Craxa fan, ale ja doskonale wiem, co nie trybi
wiem, jakie są słabe punkty moich grajków i takm ich trenuję, tak ich ustawiam, by a) zminimalizować ryzyko wykorzystania słabego punktu przez przeciwnika, b) zmaksymalizować atuty zawodników. ale jak napastnik co ma kiwkę 14, wykonczenie akcji 14, opanowanie 13, w 15 meczach strzela aż 2 gole, a jego ocena za każdy mecz oscyluje w granicach 5,50 - 6,00, to naprawdę nie mam pytań.
nie chcę się powtarzać i pisac po raz enty, że przeciwnik z wykończeniem akcji na poziomie 6 strzela bramy jak na zawołanie, ale niestety mam takie dziwne wrażenie, że kopacze wirtualnych menadżerów mają łatwiej. wiem, że pewnie sam popełniam błędy w ustawieniach, w poleceniach, ale nikt mi nie wmówi, że kuriozalne sytuacje typu kręcący się w kółko pomocnik powinny występować w każdym meczu.
przykład - Łukasz Hanzel, wcale nie taki najgorszy zawodnik, oczywiście, jeśli gra u przeciwnika. nieźle strzela z dystansu, wielokrotnie się o tym przekonałem. udało mi się go ściągnąć za free. i co? 9 na 10 strzałów piłka ląduje na trybunach, a gdy gramy pozycyjny, to Łukasz staje z piłką, odwraca się i daje sobie w banalny sposób odebrać piłkę. to ja mu daję zakaz przetrzymywania piłki, częste granie w uliczkę, agresywny odbiór, nakazuję mu trenować zagrania w uliczkę a potem jeszcze dostrzeganie partnerów. daję mu trening na strzały z dystansu. mija tydzień, miesiąc, dwa. Łukasz jak grał piach tak gra nadal. nadal staje z piłką w miejscu i nie wie co zrobić, nadal bez walki oddaje piłkę, nadal strzela w kosmos. w 15 meczach jako środkowy pomocnik wspierający strzelił 1 bramkę i zaliczył 1 asystę. to ja mam w pupie takiego pomocnika. i nie pomaga żaden trening, rozmowa, prośba, groźba. ale jak grał przeciwko mnie, to strzelił mi chyba ze 3 bramy z dystansu.
wiem, że moje wypowiedzi wyglądają może jak żale nastolatka (btw. mam 28 lat
), który nie umie poradzić sobie z grą. tylko jak tu sobie z tym poradzić, jak piłkarze na nic nie reagują, a wystarczy że przejdą do przeciwnika i grają jak z nut.
Najnowsze posty