[quote="Viique"]Problem w tym, że obecność systemu VAR działa zero-jedynkowo czyli albo jest wszędzie, albo nie ma go wcale. System VAR w Pucharze Polski w zeszłym roku wszedł dopiero na mecze od 1/4 (nie udało mi się znaleźć jak to wygląda w tegorocznej odsłonie). Technologia sporo kosztuje, a my nie mamy po prostu odpowiedniej liczby wozów, które obsłużyłyby odpowiednią ilość meczów we wcześniejszych rundach. Z tego co czytałem był nawet pomysł wprowadzenia go do wcześniejszych faz, ale bano się prawdopodobnych protestów ekip, które zostałyby pominięte w selekcji.[/quote]
Napisałem o tym , bo niedawno oglądałem na żywo mecz 1 rundy Pucharu Polski miedzy Wisłą Kraków a Lechią Gdańsk gdzie w regulaminowym czasie było 1:1 i skończyło sie karnymi ale pije do tego , że w 96 minucie tamtego spotkania , arbiter po weryfikacji VAR dał Zdenkowi Ondraskowi czerwoną kartkę za umyślny faul na graczu Gdańskiej drużyny. I tak właśnie grając dziś w FMa mi sie to przypomniało i dlatego napisałem o tym
Napisałem o tym , bo niedawno oglądałem na żywo mecz 1 rundy Pucharu Polski miedzy Wisłą Kraków a Lechią Gdańsk gdzie w regulaminowym czasie było 1:1 i skończyło sie karnymi ale pije do tego , że w 96 minucie tamtego spotkania , arbiter po weryfikacji VAR dał Zdenkowi Ondraskowi czerwoną kartkę za umyślny faul na graczu Gdańskiej drużyny. I tak właśnie grając dziś w FMa mi sie to przypomniało i dlatego napisałem o tym
Najnowsze posty