Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

Fleszu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2014 22:41    #451
[quote]Ja je widzę. Zapewne atrybut Twojego managera "Wiedza o piłkarzach" nie stoi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie sam z siebie zrobiłeś kogoś kto o piłkarzach nie wie zbyt dużo :>[/quote]
A nie wiedziałem, żę w tym FM tak to działa:) Rzeczywiście ustawiłem sobie parametry dla niedzielnego piłkarza jak trenera:)

damianooo777 Partyzant

0
01.11.2014 00:23    #452
Nie mowie ze nie masz racji Gietz, bo wiem jak to wyglada na niektorych przykladach. Piszesz o Tomasiewiczu, jednak on nie liznal nawet doroslej pilki, mysle ze lepszym przykladem jest Mariusz Stepinski, ktorego kariera z poczatku troche przypomina Kownackiego, jednak w przypadku lechity, mysle ze jest bardziej rozsadnym zawodnikiem i ma lepsze predyspozycje do tego zeby cos wielkiego osiagnac, ale tak jak mowie, nie uwazam ze robisz cos zle, poprostu widze ze wiekszosc krajow ma jakas swoja perelke z -9 i w wielu przypadkach nie widac jakiegos wielkiego rozwoju kariery, a mimo to caly czas ktos na nich stawia( dobry przyklad Carlos Fierro, dobry turniej do lat 17 i od tamtej pory nic wielkiego nie dokonal a 20 lat juz ma) wiec moze kiedys sie przekonasz do kogos bardziej i zaryzykujesz.

robal15 Młody aktywista

0
01.11.2014 03:22    #453
A wg mnie Milik i Kownacki dobrze są zrobieni. Ktoś tam mówił, że Milik nie ma szans w klubie, bo grają w nim zawodnicy o lepszym potencjale. Nie ma w tym nic dziwnego, bo tamci (-9) są o wiele lepsi od Milika w RL. Po pierwsze: cały świat chce ich kupić; po drugie: w wieku 16 lat każdy o nich słyszał; po trzecie: W wieku 17 lat gościu strzelił w przeciętnym zespole 10 bramek w lidze. Mogę dalej wymieniać...

Podsumowując, żadnemu Polakowi nie należy się -9.

Dlaczego moim zawodnikom atrybuty spadają, skoro na treningu ponoć dobrze pracują? Też takie coś mieliście?
http://gyazo(...)de126910

http://gyazo(...)fc56823b
http://gyazo(...)e24f9b30
http://gyazo(...)d962a22b

Miły smaczek:p
http://gyazo(...)fdc76ea3
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

diabelek26 Partyzant

0
01.11.2014 09:07    #454
[quote="pikawa94"]Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że FM nie ma bugów. Ma i będzie miał przez poziom złożoności, który teoretycznie posiada ALE śmiem twierdzić że jest zdecydowanie lepiej jak w FM14/12 i trzeba to pisać wprost. FM14 był bublem w który można było grać tylko przez jakiś czas (zamykając jedną powiekę oka, a drugą porządnie mrużąc) - po spędzeniu przy nim większej ilości swego czasu wiedziałem gdzie piłkarz zagra futbolówkę, wiedziałem jak akcja się skończy bądź jak zaraz padnie bramka. Był tak schematyczny, że postanowiłem po prostu zrezygnować z dalszej gry. Nie będę wklejał screenów awesome comebacków (6:0, masa strzałów, do 6:6, 6 strzałów, 6 celnych, 6 bramek), których doświadczyłem czy setek innych dziwnych rzeczy/sytuacji (choćby bramki widmo), które powtarzały się, powtarzały i jeszcze raz powtarzały gdyż na samą myśl aż mnie mdli.

Obecnie jestem pozytywnie zaskoczony - mimo, że tryb 3D wygląda naprawdę przeciętnie (tak jak pisałem wcześniej - ostatnie kilka podań i ewentualny strzał jakiejkolwiek sytuacji prezentują się znakomicie aczkolwiek oglądanie gry na rozszerzonych i patrzenie na to jak piłkarze biegają w miejscu czy robią piruety jest już o wiele gorsze JEDNAK dalej wszystko to prezentuje się lepiej niż w FM14) to mecze i tak wywołują u mnie emocję jakich dawno nie wywołał u mnie ani jeden poprzedni FM.
Każda akcja jest inna. Spędziłem przed betą już kilkadziesiąt ładnych godzin i trudno doszukać się bramki czy akcji bliźniaczo-podobnej. Ogółem już dawno nie widziałem tak dobrze prezentującego się silnika. OCZYWIŚCIE zdarzy się coś co jest dziwne bądź odbiegające od normy lecz jest to (przynajmniej w moim przypadku) rzadkość i jest to coś na co powinniśmy być przygotowani.
Dla mnie zawsze ocena FMa będzie opierała się na silniku i szczerze mówiąc obecne błędy dotyczące tłumaczenia, zasad, określenia prawidłowego potencjału zawodników czy np. UI, których z tego co widzę na CMREV czy forum SI ponoć jest dużo (ba, ilość zgłoszeń na forum SI dotycząca silnika meczowego jest póki co równa zgłoszeniom błędów UI. Nie skomentuję tego, że większość owych "błędów" wywołuje u mnie uśmiech na twarzy :> ) nie spowoduję, że moja ocena gry drastycznie spadnie bo FM to przede wszystkim właśnie wspomniany silnik meczowy, który jeszcze raz powtórzę prezentuję się póki co bez większych zarzutów i rażących dziwnych zachowań.
Jestem oczywiście rozczarowany pewnymi aspektami gry np. pozostawieniem tego samego, nudnego, nie wymagającego wysiłku i myślenia mechanizmu treningu jednak gdy mecze/silnik - bez względu na to czy wygram czy przegram - będą prezentowały się tak jak do tej pory to będę mógł przyznać sobie miano dumnego posiadacza FMa :> Nie twierdzę jednak że z biegiem czasu SI może grę łagodnie mówiąc rozwalić jak to bywało do tej pory i moje miano może drastycznie ulec zmianie :>

[quote]Gietz czy uważasz, że gracz nie widzi atrybutów zawodnika a jedynie ich przedział to dobra rzecz? Rozumiem, że jeśli zawodnik jest mało znany to możliwe ale właśnie oglądałem profil Robina van Persie i to samo! Przecież to paranoja. Wiadomo, że o najlepszych i najbardziej znanych graczach wie się wszystko. To zupełnie nie realistyczne.[/quote]
Ja je widzę. Zapewne atrybut Twojego managera "Wiedza o piłkarzach" nie stoi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie sam z siebie zrobiłeś kogoś kto o piłkarzach nie wie zbyt dużo :>[/quote]

FM to jedyna gra na którą mam czas (dom, dziecko, praca) dlatego Twój wpis daje mi nadzieje, że faktycznie tym razem FM 15 będzie wywoływał emocje, i miło będzie spędzać czas, bo 14 to była porażka.., a gram od 98r...
:)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.11.2014 o godz. 09:07

ag-25 Partyzant

0
01.11.2014 09:10    #455
Orientuje się ktoś czy pełna wersja będzie posiadać jakiś update transferowy?

robal15 Młody aktywista

0
01.11.2014 11:07    #456
[quote="ag-25"]Orientuje się ktoś czy pełna wersja będzie posiadać jakiś update transferowy?[/quote]

Raczej nie. Baza jest zamknięta do następnego okienka. Może Gietz Ci odpowie.

Gietz Dlaczego w bazie nie ma Manuel Pablo? Przecież on jeszcze gra dla Depo? A na domiar złego jego numer jest zastrzeżony. W Hiszpanii można zarejestrować tylko 25. zawodników z namurami od 1-25, więc wychodzi na to, że ja tylko mogę zarejestrować 24. graczy, bo jeden numer jest niedostępny...

http://www.depor(...)amp;pg=1

Gdzie taką rzecz mogę zgłosić? Na forum SI w "All Other Issues"?

// Edytowano 16 razy, ostatni raz 01.11.2014 o godz. 11:21

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
01.11.2014 11:50    #457
[quote="robal15"][quote="ag-25"]Orientuje się ktoś czy pełna wersja będzie posiadać jakiś update transferowy?[/quote]

Raczej nie. Baza jest zamknięta do następnego okienka. Może Gietz Ci odpowie.[/quote]
Baza jest zamknięta, w dniu premiery wydam tutaj update, ale dotyczący tylko polskiej ligi.

[quote="robal15"] Gietz Dlaczego w bazie nie ma Manuel Pablo? Przecież on jeszcze gra dla Depo? A na domiar złego jego numer jest zastrzeżony. W Hiszpanii można zarejestrować tylko 25. zawodników z namurami od 1-25, więc wychodzi na to, że ja tylko mogę zarejestrować 24. graczy, bo jeden numer jest niedostępny...

http://www.depor(...)amp;pg=1

Gdzie taką rzecz mogę zgłosić? Na forum SI w "All Other Issues"?[/quote]
Najlepszym miejscem będzie ten wątek: http://commu(...)2-Spain-(Official)-Data-Issues (link trochę się rozkracza po wklejeniu, nazwa to [Spain] (Official) Data Issues)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.11.2014 o godz. 11:51

cellpump Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
01.11.2014 12:02    #458
Yo, czy to prawda, że Bale w FM 15 bo tym jak w tym roku ostro przykoksał, nie zmieniła mu się siła? Kto to w ogóle wymyśla te staty? Przecież, żeby grać i żeby wyniki, drużyny/piłkarzy były mniej więcej jak w realu to trzeba ich ZAWSZE z edytować, a ostatnio to coraz więcej i więcej.
Ja czekam z zakupem. Pierw demo, porównam staty piłkarzy, fakt czy dalej trzeba wykładać po 80 mln za 17 latka i wtedy się zobaczy.
Ktoś tu napisał, że też daje ofertę 20 x większą od wartości żeby odstraszyć potencjalnego nabywcę. OK! Znajdźcie mi na świecie przykład transferu 17 latka za 60+ mln euro! Jak się pojawia 10 baniek to raczej każdy sprzedaje. I nie mówię o Barcy tylko o jakimś gównie z Meksyku czy coś w tym rodzaju...

cellpump Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
01.11.2014 12:55    #459
Dodam jeszcze w FM 14 (nie są to żadne żale na grę itd.) w 9/10 karier, i czy ligą hiszpańską gram czy tylko podgląd to Atletico tuła się w miejscach 8-10 i Simeone jest wyrzucany z klubu po pierwszym sezonie - MAX drugim i obejmuje kadrę Argentyny. Mało realne. I kto za to odpowiada, że wyniki drużyn w grze są tak dalece rozbieżne w grze i w realu?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
01.11.2014 13:45    #460
Przepraszam za nieobecność. Proszę trzymać się tematu - pod tym wpisem chciałbym widzieć już tylko i wyłącznie dyskusję na temat wrażeń z bety FM15, a nie krucjatę przeciwko samej grze bez wcześniejszego jej wypróbowania.
Tak, zwracam się do duetu romantico - Makaronczterojajeczny. Panowie, apel do was. Przedstawiliście już swoje postulaty, znamy wasze zdanie - dajcie się teraz wykazać innym, którzy chcą się podzielić swoimi odczuciami.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution