Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

karramia Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2014 15:56    #431
najlepsze jest jak obronca truchta do wolnej pilki a tuz za nim napadzior sprintem i okazja sam na sam,!!!

fanki82 Partyzant

0
31.10.2014 16:40    #432
spróbujcie kupić jakiegoś juniora to sie przestraszycie ile sie zyczą za niego :) poprostu bajka

Ataru Partyzant

0
31.10.2014 16:46    #433
[quote="pikawa94"]Ja się wcale nie dziwię, że gra Wam nie sprawia przyjemności bądź nie ma "miodu". Gdybym rozgrywał sezon w kilka godzin, naciskając przez większość czasu spację to też bym sobie po prostu odpuścił i odłożył grę na półkę (w obecnej sytuacji co najwyżej anulował zamówienie).[/quote]
Oczywiscie, ze tez wczesniej na to nie wpadlem, my po prostu nie potrafimy grac w te gre, dlatego sie nam nie podoba. To z pewnoscia ten jeden, jedyny powod.

Coz, wszystko wskazuje na to, ze tak malo o sobie wiedzialem. Jeszcze mi tylko wytlumacz czemu wszystkie wersje do tej pory byly dla mnie bardzo w porzadku niezaleznie od tego w jaki sposob gralem (skoro robilem to w ten nieodpowiedni ;-) ) i bede wiedzial znacznie wiecej :)

karo Partyzant

0
31.10.2014 17:36    #434
Z takim założeniem, że nie można dać zawodnikowi potencjału -9, bo nie wydaje się by był lepszy w przyszłości od Lewandowskiego, to można przyjąć, że ponad 80 % graczy z potencjałem -9 umieszczonych obecnie w FM nie osiągnie takiego poziomu co Lewandowski i należy ich wykreślić.

Po prostu wydaje mi się, że mylnie Gietz przyjąłeś, że -9 to zawodnik musi być gwiazdą. Nie ma miejsca na tyle gwiazd, jak mówiłem 80% zawodników z którymi miałem do czynienia w FM i mieli potencjał -9, bądź -10 nie osiągnęła nic wielkiego w futbolu.

Ta rozpiętość umiejętności przy PA -9 jest spora, bo od 150-180, średnia 165, PA -8 to 130-160, średnia 145. Dając Milikowi -9 dajemy mu ok.15 % szans na to że będzie równy, bądź nieznacznie lepszy od Lewandowskiego i nie jest to wygórowana wartość. Przy -8 ma 0% szans nawet na grę w Ajaksie, skoro jego rywale na tej samej pozycji mają potencjał -9 i rozwiną się znacznie lepiej. Warto też zauważyć, że w tym samym wieku co jest obecnie Milik, Lewandowski dopiero wyjeżdżał na zachód. Można luźno zażartować, że z tą historią występów i ilością strzelonych hat-tricków w młodzieżówce, to Milikowi można zostawić umiejętności, a zmienić jedynie obywatelstwo i na pewno miałby wyższy potencjał.

Mimo tego iż w FM Timo Werner, Donis Avdijaj, Sinan Kurt, Arianit Ferat i głównie Kevin Voland mają, bądź mieli potencjał -9 nie są przez portale, albo znawców określani jako zawodnicy będący w przyszłości wartościowsi od Lewandowskiego,

Jeżeli masz taką dowolność w kreowaniu potencjału polskich graczy, to uważam że niesłusznie traktujesz naszych rodzimych zawodników. Na dzień dzisiejszy Milik i Kownacki (Guardian: Dawid Kownacki wśród 40 najlepszych młodych zawodników świata), mogliby przy zachowaniu takich proporcji i skali jaka jest w FM od dawna przy rozdzielaniu PA, dostać spokojnie go na poziomie -9, jest to w końcu zakres umiejętności od 150-180, ze średnią 165, więc jak najbardziej słuszną, a niżeli -8 ze średnią 145, co uważam za niski wynik jak na młode polskie talenty.

Pikawa Artysta Rewolucji

0
31.10.2014 17:37    #435
[quote="fanki82"]spróbujcie kupić jakiegoś juniora to sie przestraszycie ile sie zyczą za niego :) poprostu bajka[/quote]

Jak ja nie chce sprzedać jakiegoś juniora to rzucam zaporową ceną, często 20x większą od jego wartości. Skutecznie odstrasza.

[quote="Ataru"]Oczywiscie, ze tez wczesniej na to nie wpadlem, my po prostu nie potrafimy grac w te gre, dlatego sie nam nie podoba. To z pewnoscia ten jeden, jedyny powod.[/quote]

Panowie, chyba się zbugowaliście. Non stop ta sama śpiewka. Przydałaby się Wam jakiś patch/łatka/update.

[quote="Ataru"]Coz, wszystko wskazuje na to, ze tak malo o sobie wiedzialem. Jeszcze mi tylko wytlumacz czemu wszystkie wersje do tej pory byly dla mnie bardzo w porzadku niezaleznie od tego w jaki sposob gralem (skoro robilem to w ten nieodpowiedni ;-) ) i bede wiedzial znacznie wiecej :)[/quote]

Patrz... Mnie to tej pory zawodziła każda ostatnia wersja gry od 12 do 14. Czemu więc ta mi się naprawdę przypadła do gustu?
Naprawdę Was nie rozumiem. Jeżeli idzie Wam źle, nie wygrywacie spotkań, ktoś nie chce Wam sprzedać zawodnika, trening nie działa jak należy bo każdy niezadowolony, przeciwnik strzeli Wam bramkę ze spalonego (ale jak wy strzelicie to jest okej), kluczowi zawodnicy mają kontuzje (ale jak kluczowi zawodnicy rywala mają kontuzje to jest okej), dostaliście niesłusznie czerwoną kartkę (ale jak przeciwnik dostał to jest okej), tracicie bramki po długich podaniach (ale jak strzelacie to jest okej) to uważacie, że bugi. Bugi, wszędzie bugi. Według Was musi być łatwo i przyjemnie - jak najmniejszym nakładem czasu zdobywać jak najwięcej.
.

Ataru Partyzant

0
31.10.2014 18:21    #436
pikawa94, no to rzeczywiscie wyjatkowo fajnie, ze czytasz co napisalem, bo skoro dyskutujesz ze mna i odnosisz sie do tego co pisze nawet nie czytajac tego, jakie ja mam zarzuty odnosnie tej gry (czujecie absurd tej sytuacji, prawda?), to to nie jest zadna dyskusja. Wymysliles sobie zarzuty jakie moglem miec odnosnie rozgrywki i sam sobie na nie odpowiedziales. Brawo.

Ech. Chyba nadszedl juz czas przyznac, ze jednak troche nie docenilem fantazji fanow FMa ;-) Tak czy inaczej - dobra, poddaje sie, intelektualna abstrakcja tej sytuacji naprawde przerosla wszelkie moje wyobrazenia. Juz wiem jak rozprawiacie sie z tymi, ktorzy maja ochote powiedziec pare krytycznych slow. Sprawiacie ze otwieraja gebe ze zdziwienia tak szeroko, ze az brakuje im slow i nie wracaja. Genialne w swojej prostocie, tworzycie sobie idealne muminkowo.

Pikawa Artysta Rewolucji

0
31.10.2014 18:47    #437
[quote="Ataru"]pikawa94, no to rzeczywiscie wyjatkowo fajnie, ze czytasz co napisalem, bo skoro dyskutujesz ze mna i odnosisz sie do tego co pisze nawet nie czytajac tego, jakie ja mam zarzuty odnosnie tej gry (czujecie absurd tej sytuacji, prawda?), to to nie jest zadna dyskusja. Wymysliles sobie zarzuty jakie moglem miec odnosnie rozgrywki i sam sobie na nie odpowiedziales. Brawo.

Ech. Chyba nadszedl juz czas przyznac, ze jednak troche nie docenilem fantazji fanow FMa ;-) Tak czy inaczej - dobra, poddaje sie, intelektualna abstrakcja tej sytuacji naprawde przerosla wszelkie moje wyobrazenia. Juz wiem jak rozprawiacie sie z tymi, ktorzy maja ochote powiedziec pare krytycznych slow. Sprawiacie ze otwieraja gebe ze zdziwienia tak szeroko, ze az brakuje im slow i nie wracaja. Genialne w swojej prostocie, tworzycie sobie idealne muminkowo.[/quote]

Odnosiłem się do tego co pisałeś w jednym zdaniu pod każdym z cytatów (wyczerpująco, nieprawdaż?). Reszta wypocin to moja abstrakcja dotycząca postów pisanych w tym temacie, kierowana do ogółu społeczności narzekającej z błahych powodów/bądź ich braku na FMa.

[quote]Juz wiem jak rozprawiacie sie z tymi, ktorzy maja ochote powiedziec pare krytycznych slow.[/quote]

Za to ja wiem jak wy rozprawiacie się z tymi, którzy mają ochotę powiedziećpare pozytywnych słow.

[quote]my po prostu nie potrafimy grac w te gre[/quote]

:>

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 31.10.2014 o godz. 18:51

.

Slayer666 Partyzant

0
31.10.2014 19:19    #438
[quote="pikawa94"][quote="fanki82"]spróbujcie kupić jakiegoś juniora to sie przestraszycie ile sie zyczą za niego :) poprostu bajka[/quote]

Jak ja nie chce sprzedać jakiegoś juniora to rzucam zaporową ceną, często 20x większą od jego wartości. Skutecznie odstrasza.

[quote="Ataru"]Oczywiscie, ze tez wczesniej na to nie wpadlem, my po prostu nie potrafimy grac w te gre, dlatego sie nam nie podoba. To z pewnoscia ten jeden, jedyny powod.[/quote]

Panowie, chyba się zbugowaliście. Non stop ta sama śpiewka. Przydałaby się Wam jakiś patch/łatka/update.

[quote="Ataru"]Coz, wszystko wskazuje na to, ze tak malo o sobie wiedzialem. Jeszcze mi tylko wytlumacz czemu wszystkie wersje do tej pory byly dla mnie bardzo w porzadku niezaleznie od tego w jaki sposob gralem (skoro robilem to w ten nieodpowiedni ;-) ) i bede wiedzial znacznie wiecej :)[/quote]

Patrz... Mnie to tej pory zawodziła każda ostatnia wersja gry od 12 do 14. Czemu więc ta mi się naprawdę przypadła do gustu?
Naprawdę Was nie rozumiem. Jeżeli idzie Wam źle, nie wygrywacie spotkań, ktoś nie chce Wam sprzedać zawodnika, trening nie działa jak należy bo każdy niezadowolony, przeciwnik strzeli Wam bramkę ze spalonego (ale jak wy strzelicie to jest okej), kluczowi zawodnicy mają kontuzje (ale jak kluczowi zawodnicy rywala mają kontuzje to jest okej), dostaliście niesłusznie czerwoną kartkę (ale jak przeciwnik dostał to jest okej), tracicie bramki po długich podaniach (ale jak strzelacie to jest okej) to uważacie, że bugi. Bugi, wszędzie bugi. Według Was musi być łatwo i przyjemnie - jak najmniejszym nakładem czasu zdobywać jak najwięcej.[/quote]

No łatwo to akurat jest, drugi sezon z rzędu mam wicemistrza moim Saint Etienne, praktycznie ide łeb w łeb z PSG do tego 1/2 LM z Juventusem ale przez moją głupote odpadłem bo pierwszy mecz 3-0 ładnie a w środku tygodnie wypadł Ruffier a ja nie miałem ŻADNEGO bramkarza i musiałem wystawic 1.5 gwiazdkowego newgena,oczywiście 1-5 w dupe

gregryszka Partyzant

0
31.10.2014 19:35    #439
Dla zainteresowanych taktykami,fajna anglojezyczna stronka,z oryginalnymi taktykami klub Premiership
http://www.footb(...)#Swansea

romantico Partyzant

0
31.10.2014 19:36    #440
[quote="pikawa94"][quote="Ataru"]pikawa94, no to rzeczywiscie wyjatkowo fajnie, ze czytasz co napisalem, bo skoro dyskutujesz ze mna i odnosisz sie do tego co pisze nawet nie czytajac tego, jakie ja mam zarzuty odnosnie tej gry (czujecie absurd tej sytuacji, prawda?), to to nie jest zadna dyskusja. Wymysliles sobie zarzuty jakie moglem miec odnosnie rozgrywki i sam sobie na nie odpowiedziales. Brawo.

Ech. Chyba nadszedl juz czas przyznac, ze jednak troche nie docenilem fantazji fanow FMa ;-) Tak czy inaczej - dobra, poddaje sie, intelektualna abstrakcja tej sytuacji naprawde przerosla wszelkie moje wyobrazenia. Juz wiem jak rozprawiacie sie z tymi, ktorzy maja ochote powiedziec pare krytycznych slow. Sprawiacie ze otwieraja gebe ze zdziwienia tak szeroko, ze az brakuje im slow i nie wracaja. Genialne w swojej prostocie, tworzycie sobie idealne muminkowo.[/quote]

Odnosiłem się do tego co pisałeś w jednym zdaniu pod każdym z cytatów (wyczerpująco, nieprawdaż?). Reszta wypocin to moja abstrakcja dotycząca postów pisanych w tym temacie, kierowana do ogółu społeczności narzekającej z błahych powodów/bądź ich braku na FMa.

[quote]Juz wiem jak rozprawiacie sie z tymi, ktorzy maja ochote powiedziec pare krytycznych slow.[/quote]

Za to ja wiem jak wy rozprawiacie się z tymi, którzy mają ochotę powiedziećpare pozytywnych słow.

[quote]my po prostu nie potrafimy grac w te gre[/quote]

:>[/quote]

Pikawa dziwię Ci się. W moim odczuciu kreowałeś się na osobę, ktora wie, co sie je, z czym w FM'ie a tu widzę tak mało krytyczne zdanie na temat nowego dziecka. Bugi pojawiające sie od lat, które w tej wersyji także sa znaczace, a Ty ich nie zauważasz, zaraz się okaze że zadowalasz się kolorowa stroną mocy. Porównaj tematykę zgłaszanych błędów z FM14 do FM15 i określ co się w większości zmieniło? Bo myślę, że nic.

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution