Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

Croocers Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2014 11:32    #491
ja jak siądę tak w niedziele, to w cały dzień jeden sezon może przejdę :D

p.jez Partyzant

0
02.11.2014 11:54    #492
a czy nadal konieczne jest przeglądanie i analiza tysięcy informacji, czy jest bardziej "grywalnie"?

Pikawa Artysta Rewolucji

0
02.11.2014 11:54    #493
[quote="p.jez"]A jak z grywalnością? FM 14 było pierwszą edycją, której nie kupiłem, a co roku mam oryginał jeszcze z czasów CM. Ile godzin (średnio) zajmuje Wam rozegranie jednego sezony w normalnym trybie (nie classic)? Bo z wiekiem czasu na grę coraz mniej ;)[/quote]
Niektórym sezon zajmuje 3h, innym 133h
.

robal15 Młody aktywista

0
02.11.2014 11:54    #494
[quote="p.jez"]A jak z grywalnością? FM 14 było pierwszą edycją, której nie kupiłem, a co roku mam oryginał jeszcze z czasów CM. Ile godzin (średnio) zajmuje Wam rozegranie jednego sezony w normalnym trybie (nie classic)? Bo z wiekiem czasu na grę coraz mniej ;)[/quote]

150h:p

Killer taktyka 30h, transfery 80h, reszta sezon.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.11.2014 o godz. 11:56

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

youngroscoe Partyzant

0
02.11.2014 12:11    #495
Kolejna aktualizacja odnośnie tego że czepiam się poziomu 6 ligi angielskiej, otóż zespół z 6 miejsca w tabeli zdobył 130 goli, stracił zaś 107 w 42 meczach, masakra.

kell1987 Partyzant

0
02.11.2014 12:23    #496
u mnie sezon to okolo 40-50 godzin

ProXima Partyzant

0
02.11.2014 12:47    #497
Właśnie, takie pytanie. Symulujecie jakieś mecze w sezonie (tzn. idziecie na urlop) czy gracie wszystko? Gracie mecze towarzyskie czy oddajecie asystentowi? Jeśli chodzi o mnie to z 'symulowaniem' różnie bywa, zależy od kariery, a mecze towarzyskie gram wszystkie sam, ale tylko w pierwszym sezonie.

kell1987 Partyzant

0
02.11.2014 12:52    #498
ja nie symuluje żadnych, ale towarzystkie za to wszystkie oddaje asystentowi

student137 Partyzant

0
02.11.2014 13:19    #499
[quote="robal15"][quote="student137"][quote="pikawa94"]Tak, takie coś ma wejść w życie w Polsce w piłce realnej. Wystarczy troszkę poczytać :>[/quote] Nie wiem czy to błąd, ale śmieszne jest to, ze limit jest tylko w 1 fazie, w grupie mistrzowskiej lub spadkowej nie ma limitów. Ogólnie jestem przecinwikiem limitów , bądzmy szczerzy taniej takiego samego piłkarza kupię za granicą najczesciej spoza UE. Polscy są drodzy i chcą kupe kasy. Szczególnie lubię zawodników z WKS, Serbii i Białorusi.[/quote]

No to najwidoczniej nie chcesz promować młodych Polskich piłkarzy.... a później jest płacz, bo repra gra do dupy...[/quote]
To nie zupełnie tak, jestem za limitami, ale głównie nakzującym grać w 1 składzie juniorom, ale jesli chodzi o polskie warunki to i tak mi się opłaca sciągać spoza UE, szkolić i sprzedawać. W klubie mam sporo polaków ale tylko juniorów z mojej szkołki. Repa jest do dupy głownie z powodu z byt wysokich wymagań naszych rodzimych piłkarzy i klubów. Są polskie talenty które chciałbym mieć ale koszty odstraszają, taniej mi wyjdzie sćiągnać młodego białorusina lub serba za 200-400k z pensją 2-3k z takimi samymi parametrami niż Polaka. Nawet gdybym się zgodził zapłacić te 2-3mln za rodaka z naszej ligi to skubaniec chce zarabiać jak gwiazda ligi, więc wole mojego serba, którego sprzedam za 2-3 lata za 4mln Euro. Masz prostu przykład Piecha z Legii, Warszawa kupiła go za 1mln zł, za darmo bym go nie chciał :)

Poza tym każdy ma swoje preferencje ja wole kupować talenty z 3 świata, szkolić i je sprzedawać niż kupować talenty z kluczowych lig łatwiej wi więcej można zarobić. Np w ciągu 3 ostatnich sezonów sprzedałem 6 zawodników do Bordeux (klub partnerski) za łączną kwotę około 18mln Euro z czego tylko 1 był Polakiem ale o dziwo na Pazdanie zarobiłem najwięcej 4mln Euro :) Na tych 5 też zarobiłem od 1-3mln Euro ale zapłaciłem za nich grosze, ale gdybym ich nie kupił na białorosi tylko w Polsce to z każdego z nich miałbym najwyżej 500-900tys zł bo koszt ich zakupu byłby za wysoki i ze sprzedaża mółby być problem bo kupiec chciałby dać im mniejsze wynagrodzenie i przyszli by po wyrównanie do mnie, z zawodnikami z spoza UE nie ma problemu, oni całują po nogach że mogą grać :)

Z tymi wymaganiami Fm w polskiej lidze jest strasznie realistyczny :D

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 02.11.2014 o godz. 13:34

robal15 Młody aktywista

0
02.11.2014 13:36    #500
[quote="student137"][quote="robal15"]No to najwidoczniej nie chcesz promować młodych Polskich piłkarzy.... a później jest płacz, bo repra gra do dupy...[/quote]
To nie zupełnie tak, jestem za limitami, ale głównie nakzującym grać w 1 składzie juniorom, ale jesli chodzi o polskie warunki to i tak mi się opłaca sciągać spoza UE, szkolić i sprzedawać. W klubie mam sporo polaków ale tylko juniorów z mojej szkołki. Repa jest do dupy głownie z powodu z byt wysokich wymagań naszych rodzimych piłkarzy i klubów. Są polskie talenty które chciałbym mieć ale koszty odstraszają, taniej mi wyjdzie sćiągnać młodego białorusina lub serba za 200-400k z pensją 2-3k z takimi samymi parametrami niż Polaka. Nawet gdybym się zgodził zapłacić te 2-3mln za rodaka z naszej ligi to skubaniec chce zarabiać jak gwiazda ligi, więc wole mojego serba, którego sprzedam za 2-3 lata za 4mln Euro. Masz prostu przykład Piecha z Legii, Warszawa kupiła go za 1mln zł, za darmo bym go nie chciał :)[/quote]

I w ten sam sposób myślą działacze innych klubów. Po co wydawać kupę kasy na Polaka, skoro można kupić taniej kogoś z Afryki albo Bałkanów - to jest biznes. Właśnie z tego powodu PZPN nakłada te limity. Spójrz np. na Anglię. W pierwszej lidze grają głównie obcokrajowcy, Anglicy dopiero grają w drugiej lidze, a oni się dziwią dlaczego ich repra gra coraz gorzej. Anglia zawsze miała dobrych młodzików, ale nie dostają szans w klubie .
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.