Staram się przeglądać na bieżąco ale temat się mega rozrósł, także może już było.
1. gdzie jest opcja wysylania trenerow na kursy?
2. w porównaniu ze starszymio wersjami fm13 zniknęło pare rzeczy m.in w poleceniach dla zawodników wybór krycia - strefowe/1 na 1. Jak oni teraz bronią domyślnie? Da się to gdzieś ustawiać?
3. zniknęła też możliwość ustawienia w taktyce dla zespołu opcji "domyślne" np dotycząca presingu czy agresywności tak by polecenia dawać rózne poszczególnym zaowodnikom a nie całeu zespolowi. Wtedy ustawiało się 'domyślne' w taktyce drużyny a u zawodników tak jak nam pasowało. Czy jeśli teraz nie zaznacze żadnych prostokącików w "polecenia dla drużyny" to będzie to samo co kiedyś "domyślne"? A jeśli zaznaczam polecania dla drużyny a inne dla zawodników to te drugie są nadrzędne?
4. opcja odgrywający i sposób podawania do niego też znieknęła, wiem że już w fm14. Teraz odgrywający jest w zadaniach zaowndika ok ale da się jakoś to obejśc, żeby np moi zawodnicy do odgrywającego podawali tylko na dobieg albo górne piłki a do pozostałych zawodników już normalnie np. do nogi podania? Bo jakoś nie mam pomysłu jak teraz wyróznić odgrywającego od reszty tak by dostawał piłki w odpowiedni dla niego sposób. Jest tylko na głowę.
5. jak czytać opcje pressingu teraz? Kiedyć miałem wyraźnie podane "na całym boisku", "na swojej połowie", "w polu karnym" teraz jakieś 'więcej presingu, mniej presingu, znacznie mniej itd'. Chciałbym żeby obrońcy boczni zaczynali grać presingiem np na mojej połowie a środkowi w polu karnym. Any idea?
Ogólnie moje pierwsze wrażenia delikatnie mówiąc średnie. Jakoś tak te ustawienia poleceń na kwadracikach jak z gry na konsole. O meczach jeszcze się nie wypowiadam za mocno bo grałem pare bez opanowanej taktyki. Wydaje się, że w ataku i grze z piłką ciekawiej to kombinacyjnie wygląda za to w grze obronnej bez piłki to poruszanie się zawodników coś średnio . Często moi 2 MC i 1 DM grają metr od siebie albo we 3 atakują presingiem jednego. Zdarzało się już, że wybita w kierunku mojej bramki piłka toczy się w kierunki obrońcy a on czeka na cofającego się mojego pomocnika goniącego piłę zamiast ją przejąć (albo wręcz się mózg jeden od niej cofa). A oczywiście za moim wracającym pomocnikiem biegnie już przeciwnik i robi się groźnie. Moze to wina atrybutu 'decyzje' albo nie ogarniętej taktyki także jeszcze poczekam z narzekaniem, ale mam wrażenie, że to jednak nie to. Wizualnie to też dla mnie krok w tył. O ile przesiadka z fm12 na fm13 in plus to teraz z fm13 na fm15 nie mam takiego wrażenia. Skina oczywiście tez musiałem zmienić bo orginalny straszy ale może to to kwestia gustu.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.12.2014 o godz. 02:46
Najnowsze posty