Czy ta gra jest p*****na ? :/

Kamlaq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2007, 16:41    Pytanie
Instalując patch 8.0.1 myślałem, że wkońcu będę mógł pograć w grę bez bugów. Dziś niestety moja komputerowa myszka poleciała przez okno (na szczęście najpierw je otworzyłem) po tym jak przegrałem meczyk Chelsea (której jestem managerem) - Aston Villa. Przez 90 minut przeważałem, moi piłkarze mieli ok. 10 "stuprocentówek", a że w ataku grali Drogba z Aguero to mecz powienien zakończyć się gradem bramek... lecz niestety... skoro nie trafiali do pustej bramki z lini pola bramkowego... w 91 minucie pierwszy atak Aston Villi i jakiś frajer mija Cecha i zdobywa bramkę (chwile po tym momencie otwieram okno)... daje ustawienie 2-4-4, maxymalny atak, akcja... Lampard na skrzydło, tam Malouda mija obrońce, wykłada piłke do Drogby i GOOOOOOOOOL...a nie ma! Drogba niestety faulował oO (teraz myszka leci przez okno). Bramkarz godzine czeka z rozpoczęciem gry i sędzia kończy mecz. Rozumiem gdyby takie przypadki zdarzały się raz na jakiś czas... ale jeśli mam tak co mecz? :/ Jak u was to wygląda?... dopóki nie wyjdzie patch który poprawi ten zasrany silnik meczowy to daje sobie z FMem spokój bo mi żyłka wkońcu strzeli... wkurzają mnie też błędy obrońców i pomocników którzy nie ruszają sie z piłką, tracą ją i gol dla przeciwnika... albo rzuty rożne, dośrodkwanie na krótki słupek i piłkarz strzela przed siebie (4m koło bramki). Dalej wymieniać juz mi sie nie chce... :/

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.12.2007 17:43    #20
a ja gralem barceloną bo kocham ten klub:)i zauwazylem ze w grze gwiazdy zawodzą!marnują setki,traca pilke itp!no sa wyjatki!

paczkos84 Partyzant

0
03.12.2007 18:01    #21
ja gram milanem naprawde mam ładny skład posprzedawałem kilku za to kupilem kilku klasowych graczy i tez mam takie przpadki gdzie caly mecz mam setki ale albo faul albo spalony i nagle kontra strzal nie wiadomo skad i gol az mnie ku****a bierze

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.12.2007 18:05    #22
Ogólnie fajną historyjkę napisałeś Kamlaq :P

jaruone Młody aktywista

0
03.12.2007 18:12    #23
Mi się widzi że doszły w tej wersji "przypadki losowe" tzn. gracz z wykańczaniem akcji czy strzałem z dystansu na 18 nie walnie z 10 metrów sam na sam , a koleś bardzo przeciętny zostanie królem strzelców (jak nie w lidze to w drużynie).
W życiu tak czasem bywa a tu występuje to nieco częściej niż normalnie i dotyka nawet gwiazd wartych kilkadziesiąt milionów euro.
Ja gram Union Berlin (3 niemiecka) mam 3 napastników Karim Benyamina, Todor Kolev i Andre Nunes (z Lubina) - najsłabiej prezentuje się pod względem statystyk Benyamina a le najwięcej strzela.
I tak powinno być - Nunes czuje presję nie zna języka, zapowiadał się na gwiazdę drużyny a tu jeszcze doszedł Kolev, który sam siebie stresuje (jak Giza w Legii) i z każdym strzałem czuje sie coraz gorzej ;)
W wynikach nie pomaga mi też fakt że 70% drużyny to nowi ludzie, w większości nie znający niemieckiego (mam Włochów,Argentyńczyka i Nigeryjczyka) - taki zlepek nie może dobrze funkcjonować po kilku meczach.
Moją metodą jest zmiana taktyki (starą chyba każdy zespół juz rozpracował), nieco inne ustawienie indywidualne oraz przywrócenie części starych zawodników do składu - nowych wpuszczam stopniowo.
Efekt jest taki że wreszcie wygrałem mecz u siebie z mocną drużyną (bo na wyjazdach to jakoś szło) - trzeba non stop kombinować,wprowadzać ciekawe rozwiązania.
Czasem to frustruje ale taka jest gra - acha a mój kumpel wyciągnął Leeds do Championship w 1 sezonie po barażach - jak się chce to można.
Jego metoda było wprowadzenie do składu Polaków, zagęszczenie środka boiska i mocno urozmaicone podawanie (każdy gracz miał indywidualnie ustawione podania) - tyle że to co u niego wypaliło raz nie zawsze może się udać ponownie.
Loteria :P

jaruone Młody aktywista

0
03.12.2007 18:16    #24
choć nie powiem sam miałem mysz rozwalić gdy co akcja nie trafiali w światło bramki alub walili po słupkach czy bramkarzu :)
zreflektowałem sie że o 22 h nie kupię nowej myszy a jest mi ona potrzebna

il Genio Młody aktywista

0
03.12.2007 18:26    #25
Morał? chcesz sobie popsuć humor na cały dzień?? Pograj w Football Managera 08 :D ale co by nie mówić, to gdy po 6 porażkach z rzędu wygrałem Torino z milanem 3-1 to chodziłem szczęśliwy już calą niedziele :D

Hunter91 Młody aktywista

0
03.12.2007 18:28    #26
po prostu Fm2008 jest trudniejszy strasznie duzo fauli w sytuacjach podbramkowych i spalone o milimetr ale jak ktos chce to potrafi... ;]

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution