Syndrom poprzedniego meczu

putik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.07.2008, 10:57    Pytanie
Otóż jesli gram mecz w LM w srodku tygodnia i później mecz ligowy piatek albo sobota to czemu moja druzyna gra jak totalnie amatorska?? Nawet jeśli wystawie drugą jedenastke to jest to samo...przegrywam mecze z kretesem albo chociaz ledwo co remisuj.Nawet rezerwowi sa zmęczeni meczem w LM?? psychicznie chyba tylko...Zawsze jest ten 1 mecz a później to gromię wszytskich.Też tak macie ? A może dawac im dzien wolnego po meczu??

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
23.07.2008 11:03    #1
Może Twoi zawodnicy są po prostu zmęczeni. Gra przeciwko zdecydowanie lepszej drużynie w LM może zmęczyć. Twoi zawodnicy rezerwowi mogli się również zmęczyć, np. gdy wyjeżdżasz z drużyną kilkaset/kilka tysięcy kilometrów do następnego kraju, to zawodnicy odczuwają trudy wyjazdu itp.

Vergil Młody aktywista

0
23.07.2008 11:04    #2
Czasami tak jest,że zmęczeni piłkarze grają gorzej. Drugiej jedenastki też nie polecam wystawiać, bo jak mało grają to nie będą na tyle zgrani by wygrać mecz. Możesz pozmieniać kilku najbardziej zmęczonych zawodników po LM.
El Fenomeno

putik Partyzant

0
23.07.2008 11:13    #3
Raczej mogę tylko przypuszczać którzy są najbardziej zmeczeni bo kondycje i tak mają w okolicach 95

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
23.07.2008 11:14    #4
Może daj jeden mecz poprowadzić asystentowi? Zobaczysz jaki wystawia skład i z jakim rezultatem.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.07.2008 11:18    #5
też tak miałem lecz zdarzało mi się to tylko na początku sezonu gdy jeszcze nie odzyskiwali tak szybko kondycji, i najlepiej jest dawać im jeden dzień wolnego od razu po meczu

[quote=putik]Raczej mogę tylko przypuszczać którzy są najbardziej zmeczeni bo kondycje i tak mają w okolicach 95[/quote]
Tylko przy takiej kondycji ci rezerwowi mogą nieć np. brak ogrania, lub poważne braki kondycyjnie więc od razu wiadomo że będą o wiele gorzej grać

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.07.2008 o godz. 11:20

geba90 Młody aktywista

0
23.07.2008 11:40    #6
zapewne nie sa jeszcze zgrani (zazwyczaj tak sie dzieje na poczatku nowego sezony gdy sklad troche sie zmienia). ja w Legii stosuje taktyke par, otorz w ataku gra chinyama i mika aa cos tam (ten fin), lub fenin z kose. wszyscy maja wyrownany poziom i jezeli np fenin nie ma kondycji to chocby z kose bylo wszystko w porzadku to i tak wychodza chini i mika. ten sposob dobrze sie sprawdza, czesto maja w osobistych ze dobrze gra im sie razem ;)
ponadto nie zmieniaj za czesto taktyki, bo to tez nie wplywa za dobrze na gre zespolu, ale mozesz ja starac sie dostosowac do trudniejszych rywali, miej szeroka kadre, tak aby zastapienie kogokolwiek nie bylo problemem, no i mozesz poszukac wzmocnien, bo moze twoi zawodnicy sa najzwyczajniej za slabi aby pokonac rywali ;p pamietaj tez o treningu! nie moze byc za intensywny, ale tez nie za luzny... kombinuj ;)

pit9991 Młody aktywista

0
23.07.2008 11:44    #7
To zależy też od rotacji w składzie,jeśli za dużo piłkarzy zmieniasz to wpływa to na zgranie zespołu a co za tym idzie jakość.Co do meczy co 3,4 dni to zmęczenie i wpływa znacznie dopiero jak piłkarze mają kondycje na poziomie 89%.Popatrz też na rozmowy motywacyjne,nie mogą być cały czas takie same bo po entym meczu taka sama odzywka nie zadziała i zespół będzie grał gorzej.
Pozdro

BagiDM Partyzant

0
23.07.2008 11:58    #8
ja stosuje duza rotacje skladu,lecz mam po 3 rownozednych zawodnikow na kazda pozycje.Gram w OE i grajac w pucharze polski i ligi w wiekrzosci wystawiam zawodnikow rezerw(a se to zawodnicy wsumie na kazdy 1 ligowy klub)...pod koniec sezonu dochodzac do finalow pocharu np. uefa polski i ligi,sa mecze praktycznie co 2 dni a czasem zdnia na dzien to podstawa szeroki sklad!!! ze w przeciagu 5 dni moge wystawic trzy 11.

pit9991 Młody aktywista

0
23.07.2008 12:06    #9
Ja miałem tak z Lechem Poznań i....
-zawodnicy są przemęczeni co znacznie(!) wpływa na ich grę,umięjętności i kondycje
-zgranie(rotuj składem tylko poprzez kontuzję i słabszą dyspozycją.Nie zmieniaj zawodników tylko dlatego,że chcesz zagrać innym bo to zmniejsza zgranie.
-popatrz też na morale zawodników zmienianych i staraj się im przed meczem w czasie rozmowy powiedzieć indywidualnie co od nich oczekujesz.
Pozdro.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.