Football Manager 2016 - wishlist

belzebub666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2015 19:34    #11
O fak, nigdy tego nie widziałem. Dzięki!

autor_nieznany Partyzant

0
18.05.2015 20:36    #12
Witam. Ja chciałbym w nowym FM zobaczyć grywalną IV ligę polską, a oprócz tego np. komentator Szpakokowski żeby komentował wydarzenia na boisku, a ponadto by się przydało wyskakujące okienko z podpowiedzią asystenta. To tylko moje sugestie.

herbu3 Partyzant

0
18.05.2015 21:23    #13
J/w komentarz głosowy oraz możliwość przeprowadzenia rozmowy z graczem obcego klubu (nakłanianie do transferu itp.) o ile nie ma tego w 15 (nie wiem bo nie grałem).

flexior Partyzant

0
18.05.2015 21:53    #14
Więcej twarzy, herbów, koszulek itp.
Może opcja, gdzie karierę zaczynamy jako asystent trenera co np. pozwoliłoby zapoznać się dobrze nowym graczom z grą.

autor_nieznany Partyzant

0
18.05.2015 22:37    #15
Moje inne pomysły to: bank z którego można by pożyczać kase na zakup piłkarzy, wprowadzić jakieś możliwe inwestycje pomnażające kasę np, fundusz inwestycyjne i giełda, możliwość kupowania i sprzedawania meczy (miałoby to tak działać że za losowo wybranym razem jak się kupi mecz drużyna zostaje zdegradowana klasę niżej), możliwość negocjowania z personelem żeby przeszli do klubu który się prowadzi, zrobić coś takiego takiego, że jak się sprzedaje piłkarza do innego klubu to, żeby była klauzura że jak trafi kiedyś np. do realu madryt to klub dostaje wysokie odszodowanie (chodzi o to żeby było mało prawdopodobne że jakiś piłkarz wzmocni klub którego nie lubi menadżer).

marivsh Partyzant

0
18.05.2015 23:10    #16
Fajne byłoby "rozgrzewanie" zawodników z ławki. Wybieram np. napastnika i skrzydłowego żeby się rozgrzali, zwiększa się im tym samym kondycja a zmniejsza ryzyko kontuzji. To samo po stronie rywala, dzięki czemu widzimy kogo rywal będzie chciał wpuścić i możemy przeczekać z decyzjami taktycznymi do czasu jego zmian.

booyak Partyzant

0
18.05.2015 23:11    #17
A mi marzy się możliwość rozpoczynania nowej rozgrywki w czasie rzeczywistym. Przykładowo zmieniam 18 maja na stanowisku trenera Jurgena Kloppa w BVB a tam zastaje aktualną sytuację w klubie - miejsce w tabeli, kontuzje, pauzujących za kartki itp. Niestety to pewnie za jakieś 10 lat...

Sir Mih Partyzant

0
18.05.2015 23:35    #18
1. Większe pole manerwu przy tworzeniu taktyki. Więcej smaczków, poleceń, wypracowywanie schematów zagrań.
2. Zawodowa piłka nożna dzieje sie 90 min na boisku, a pozostały czas to trening - chcialbym jego rozbudowy. Nie tylko ustawienie co kto ma trenowac z jakim obciazeniem. Chce widziec z czym sobie dobrze radzi dany piłkarz, czy sie stara, czy ma wywalone, gdzie ma braki. Takie informacje o kazdym piłkarzu biorącym udział w sesji treningowej. Nie tylko kilku wybranych z adnotacja, ze zaskoczyli pozytywnie ci i ci, a nie starali sie ci i ci.
3. "Znerfienie" newgenów. Co chwile trafia sie golden boy, drużyny po kilku latach są wykoksane, spacja, mecz, spacja mecz puchar i wygrana ligi. Niech poziom będzie trudniejszy. A nie, że grając Derby County awansuje w 1 swoim sezonie do PL, a 2 zajmę miejsce w LE. Po 8 latach jestem potęgą piłkarską. Uh
4. Co roku zmieniają się koszulki w klubach. Niech będzie i tak w FMie. Nie wiem na ile dałoby rade wprowadzić np baze sponsorów i szablony koszulek np Adidasa, Nike lub zwykłe FMowe koszulki. Ale Mamy np 3 strój niebieski z logo Fly Emirates. Zarząd informuje, że podpisuje nowy kontrakt z Etihad, a Adidas wprowadza żółty komplet strojów i one się nam zmieniają, z nowym logo. Mniej monotonnie.

gucioprawda Młody aktywista

0
18.05.2015 23:46    #19
Piłka kobieca.

edit: "aby w poleceniach taktycznych można było zaznaczyć, aby zawodnik faulowany w polu karnym nie wykonywał jedenastki." To już jest. Jeżeli masz ustawionych wykonawców rzutów karnych, to będą wykonywać wg ustaleń. Chyba, że faulowany ma szansę na hat-tricka, to wtedy on strzela.

SirMih, a czytasz raporty trenerów (nie tylko scoutów), czy nie bardzo? To tak odnośnie punktu 2 u Ciebie ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2015 o godz. 23:49

Maciejusz Partyzant

0
18.05.2015 23:59    #20
Taktyka.

Nawet głupi pes posiada bardziej rozbudowany system. Powiedzmy, że są 3 taktyki na mecz. Obrona, Kontrola i Atak. Do każdej z nich musisz wybrać jak ma zachowywać się drużyna w momencie bronienia, posiadania piłki, ataku etc. Ktoś już też wspomniał o formach rozegrania poszczególnych akcji. To też byłoby fajne. Poza tym scouting i transfery tak jak @Robal wspomniał też do poprawki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.