itd.
Tylko pozostaje pytanie, jak ten problem rozwiązać? Przecież nie zablokujemy możliwości zadawania pytań / pomagania tylko dlatego, że trafiają się złe tematy.
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

0
20.05.2008 20:29    #32
nasze poglądy nie uległy zmianie. Avatary to praktycznie JEDYNA rzecz, którą można uznać za jakiś "bajer", pozostałe kwestie to po prostu kwestia pragmatyzmu, a także poczucia, że jesli nie idziesz do przodu to się cofasz. Ok, rozumiem, ze Tobie bardziej pasowało to co było rok temu, wtedy było wiecej tekstów może, itp. Nic nie poradzimy na to, ze zagęszczenie materiałów na cmrev nie jest regularne. Techniczna rewolucja nie jest w żadnym stopniu skorelowana z merytoryką strony. Tyle, że wczesniej ubytki techniczne pozwalały na skupienie się tylko na warstwie merytorycznej, teraz jest lepiej, ładniej, szybciej, ale przez to widać niektórym brakuje skupienia na 'clou'. Ja to rozumiem, tez miałem przez pierwsze dni nowej wersji takie dziwne uczucie, że jakoś tak dziwnie to wygląda :) Ja wierzę, ze te nowiniki się przyjmą, bo one są zrobione dla Was, z myślą o Waszej wygodzie, abyscie czuli się ze stroną związani bardziej niż tylko relacja Klient - Sprzedawca. Jeśli dla niektórych jest to brak szacunku dla swojej marki/historii - nic na to nie poradzę. Dla mnie klimat jest nadal - jesteśmy bardziej interaktywni, bardziej otwarci na propozycje - TAKŻE ze względów technicznych (jest po prostu łatwiej implementować nowe elementy, takie jak konkurs GOOOL, czy planowany turniej FM). Na tym co było przed 17 marca nie było szans, aby takie inicjatywy mogły zaistnieć. No ale cóz, ludzie maja taka nature, ze nie lubią nowości...
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 20:31    #33
[quote]Oczywiście pisałem swoje uwagi z myślą o Suflerze. Żeby długo nie szukać aktualny temat założony przed momentem ;] - http://cmrev(...)owy.html
Jest to cudowny przykład "czegoś" co nie miało miejsca wcześniej.[/quote]
Chyba Ciebie tutaj nie było wcześniej, bo ja odkąd tu jestem to pamiętam nieustanną walkę z takimi tematami :]
Zresztą daleko nie trzeba szukać - kilka miesięcy temu wielka nagonka na takich userów, duża ilość rekcjonistów i wrogów ludu, stworzony FAQ. Jak widać staramy się jak możemy, ale czasami jest to niemożliwe ;)
myspace.com/marneszanse

Wolfe Tone Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
20.05.2008 20:33    #34
l[quote=Speed]Tylko pozostaje pytanie, jak ten problem rozwiązać?[/quote]
Jak 3 raz usuniecie użytkownikowi temat to się domyśli, że chyba jakieś głupoty pisze albo się powtarza ;)
To samo z 'pomagaczami' zdadzą sobie sprawę, że po co pisać w temacie, który zostanie usunięty z powodów powtórki czy innego tam,choć zdaję sobie sprawę, że pokusa dostania "punkcika" dla niektórych jest nie do przezwyciężenia ;))

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.05.2008 21:27    #35
oczywiście, że w tej sytuacji popieram Fudiego i Seja.

wracając do tych tematów, to uważam że punktowicze są większymi idotami od zakładających takie tematy. ktos pisze "pytanie nie na Sufler", a po chwili "ale jednak Ci pomogę...". ludziom wydaje się, że jak zarobią wiele punktów, to będą cieszyć się większym szacunkiem u innych użytkowników.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 21:33

Wolfe Tone Partyzant

0
20.05.2008 21:36    #36
[quote=Reaper]Chyba Ciebie tutaj nie było wcześniej, bo ja odkąd tu jestem to pamiętam nieustanną walkę z takimi tematami :][/quote]
Byłem ;P
Znaczy się prowadziliście walkę z pozytywnym skutkiem a teraz z różnych powodów tą walkę przegrywacie o czym pisał Speed.

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.05.2008 21:42    #37
mi się tam wogóle nowa szata graficzna cmrev nie podoba :P
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

hoody Przodownik pracy

0
20.05.2008 21:45    #38
No cóż... Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą :]. Nie dogadamy sie po prostu... hehe Pozdro :*

Arko Młody aktywista

0
20.05.2008 21:58    #39
Mi się tam nowości podobają, nie wiem czy będę korzystał, ale widać, że cmrev się rozwija :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.