Skąpstwo Zarządu

maillo7303304 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.05.2008, 18:16    Pytanie
Witam
Mam problem. Prowadzę FC Barcelonę, dwa razy pierwsze miejsce, ale nie oto chodzi.
Mam plan by cały sztab szkoleniowy był prowadzony przez byłych zawodników Barcy.
Gdy przyszedłem od razu zwolniłem Nesskensa(nie lubię go) i zaproponowałem Guardiolii rolę asystenta. Ten się zgodził i mi pomagał. Za rok kończy mu się kontrakt, ja zarabiam 77tys euro/tyg. Różnicę w wydatkach na plusie to około 1MLNeuro!!, a zarząd pozwala zaoferować mu tylko 27tyseuro, gdy on chce 35. Za nic on sie nie chce zgodzić. Daje mu za podpis około1,7mlneuro, by mu się to wyrównało. Prosiłem zarząd o fundusze na pensje-odmówił. Chciałem zmniejszyć sobie budżet, ażeby powiększyć pensje nie da się. Co mam zrobić przecież klub nie ucierpi na 8 tys więcej wydatków?!

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.05.2008 18:21    #1
Jest wielu świetnych tańszych asystentów tam poszukaj odpowiedzi;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.05.2008 o godz. 19:37

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.05.2008 18:42    #2
Widać zarząd nie pozwala asystentom zarabiać więcej niż 27 tys. euro. Spróbuj przenieść trochę budżetu transferowego na płacowy, tak żeby było to 35 patyków.

alienator Młody aktywista

0
30.05.2008 18:48    #3
przecież napisał, że próbował i się nie da ;]

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.05.2008 19:00    #4
Aha, nie doczytałem tego, dzięki za poprawkę :P

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.05.2008 20:27    #5
też tak miałęm ale z piłkarzem, chciałem z nim podpisać nowy kontrakt zarabiał 9mln/rocznie a chciał zarabiać 11mln/rocznie a zarząd pozwalał mi zaoferowac tylko 9,5mln i skończyło się tym że Silva odszed z wolnego transferu a potem kibice byli nie zadowoleni ze sprzedarzy gwiazdy klubu ;/
a co do twojego problemu to pewnie nie możesz mu więcej zaoferować niż te 27 bo ma mniejszą reputacje gdy by miał większą to pewnie byś mógł mu dać tyle ile chce, bo nie zawsze więcej kasy na płace to możliwość zaoferowania większego kontraktu (w moim przypadku miałem różnice 60mnl na plusie) poczekaj aż skończy mu się kontrakt i wtedy zaoferuj jeszcze raz bo gdy ktoś nie jest w twoim klubie można mu zaoferować więcej, tak wynika z mojej autopsji ;)

resq Partyzant

0
30.05.2008 20:59    #6
@gruchalbn
Puściłeś Silvę, Davida Silvę z Valencji na wolnym transferze? :OOOOOOO Samobójstwo, w najgorszym wypadku gdyby nie dało się przedłużyć mu umowy to sprzedał bym go do innego klubu, przynajmniej bym na tym coś zarobił.

Może to co napisze teraz, będzie głupie, ale czy zmieniliście w kontrakcie rolę w klubie na kluczowego zawodnika? Wtedy takiemu zawodnikowi zarząd pozwala na zaoferowanie najwiekszego kontraktu.

A jeżeli tak, i mimo to nie poskutkowało, to byćmoże (ale zaznaczam że to są moje rozmyślania) pomogło by zmienienie statusu zawodnika na niezasąpionego dla klubu (czy jaka tam jest najbardziej prestiżowa) jakiś czas przed oferowaniem mu nowego kontraktu.

Ja osobiście nigdy z czymś takim się nie spotkałem bo zarząd zawsze pozwala mi na oferowanie większych kontraktów niż zawodnik sobie woła (kiedyś nawet zarząd pozwolił mi zaoferować 300tys euro/tydz :OOO! ) No ale ja gram Chelsea i Abramowicz nie ma na co kasy wydawać :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.05.2008 o godz. 21:00

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution